Uusia projekteja

Teen jotain itselleni epätavallista:

Eli tekeillä on kolmiohuivi pätkärääkätystä mohairista virkkaamalla. Huivista on kuitenkin tulossa mielestäni kaunis.

Siipan roomalaisen tunikan koristenauhaakin olen aloitellut. Tiedän, tiedän pirta on liian leveä nauhan tekoon, mutta kun ei ole kapeampaakaan. Nauhaa pitäisi saada aikaiseksi 5,5 metriä. Puolet on jo tehty.

Sokerina pohjalla: Voitin Juulin arvonnassa viime viikolla merinovillahuopaa. Eilen löysin paketin postilaatikostani ja pinkistä silkkipaperista löytyi pehmeä merinovillalevy, jossa on kahdenlaisia sävyjä. Toinen pääty on vihreäsinisävyinen ja toinen vihreäpunasävyinen. Kiitos Juuli! En tiedä vielä mitä tuosta syntyy, mutta enköhän jotain keksi.;)

EDIT:

Uusi kuunteluvinkki: Saksalainen Itämeri -sarja on kuunneltavissa uusimpaan jaksoon saakka YLEn sivuilla.

Tuli myös mieleen, että onko kukaan kokeillut Dylonin pesukoneväreillä värjäämistä kattilassa? Onnistuukohan se?

You may also like

8 Comments

  1. Kiitos taas kuunteluvinkistä. Olet luotettava lähde näissä asioissa!Kyllähän nuo pesukone-dylonit varmasti kattilassakin toimivat, koska kaikki vastaavat kangasvärit toimivat saman perusperiaatteen mukaan (suolaa apuaineeksi, tietyt lämpötilat…). Sitä en tiedä minkälaiseen vesimäärään yksi pesukone-dylonpaketti on optimoitu, silläkin kun on väliä. Omista viimeisimmistä dylon-värjäyksistäni tosin on reilu vuosikymmen aikaa. Enämpi on tullut puljattua Remazolien kanssa.

  2. Muistaakseni kokeilin koulussa joskus eikä kiinnittynyt kunnolla. Toinen juttu sitten on, jaksoinko tehdä kokeen kunnolla. ;o)Dylonilla on käsinvärjäykseen oma sarjansa, sitä saa keitellä.

  3. Eipä kestä!Minua vähän hämmentää tuo Dylon pesukonevärin ja käsinvärjäysväri ero. Jotenkin voisi kuvitella, että kummassakin on mukana vain väri+sooda (ja itse täytyy lisätä suola). Eikös eri kokoiset pesukoneet vedä eri määrän vettä, vaikka laittaisi saman pesuohjelman?On vaan pari pakettia pesukonevärejä ja haluaisin juuri niillä väreillä värjätä villaa, jota ei tosiaan voi laittaa pesukoneeseen. Kylläpäs on vaikeaa.

  4. Heips,Saatan olla väärässä, mutta muistelisin ettei Dylon sovi villalle ollenkaan, vaan kasviperäisille kuiduille. Kannattaa toki tarkistaa.

  5. Hei ihku bloginainen! :)Millaisella mallilla teet kolmiohuivia? Haluaisin virkata itsekin oman, mutta en oikein keksi miten, kun en halua salomoninsolmua enkä kalaverkkoa. Neuvoja?

  6. Kyllä pesukone dylonilla onnistuu villavyyhdinkin ja villan värjäys.Olen tehnyt paljonkin ennenkuin löysin “happovärit” Suolaa joukkoon ja tarpeeksi pitkä haudutus, tunnin verran ihan rauhassa ja hiljaa liikutellen. Mun mielestä ei ole väliä onko vettä 10 litraa tai 50 litraa, se väri kyllä hyppää lankaan kummassakin tapauksessa ja vettä jää enemmän tai vähemmän Joskus on jälkivärjäyskin vielä onnistunut. Huuhteluun vähän etikkaa.

  7. Tuo virkkaamani huivi on todella yksinkertainen, vinonelioistä muodostuvaa “kalaverkkoa”. Kunhan huivi valmistuu, niin otan kuvia.Catarina, kiitos neuvosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.