Roomaa ja neulakinnastekniikkaa

Seuraavana isompana työnä olisi tarkoitus valmistaa vaatekappaleita siipan historiallista pukukokonaisuutta varten: Roomalaistyylinen tunika ja sukat. Siipan blogissa on selkeä suunnitelma asukokonaisuudesta. Aloitan varmaan sukkien tekemisellä, kun kangasta varten pitää lähteä kangaskauppaan. Omissa varastoissa kun ei löydy valkoista palttinasidoksista rohdinpellavaa (panamasidoksista kyllä löytyisi kolmisen metriä ja palttinaisia taas eri väreissä).

Neulakinnasrintamalla on viime aikoina ollut hiljaista. Minulla on EDELLEEN kesken sukat, joista postasin pari kuukautta sitten. Kasvivärjätystä langasta neulatut kintaat ovat olleet kesken lähes vuoden. Pitäisi varmaan tehdä asialle jotain…

Tänään pesin Tallinnasta joulukuussa ostamani villalangat. Langat olivat ennen pesua NIIN rasvaisia, että niitä saattoi käyttää käsien rasvaamiseen.;) Pesuvesikin oli niin likaista, että pesin langat kahteen kertaan. Nyt kotimme haisee lampolalta märkien lankojen takia, muttei se haittaa. Ajattelin langoista seuraavaa isompaa neuleprojektia, mutta siipan roomalaistunika ja sukat taitavat mennä nyt edelle.;)

Isoa värjäyskattilaan voi kätevästi käyttää myös villojen pesuun:

You may also like

7 Comments

  1. Haen nyt neljättä kertaa uskontotieteeseen. Joka kerta on jäänyt niin hilkulle, että… Haaveena on muutaman vuoden ajan ollut ryhtyä uskonnonopeksi (lukio)—> lomat pitkät, rahaa saa paremmin kuin museoalalta (ja en ikinä suurella rahalla osaisikään rällätä), aikaa kesät + muut lomat juosta markkinoilla myymässä. Ehtii molempia intohimojaan elämään samaan aikaan, eikä kituuttaa vaan toisella.Meillä suurinosa valmistuneista on joko kovanluokan osaajia jo valmiiksi, että kykenevät elättämään itsensä mute-hommilla, loput ovat siirtyneet metalli/tekstiililinjoille jatkamaan, että saavat käyttää koulun tiloja ja halpoja materiaaleja. Minusta kun ei enää ole kumpaakaan. En ole enää puhtaan “muinaistekniikko” vaan tekniikkani on nykyaikaistunut, muinaiset vibat jääneet kyllä.

  2. Oola, aineenopettajan työ EI ole kauhean helppoa, vaikka nuo lomat ovatkin ihan kohtalaiset. Opetussuunnitelmat ja muut käytännön järjestelyt tosin tehdään silloin, kun oppilaat lomailee.;)Rahaa tosin varmaan saa paremmin kuin museoalalta, varsinkin jos jossain vaiheessa saa vakituisen työpaikan.Maiju, vastaan haasteeseen jossain vaiheessa.;)Särmä, tuo neulakinnas on aika kauhea, koska kokeilin siinä ensimmäistä kertaa raidoitusta. Päätelmä: Ei toimi kauhean hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.