Huivit käsinkehrätystä langasta

Viime postauksen itsekehrätystä langasta muotoutuivat seuraavat:

Eilen tilanne näytti vielä epätoivoiselta, koska huivit näyttivät liian tylsiltä, mutta onneksi keksin lisätä vähän silkkinauhaa! Silkkinauha pelastaa tilanteen (melkein) aina!

Lankaa huiveihin meni yhteensä 133g ja lankahan oli itsekehrättyä virolaista villaa ja langan kertasin tavallisella helmilangalla.

Jotkut harrastavat ruuan dyykkaamista, minä taas teen roskiksista kirjalöytöjä: Päällimmäisenä kaksi saksalaista kirjaa vuosilta 1933 ja 1940. Ajattelin käyttää askarteluun. Todellinen löytö oli psykedeelinen kristillinen neuvostovirolainen lastenkirja.

En ole kirjaa vielä ehtinyt lukea, mutta siinä tosiaan Aatami tutustuu maailmaan, käy koulua ja tapaa mm. itse vihtahousun.

Ja loppukevennyksenä: Jumala puhuu minulle, katso vaikka kuvassa olevaa “word verificationia”.

You may also like

14 Comments

 1. Ihania, varsinkin tuo ylempi jossa ei ole vaaleanpunaista reunusta! Kuinka pitkiä huivit ovat?

 2. Asuessamme pari vuotta sitten Helsingin “Porvarisaaressa” (nimi muutettu), dyykkasimme roskiksista mm. akustisen kitaran, kaksi pyykinkuivaustelinettä, sekä Grinbergin Kansojen Historia -sarjan osat 1-6. Silmien auki pitäminen kannattaa.. ;).Ja lopuksi: Ei se ole Jumala kun puhuu, se on Ka (Stephen King: Musta Torni -sarja).

 3. Ihanat nuo huivit; minä otan tehtäväkseni opetella tuon kehräämistaidon. Silkkinauha tosiaan pelastaa tilantaan kuin tilanteen!

 4. En jaksa nyt mittailla, mutta pinkkireunainen menee kerran kaulan ympäri (olisko metrin?) ja toinen just ja just kaksi kertaa.Mä en yleensä ole hyvä dyykkaamaan, mutta tuo Aatami-kirja kyllä huvittaa.;)Kehräämistä pitää kyllä opetella vielä PALJON! Aikaansaamani lanka on aika onnetonta.

 5. Oletko ens viikon perjantaina 14. päivä töissä? Ostin sulle just yhden jutukkeen Lahdesta. Voisin toimittaa sen tuolloin, kun olen tulossa Helsingin kamaralle..

 6. Pia, tuo Aatami-kirja pysyy tallessa, saksalaiset kirjat ovat menossa askarteluun.Särmä, jotain minulle?! Ih, kivaa! Olen töissä pe 14-18, mut jos se ei käy, niin laita spostia, voidaan tavata aikaisemmin kaupungillakin.

 7. Tuo käy vallan mainiosti. Oltas kyllä voitu nähdä kaupungillakin, mutta mulla on seuraa mukana. Tultas kuitenkin käymään, niin voidaan hyvin tulla tuollakin aikavälillä.Sinä tulit heti mieleen, kun näin sen. En vaan voinut jättää sitä ostamatta:)Jännityksen säilyttämiseksi jätän kertomatta, mikä se on;D

 8. Aatami-kirja ei muuten ole kristillista valistusta vaan pilapiirroksia. Mulla on saman piirtäjän laajempi kokoelma, jossa on nuokin, varsin hilpeitä ovat. Tuossa sun skannamassa kuvassa tekstit ovat: 1) Leipäpuu, voipalmu, ei kun tekemään voileipiä 2) Hasis, absintti, tupakka, mutta nämä kaikki ovat tietysti salakuljetustavaraa ;)

 9. Miten muuten kehräät langan? Onko sinulla rukki vai sitten sellainen värttinä?Itse ajattelin yrittää 50% lampaanvillaa 50% koirankarvaa-lankaa. :) Mutta ensin pitää tehdä värttinä. :P Ja opetella.

 10. Hei, mä muistan ton kirjan! Hetken katselin että miten se voi näyttää niin tutulta ja sitten tajusin. Mun lapsuudenkodissani on ollut sellainen :D

 11. Annak, tajusinpas minäkin tuon virolaisen kirjan oikean luonteen, kun aloin tekstejä lukemaan. Sen jälkeen kirja ei vaikuttanutkaan enää niin oudolta.;) On muuten kätevää, kun pystyn tankkaamaan tekstit ensiksi horjuvalla venäjänkielen taidollani ja sitten vielä huonommalla vironkielen taidollani. Tajusin kaikki tekstit ilman sanakirjaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.