Tuloksia

Paksusta langasta tulee valmista nopeasti:

Voin hyvin ymmärtää, miksi monet pitävät todella paksuista langoista. Pipon ja huivien virkkaamiseen meni kuhunkin aikaa tunti. Punainen pipo ja kaulahuivi ovat pääasiassa Lana Gatton Sierra Nevadaa (hattuun 100g, kaulahuiviin noin 90g, nro 8 koukku). Huiviin käytin myös paksua Pirkka-lankaa, Novitan Spixiä, Noron Kureyonia ja Kitten Mohairia. Monivärinen vihreänruskea huivi söi 195 grammaa Turmalin-lankaa.

Hameiden yksityiskohtia:

Viikonloppuna sain valmiiksi itsekutomastani kankaasta hameen, joka on todella lämmin. Wetterhoffin Veera on ihanan pehmeää kampavillalankaa, kankaan raidat ovat silkkilankaa. Ompelin hameen käsin, koska se sopi mielestäni hyvin kankaan ja hameen mallin tunnelmaan. Käsinompeluun sopii muuten mainiosti pellavainen nypläyslanka (olisikohan paksuudeltaan 3/35). Sain viikonloppuna valmiiksi myös oranssin hameen, jonka kaavaa varmasti hyödynnän tulevaisuudessakin. Kaava on kivan yksinkertainen, vyötärön muotolaskokset on muutettu sivusaumoihin. Valmis oranssi hame on tosin vähän omituinen, kiiltävä oranssi kangas ei ehkä kuitenkaan ole minun juttuni.

Kuvamateriaali kokonaisista vaatekappaleista uupuu, koska ulkona ei voi kuvata, siellä sataa KOKO AJAN vettä ja päivälläkin on pimeää. Sisällä valo taas ei riitä ilman salamaa. Ehkä teen jossain vaiheessa hamepostauksen, koska hameita olisi tarkoitus tehdä jatkossakin. Yksi kangas odottaa jo leikattuna kokoon kursimista.

Jaa, pitäisi tehdä prosemmaa varten haastattelu torstaina. Hermostuttaa jo valmiiksi, kun haastattelu olisi tarkoitus tallentaa suoraan tietokoneelle. Olen varma, että onnistun kuitenkin mokaamaan jotain, vaikka Onni onkin tuttu kone.

Siipan kanssa unelmoidaan taas lomamatkasta. Italia houkuttaa taas kovasti, varsinkin tässä säässä. Sitä paitsi haluan kovasti taas toreille lankaa ja muita ihanuuksia metsästämään!

EDIT: Kylläpäs viimeisessä kappaleessa on monta “taas”-sanaa.

You may also like

4 Comments

  1. Toi toinen huivi, se virheä-ruskea – OIH! Kaunis! Mie kyllä aina inspiroidun näistä sun tekemisistä ihanuuksisita, meidän värimaailmat ovat aika lähellä toisiaan. :DJa hameita kyllä kelpaa näyttää, kiinnostaa tietää minkä mallisen olet tehnyttuosta itsetekemästä kankaasta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.