Siperialaisia -sarja

Siperialaisia -sarja tulee Ylen Radio Ykköseltä torstaisin klo 10.30 ja uusintana 22.35 samana päivänä. Sarja on uusinta viime keväältä Tänään folkloristiikan professori Anna-Leena Siikala kertoi kenttätöistään hantien parissa. Mukaan mahtui paljon mielenkiintoista, mutta hauskin mielestäni oli kertomus hantien illanvietosta: Siikala oli osallistunut hantisuvun illanviettoon, jossa perheen poika oli halunnut soittaa nykyaikaista rockmusiikkia. Sitä oli sitten soitettu ja vanha hantimummo oli kysynyt Siikalalta, että haluaisiko tämä tanssia hänen kanssa. Siikala oli vastannut että kyllä, jolloin mummo oli sanonut, että hän ei osaa muuta kuin karhutanssia. Siikala oli tähän sitten todennut, että hänkin haluaisi oppia karhutanssia. He sitten tanssivat ikivanhaa karhutanssia rockmusiikin tahtiin.;) Kertomuksesta huomaa, että hantien kulttuuri voi pysyä elossa pienissä asioissa, vaikka elinolosuhteet muuttuisivatkin ja venäläisten sulauttamispolitiikka yhä jatkuisi.

Siperialaisilla kansoilla ei mene hyvin: Allekirjoita vetoomus Marin kansan puolesta, jos et ole jo allekirjoittanut.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.