Kokeiluja

En ole pitänyt hyviä lupauksiani saattaa ensin vanhat projektit loppuun. Eilen tein illalla kokeiluja oranssia neuletakkia ja silkkitoppia varten.

Rowanspun DK -langasta tehtyjä pintakokeiluja. Neuletakista tulee luultavasti yksinkertainen, helmaan ja hihoihin tullee pintaneulekuviointia. Lanka on kuitenkin sen verran pehmeää, että monet pienet herkät kuviot eivät siinä näy. Lanka on kuitenkin ihanaa, haluaisin jo nähdä neuletakin valmiina!

Himalaya -langan kohtalo ei ole vielä selvä. Olen kyllä ajatellut liivimäistä toppia, kun kaikenlaisia huiveja minulla on vaikka muille jakaa. Kokeilussa olen yhdistänyt silkkiä ja ohuempaa puuvillalankaa kaksinkertaisena. Haluan kuitenkin varsinaisessa työssä yhdistää paksumpaa puuvillalankaa ja silkkiä.

Ja sitten jotain ihan muuta:

Olin eilen rintaliiviostoksilla. Vaikka tykkään shoppailusta, niin rintsikkareissut stressaavat jo etukäteen. Jotkut stressaavat rintojensa pienuudesta tai niiden suuresta koosta, mutta minä stressaan rintaliiveistä. Muita vaatteita voin valmistaa itsekin, mutta rintaliiveissä (kuten kengissäkin) olen markkinoiden armoilla ja sekös harmittaa. Eilen kokeilin kymmentä paria liivejä ja yhdet olivat ok. Ja ainoastaan ok. Lisäksi sopivat rintaliivit olivat tylsän näköiset ja eivät mitenkään edulliset, mutta ne lähtivät kuitenkin mukaani. Masentavaa ostaa kompromisseja.

Rintaliivit näyttävät usein tangolla hyvältä, mutta kun ne laittaa päälleen, niin ne tekevät rintavarustuksesta varsin kummallisen muotoisen. Kuka voi haluta poven, joka näyttää kahdelta ketun kuonolta? Eikö kaikilla naisilla olekaan haaveissaan kaunis pyöreä povi? Ymmärtäisin kyllä jos Lindexin halpis-rintsikat eivät istu, mutta mikä on vikana jos Valiseren tai Chantellen öky-kalliit liivit eivät istu?! Omana johtopäätöksenäni on se, että rintaliivien malli suunnitellaan kai b-kuppisille ja isompiin kokoihin kaavaa vain suurennetaan summittaisesti. Tai sitten omassa fysiikassani on jotain pahasti pielessä (johon en kyllä usko).

Minun ostamani ok-liivit ovat muuten Maidenformin The Dream Bra, joiden väitetään olevan kahden vuoden tuotekehittelyn tulos. Hohhoijaa, eivätkö ne parempaan pysty?

You may also like

21 Comments

 1. Toisaalta helpottaa se, että mulle on löytynyt yksi valmistaja (Triumph), jonka liivit istuvat ihan hyvin. Mutta tylsää on se, että katalogeja selaillessa tietää jo valmiiksi, että muiden merkkien liivit eivät sitten istukaan.Ja se masentaa, että kahden lapsen imetyksen jälkeen entinen B-kuppi on nyt valahtanut C-kuppi, joka vaatii tosi napakat ja kohottavat liivit näyttääkseen hyvältä. Ja sitten paidat täytyy olla kokoa suurempia, jotta tissit mahtuvat sisään…

 2. Mä oon löytäny itselleni yhdet sopivat liivit…. maksavat vain 70-90 ekee kipale…. sopivat muodoltaa, mutta muuten liian krumeluurit makuuni… eipä viitti kovin usein ostella…

 3. Miekin olen pienenä ihmisenä mutantti kuppikokojen välimaastossa. B:t on jossain malleissa liian pieniä, c:t sitten samassa mallissa liian isoja. Käytän sitten pitkään samoja, ihan loppuun asti kärsien rintakivuista. Hyvät, näppärät liivit on niin kalliita!Kun viimeksi löysin loistavat, mukavat ja kauniit liivit, ostettuani ne tajusin, että puseron kanssa näyttää aina kun olis “pitkät päällä”. ARGH!

