Vanhoja kaavoja

Kun tulin lauantaina kotiin minua odotti työhuoneen lattialla tällainen laatikko:

Minua oltiin lahjottu vanhoilla 1950-1970 -luvun kaavoilla, joukossa on yhteensä noin 30 kappaletta Simplicity-, Stil- ja Sorja-kaavoja. Suurin osa kaavoista on lasten tai teinien kaavoja, mutta joukossa on myös sellaisia, jotka haluaisin toteuttaa heti. Toisen tarpeeton on toisen aarre. Kiitos Aslak!

Oikean yläkulman 50-luvun päiväpuku olisi aika ihana, toivottavasti kaikki kaavaosat ovat tallella.

You may also like

10 Comments

  1. Oih, tulee ihan lapsuus mieleen – mummin luona sain leikkiä kaavan etulehtien kuvista leikatuilla paperinukeilla (ja nyt tietysti mietityttää, että mitä niille kaavoille tapahtui). 50-luvun mekkojen suurena fanina haluaisin tuon kellohelmaisen version heti.

  2. Olen niiiin kade! Mun vintage-kaavani rajoittuvat pariin 60-luvun aamu/kylpytakkiin. Vanhoja neuleohjeita onkin sitten vähän enemmän. En tiedä onko Dressaday-blogi jo tuttu, mutta uskoisen sen kiinnostavan sinua. Jenkeissä noita vanhoja kaavoja on vähän toisessa mittakaavassa.

  3. Noi näyttää tosi tutuilta, meillä on pyörinyt tuollaisia lapsena kotona ;D Äitini ompeli kaikki omansa ja meidän lastenkin vaatteet itse *syvää ihailua*Marsvin

  4. Juu, tuo kellohelmainen versio on namu. Tosin minun olemattomalla vyötärölläni 1950-luvun vyötärökorsetti on tarpeellinen.;)Joskus olen törmännyt tuohon Dressaday -blogiin, pitää tarkemmin katsella, kun on aikaa.On noita kaavoja ollut varmaan itsekunkin kotona, harvat kaavat ovat vain säilyneet. Nostalgiaa!

  5. Kyynel vierähti silmäkulmasta, kun katselin kaavakuvia. Äitini oli ompelija ja noista tehtiin monelle rouvalle mekkoa ja jakkupukua.Nostalgista!

  6. Alhaalla oikealla oleva keltanen paita on ihana! On ne päiväleningitkin ihania! Mä oon eniten kateellinen sulle ku oot saanu ihania kaavoja.. Mä hajoaisin onnesta jos saisin tollasia vanhoja kaavoja. Niistä löytyy kyllä ihanuuksia.Miksen voinu elää 1960-luvulla?

  7. Olen löytänyt samantapaisia kaavoja sinnikkään penkomisen tuloksena hyväntekeväisyyskirppiksien pölyisistä lootista ja suuren uurastuksen jälkeen omistan noin 4 kpl. Tuollainen laatikollinen olisi mahtava. Itse ostan kaavoja talteen, vaikken varsinaisesti meinaisi tehdä niistä mitään. Haluan vain pelastaa ne kaavakokoelmaani. Yleensä nuo kirppikset ovat täynnä ällöttäviä 80-luvun kaavoja hurjine olkatoppauksineen. 50-60-luvun kaavojen löytäminen on todellista onnenkauppaa.

  8. Äitinikin tänään muisteli noita samoja kaavoja olleen heilläkin käytössä. Niitä on tainnut olla jokaisen ompelutaitoisen naisen kotona 1960-luvulla.Tinna, mä en olisi TODELLAKAAN halunnut elää 60-luvulla (siis tämän ikäisenä). Edes muodin puolesta.;)Musta on ihan käsittämättömän hienoa, että Aslak tajuaa, että minä tuollaisista jutuista voisin tykätä. Moni ei tajua(isi). Kauanko voi hehkuttaa, ettei mene överiksi?;)Matroskin, jotenkin minulle on käynyt aikaisemminkin, että syliin on melkein tipahtanut aarteita. Harvoin tosin ja aina ihan odottamatta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.