Elna -huivi

Valkoinen huivi sai nimensä mummini mukaan. Häneltä perin nuo valkoiset langat, joista huivi on tehty.

Klikkaa isommaksi, että näet jotain.;)

Materiaalina huivissa on siis monenmoista lankaa, mutta joukossa on ainakin alpakkaa ja erilaisia villa- ja mohairsekoitelankoja.Virkattuja ympyröitä on huivissa yhteensä 68 kappaletta ja ne on kiinnitetty toisiinsa kiinni ompelemalla. Lopuksi huivi on viimeistelty virkkaamalla kiinteitä silmukoita kaksi kerrosta koko huivin ympäri.

Tänään aamupäivällä olin epätoivoinen niin flunssan kuin huivinkin takia. Flunssa vaivaa yhä, mutta huivi parani huomattavasti prässäyksen jälkeen. Kaikki ylimääräiset kuhmut ja epätasaisuudet katosivat. Taas tulin hyvälle tuulelle, kun tajusin prässäyksen ihmeellisen, melkein maagisen voiman.;)

Elna-huivissa on minusta samaa keveyttä kuin Perhosen Vuokko -valaisimessa tai Tord Boontjen töissä. Pidän kovasti tuon tyyppisestä orgaanisesta muotoilusta.

EDIT: Tänään on muutenkin valkoinen päivä. Lääkkeeksi söin pitkästä aikaa lapsuudenherkkua, makaronivelliä.

You may also like

10 Comments

  1. Vau, miten hieno idea ja kaunis lopputulos! Hengästyttää ihan katsoa.Mummuilta saaduista “eväistä” ei muuten voi syntyä kuin jotain kaunista… ;o)TikkuAkka

  2. Ihana! Mun mielestä tuo on jo tekstiilitaidetta. Harvoin näkee pelkästään eri valkoisen sävyistä tehtyjä töitä.

  3. Sinä olet kyllä taitava :) Tuo on sellainen muistojen huivi samalla.Tästäpä tuli mieleen yksi vapaahuovutus/virkkausidea, joka on muhinut mielessä jo jonkin aikaa. Äh, mulla on kyllä liikaa ideoita, jää varmaan idean asteelle tämäkin… Mutta kiitos kauniista kuvista ja idean virkistyksestä ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.