 4. Triumphin liiveissä minulla on ainakin se ongelma, että kuppikokojen väliset kokoerot ovat liian suuret. Se tuntuu ylipäätään olevan usein ongelma. Pienempi kuppikoko on juuri liian pieni ja seuraavaan tarvitsisi sitten täytettä enemmänkin. Asiantuntijat valistavat, että ota se suurempi kuppikoko, mutta pienempi ympärysmitta (esim D80-> DD75). Joo, no olenpa kokeillut ja ei kyllä toimi minulla.Sitten on ongelmana juuri nämä liivit jotka näyttää hyvältä päällä ja tuntuu hyvältä, mutta paidan alla ollessaan näyttävät lähinnä epäilyttäviltä, kuten Oola kertoi.

 5. Joo, kun on rinnat oikein kunnolla eriparia…tuskaa. Löysin muutama vuosi sitten loistavat Passionatan liivit, joita sitten ostin varmaan 15 kpl. Ja nyt kun ne alkaa olla kulahtaneita, olisin ostanut toisen satsin – niitä ei enää valmisteta!!! Eli sovitusrumba taas. Miksi muuten liivien alareunaan laitetaan sellainen kamala sahalaita, joka porautuu lihaan (läskiin).

 6. Mulla on ollut elämässäni ehkä vain kahdet rintsikat, joihin olen ollut lähestulkoon täydellisen tyytyväinen. Toiset oli kalliit Gossardit, toiset yllättäen jotkut halpikset ei-minkään-merkkiset. Noi halpikset tuhoutuivat, kun avo-anoppi pesi ne ystävällisesti pesukoneessa. Grrrrrrrrrr.

 7. Kannattaa tosiaan uhrata aikaa, että selvittää oman kuppikokonsa, se ei useinkaan ole se minkä sen luulee olevan. Mulle myös vuosia liivien osto oli kauhistus, kun sai kokeilla hikipäässä kymmeniä liivejä eikä mikään ollut hyvä, aina kupit liian matalia ja tissit pursui vaikka mistä. Sitten löysin tosi istuvat ja hyvät liivit, jotka olivat yhtä (oikeastaan kahta, jos DD kuppi otetaan välistä huomioon) kuppikokoa suuremmat kuin luulin olevani ja sen jälkeen on sitä liivikokoa sovittamalla olleet melkein kaikki “minunnäköiset” liivit istuvia. Itse en pitänyt itseäni niin isorintaisena, koska minulla on noita hartioita ja rintakehääkin sen verran, että ei rinnatkaan näytä niin isoilta, jos pukeutuu sopivasti.

 8. Gaah. Rinstikoiden ostaminen todella on kauhistus. Mukavan näköisiä kyllä löytäisi, mutta suuirn osa on ihan kamalan epämukavia, tai sen tuntuisia, etteivät oikein pysy paikoillaan. Monet kivan näköiset liivit (varsinkin 3/4 mallit) on myös leikattu jotenkin väärin. Monissa sellaisissa liiveissä rinnasta tulee omituisen tursottava kaksoisrinta heti jos käsivartta liikauttaa vähänkään taaksepäin vaikka koko olisi kuinka olevinaan sopiva.Kun yhden hyvän merkin löytää, kannattaa siinä toisaan pysyä. Tosin sitten kun se poistuukin markkinoilta, vituttaa kahta kauheammin.

 9. Mukavaa, että niin moni jakaa saman turhautuneisuuden.;)Jos liivien hinnalla ei olisi väliä, niin voisi porhaltaa Funky Lady -liikkeeseen ja ilmoittaa, etten suostu lähtemään ennen kuin täydelliset liivit ovat löytyneet.

