Oranssin villatakin valmistuminen ja kohtalo osa 2

No nyt näyttää hiukkasen paremmalta:

Oranssille Kurpitsa-villatakille kuuluu parempaa kuin muutama päivä sitten. Takki istuu paremmin, vaikka se ei olekaan aivan sellainen, kuin etukäteen suunnittelin. Ärsyttää, kun kuitenkin tein etukäteen mallitilkun ja kaikki. Lisäksi neule on mitä rasittavin kuvattava. Ei voi kuvata suorassa auringonvalossa ja varjossa siitä saa sitten ylläolevan kaltaisia sinertäviä kuvia. Raivostuttavaa. No, aina ei voi voittaa.

Mitä sitten tein liian väljälle takille? Seuraava kuvapari selvittää epäortodoksista toimenpidettä:

Eli ompelin siksakilla uuden reunan villatakin nappilistaa varten ja reippaasti leikkasin väljyyttä pois reunoista. Olisin ottanut tätä rohkeutta vaativaa työvaihetta varten viiniä kyytipojaksi, mutta kotona ei ollut “päivystävää viinipulloa”.

Onneksi minulla on tapana tehdä etuosasta himpunverran leveämpi rintavarustukseni takia. Takista ei tullut siis kovin etupainotteinen, vaikka leikkasinkin neuletta ihan reilusti. Virkkasin takkiin uudet nappilistat ja lisäsin nappien määrää seitsemästä kymmeneen, että napit pysyvät kauniisti kiinni.

Teknisiä tietoja takista:

Lankana on Rowanspun dk, sävy Punch. Lankaa meni alle 300 grammaa, bambupuikot 3. Puikkosuositus oli kummallinen 4-4,5mm, mutta noilla puikkokoilla sain aikaan vain verkkomaista neulosta. Lankaa jäi vielä ja ehkä ensi talveksi saan aikaan topin, että minulla on sitten söpö twinset kasassa.

Lopuksi vielä linkkivinkki: Ysoldan blogi on ollut suosikkini niin kauan kun se on ollut olemassa. Nyt Ysolda on innostunut vapaavarsikirjonnasta. Ennakkoluulottomuutta ja lahjakkuutta, ihailtavaa!

You may also like

5 Comments

  1. Nythän tosta takista tuli hyvä! Se on niin hyvänvärinenkin, ihanaa et sait siitä sopivan! Sä olit tosi rohkea kun uskalsit käydä kohteen kimppuun ilman rohkaisevaa viinilasillista…

  2. OOh:)Täytyy myöntää, että kyllä se on nyt paljon parempi:)Huomasin oranssissa kuussa, että oranssin värin valokuvaaminen on äärimmäisen vaikeaa.

  3. Varsin rohkea (ja siten siis kunnioitettava..) teko tuo neuletakin korjaaminen..! Korjattu versio näyttää ainakin kuvissa ehdottomasti paremmalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.