Percy Shelleyn paita

Siippa osallistuu huomenna larppiin, jossa hän pelaa Percy Shelleytä, tuota 1800-luvun alun runoilijaa:

Käsinommeltu pääntie:

Hihansuussa olisi voinut olla vieläkin enemmän rypytystä:

Oma panokseni peliin on paita, jonka geneerinen malli sopii erilaisiin asuihin 1700-luvulta 1800-luvun alkupuolelle. Puuvillapalttinainen paita on ommeltu koneella lukuunottamatta kaulusta ja pääntietä. Saumat ovat pussisaumoja ja napit pääntiellä sekä hihansuissa ovat paitakankaalla päällystettyjä puunappeja. Vaikka paita on vain “peliasuste”, kyllä sen tekemiseen kuitenkin koko päivä vierähti.

Paidan kaavoitukseen otin mallia Latviesu tautas terpi -kirjasta. Kirja on ehdottomasti parhaimpia tekstiilialan kirjoja, jonka omistan. Kirjasta löytyy lähikuvia ja ohjeita latvialaisiin kansanpukuihin ja muinaispukuihin. Kirjan nelivärivalokuvakuvitus on upea. Soisin suomalaisista puvuista tehtävän yhtä upean kirjan.

Shelleyn paidan esikuva:

Viikonlopuksi on tiedossa kivaa ohjelmaa: Huomenna lähdetään suvun naisten voimin Kädentaidot -messuille ja sunnuntaina sään salliessa vuorossa ovat Pukkisaaren muinaismarkkinat.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.