 10. Kengät ja rintsikat ovat miullekin hankalia ostettavia, ja siksi niihin kuluu eniten rahaa, tyyliin päällä 5 euron pusero ja alla 60 euron rintsikat! ;D Turhaan lehdissä valistetaan, että suurin osa suomalaisista naisista käyttää väärän kokoisia rintsikoita, koska hyvin istuvia rintsikoita ei ole tarjolla. Itse luovutin, koska kauppiailla tuntui olevan ajattelutapa isot tissit=iso ympärysmitta. Olenkin siirtynyt tilaamaan rintsikkani netin kautta Figleavesilta. Aluksi epäilytti tilata, koska koosta ei voinut olla sovittamatta ihan varma. Muutamat olen joutunut palauttamaan, mutta suurin osa on ollut täydellisesti istuvia. Suomesta ostetuissa rintsikoissa oli aina liian suuri ympärysmitta (75 valui…). Netissä on ainakin meidän tuppukylää suuremmat valikoimat ja edullisemmat hinnat. Ja toisaalta sellaisia (älyttömän kalliita)ihanuuksia, jota ei Suomesta saa… ;)

 11. Täytyy vielä jatkaa omaan kommenttiini, että en minäkään tosin ole Suomesta noita liivejäni löytänyt vaan Lontoosta ja Tallinnasta, joten suomalaisten liivien istuvuuteen en osaa sanoa mitään, kun en ole niitä 80-luvun jälkeen käyttänyt. Englannista löytyy kohtuuhinnalla kauniita, kestäviä ja istuvia liivejä.

 12. Mulla on kaapissa varmaan 100€:n edestä rintsikoita, joita en käytä juuri koskaan. Arkikäyttöön ovat vakiintuneet yhdet ehdottomat suosikit, joita käytän lähes aina (ja sen ne ovat näköisetkin..!). Täydellisiä rintsikoita olen omannut eläissäni ehkä kahdet. Suurin osa kaupassa hyvältä vaikuttaneista liiveistä osoittautuvat normikäytössä aina huonoiksi.

 13. FunkyLadyn kanssa toinen tosi hyvä kauppa on Helsingin Arkadiankadulla oleva Viipurin erikoiskorsettiliike. Mä olen sieltä monet hyvät (ja kalliit) liivit ostanut, mutta todennut että mielummin kalliit ja hyvät kuin halvat ja huonot. Lisäksi myyjät tuo kaikki liivit, itse ei tartte kuin kertoa koko ja sovittaa. Lisäksi siellä tehdään tavallisista liiveistä imetysliivejä.

 14. Olen muuten jonkun (Burdan? Voguen? Simplicityn?) kaavakirjan sivuilla nähnyt rintsikkamalleja itseommeltavaksi. Voihan olla että niitäkin on sitten vain Amerikoissa? Itse asiassa tutustuin alusvaatesuunnittelijaan yksillä messuilla, joka kertoi, että ompelee omansa. Tykötarpeet pitää tietty olla, mutta sen jälkeen voi kaavan ottaa vaikka omista hyväksikoetuista rintsikoistaan.

 15. Jenkeissä on sentään yksi hyvä asia -http://www.victoriassecret.com/Ensin tilasin yhdet liivit kokeeksi, nykyään suurin osa käytössä pyörivistä rintsikoista on tuolta. Istuvat hyvin, näyttävät hyviltä eivätkä oikeastaan edes maksa tuhottomasti. Esimerkiksi Body by Victoria -sarjassa on mahtavan hyvin istuvia liivejä eikä edes olkaimet valu.

 16. Mä tein joskus kaarituetut liivit silleen mutu-kokeiluversiona. Leikkasin osat vanhojen liivien kappaleiden perusteella. Tuli ihan ok-ritsikat, mut eihän ne kestä samaa ku ostetut laadukkaat ja se työmäärä oli älytön. Pientä piperrystä ja siistiks saaminen oli tuskaa. En vihti. Mieluummin maksan vähän.

 17. Kyllä hyviä liivejä löytyy, esimerkiksi saksalainen Ulla-brändi, josta löytyy kupit pienellekin ympärykselle ja isolle kupille, samoin kuin isommalle ympärykselle. Ja malleissakin on valinnan varaa. Ei ehkä niitä halvimpia, mutta jos haluaa halvat ja huonot, kyllä niitä löytää kaupasta kuin kaupasta.

 18. Itse löysin myös nuo samaiset Maidenformin liivit alekorista vähän aikaa sitten. Koskaan en ollut ajatellut, että rintsikan voivat istua niin hyvin, ettei niiden olemassaoloa tarvitse koko ajan ajatella! Eivät nuo mitkään kaineimmat liivit ole, suoraan sanottuna aika mummomaiset, mutta päällä aivan ihanat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.