Lisää menninkäisjuttuja

Näilläkin on hyvä hävitä ruskan keskelle (kts. aikaisempi Menninkäishuivi):

Asusteet ovat yhdisteltävissä monenväristen vaatteiden kanssa. Tumput ovat todella paksut, jos niiden alle laittaa tavalliset lapaset, niin eipä tule kylmä kovimmillakaan pakkasilla.

Pidän tästä pinnasta kovasti:

__________________________________________________

Yleisön pyynnöstä huivin neulosmalli:

Tyhjät ruudut = oikein oikealla, nurin nurjalla

O = nurin oikealla, oikein nurjalla

Raitaväri 1 =vaaleankeltainen

Raitaväri 2 =tummankeltainen

Neulosmalli on perinteinen pidennetty kahdenkerroksen helmineule, pintaan saadaan jännittävyyttä vaihtamalla langan väriä kesken “pidennyksen”.

__________________________________________________

Löysin eilen kirjastosta The Art of Knitting -kirjan, joka on todella inspiroiva! Kirjan kuvitus auttaa ajattelemaan neulepintoja aivan uudella tavalla. Kirjan kuvitusta täällä.

Nyt pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja hieman jäsentää gradun tutkimussuunnitelmaa. Joopa joo, näyttääpä hyvin onnistuvan…

You may also like

16 Comments

  1. Kävin selaamassa mainitsemasi kirjan kuvia. Erittäin mielenkiintoista, suorastaan inspiroivaa! Se pitäisi ehdottomasti saada käsiin. Löytyisköhän sitä Turunkin kirjastosta…Huivi- ja lapassetti on syksyisen kaunis. Hauskaa miten niissä on keskenään erilainen neulepinta:)

  2. Eikös tuo huivin mallineule ole 2-kertainen helmineule, ja 2 krs:n väriraitoja jotka vaihtuvat eri tahtiin helmineulen oikeiden ja nurjien kanssa… siis: väri A: 1. krs 1o 1n, väri B: 2.krs 1n 1o, väri B: 3.krs 1n 1o, väri A: 4.krs 1o 1n- Raija

  3. Kiitskiits! Lisäsin tuon huivin neulosmallin kuvien yhteyteen(kaikkea sitä tekee välttääkseen opiskelujuttuja…).Monivärilanka on Zitronin Turmalin -lankaa.

  4. Juuri luin jostain vanhasta lehdestä tuosta “valetweedistä” ja tässä sitä nyt sitten on. pari muutakin vaihtoehtoa oli, joita voisi vaikka kokeilla.Ihanat värisävyt!

  5. Näin se taas menee, kuvittelee keksineensä jotain omaa ja uutta, niin se onkin sitten ihan vanha juttu. Toisaalta, kaikkihan on jo keksitty kertaalleen tässä maailmassa.;)

  6. Hei, tarkoitus ei ollut mitenkään latistaa intoasi. Tuntui vaan niin uskomattomalta yhteensattumalta törmätä tuohon neuleeseesi, kun juuri olin sitä (muistaakseni lehti oli vanha Uudet Käsityöt -lehti) tutkinut. Sun toteutus oli kyllä paljon kauniimpi kuin lehden mallikuvissa!Uhuups, toivottavasti en pilannut iloasi.

  7. Helminalle, et todellakaan pilannut iloani!:D Kunhan nyt marisen. Mulle on ennenkin käynyt noin, kun olen kuvitellut luoneeni jotain erikoista, niin sitten se onkin ihan jotain tavallista. Asiat voi keksiä moneen kertaan.;)

  8. :)Joka tapauksessa sä oot tosi luova. Ja vaikka mäkin luen kaikenlaisia ohjeita, itse kokeilemalla ja järkeilemällä saa yleensä ne parhaat oivallukset ja onnistumisen huiput. Vaikka sen saman sitten olis joku muukin joskus jossain keskinyt..Saman idean uusi oivaltaminen on aina kulttuuriteko, koska se kierrättää näitä käsityöosaamisia aina eteenpäin. (Nyt vaikenen, koska alan kuulostaa ihan luennoitsijalta.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *