Sanallinen tehtävä:

Ystävän häät ovat lauantaina klo 15. Juhlahuivi tulisi saada pingoitettuna kuivamaan jo perjantai-iltana, jotta lauantaina huivi olisi valmis käytettäväksi. Perjantai-iltana on tarkoitus lähteä baariin seitsemän maissa. Huivia on neulottu 50 grammaa ja jäljellä on toiset 50 grammaa. Ehtiikö Mielitty saada huivin valmiiksi, jos hänen neulontavauhtinsa on kolme grammaa tunnissa?

Bonus:

Miten uskot Mielityn oikeanpuoleisen silmän takana jomottavan päänsäryn vaikuttavan neulomisnopeuteen?

Ekstra-bonus:

Huivilanka on merinovillaa, 50 gramman kerässä on 400 metriä lankaa. Onko Mielitty hidas neuloja vai laiskotteleeko hän?

Joo, olen harkinnut asukokonaisuuden häitä varten uusiksi.

You may also like

12 Comments

  1. Violet, mä voin kuvitella, että huivin pitsimallikerta muuttuu mystisesti baari-illan aikana.:)Muoriska, joo tästä tulikin tällainen pienempi huivi, tällaista mä olen aina halunnutkin. Ei se mitään, vaikka se juuri yltää hartioille.:)

  2. Mä laskin että siinä menis 16,666 tuntia neuloa se. Tunnissa saat jopa 24m neulottua. Eli et ole hidas. Jos oisit valvonu melkein läpi yön, oisit jopa kerenny tekemään huivin sekä käydä baarissa. Voi teitä opiskelijoita, kun se baari tahtoo olla elämän väärti x) hih.Ehkä se toinen ratkaisu on kohdallaan.Hauskaa viikonloppua!nimim. Ikävä matikantunteja (Lelle)

  3. Lelle, joo eihän toi oli ollut mahdotonta tehdä, mutta pidän kuitenkin kiireettömästä neulomisesta. Siinä vaiheessa kun tikutan sormet verillä yötä myöten, mut saa viedä hoitoon.Tiinav, mun tunnuslauseeni voisi olla “Huiveja ei voi olla koskaan liikaa”. Sit kun mut aateloidaan Englannin kuningattaren toimesta, otan tuon suvun viralliseksi lauseeksi. Mitenköhän tuo sanotaan latinaksi? Epäilen, että täälläkin vierailee latinisteja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.