Onnenlehti -huivi nro 3

Hän toistaa itseään.

Omaa mallia on kyllä helppoa neuloa, kun ei tarvitse katsoa ohjetta. :) Lankaa meni noin 65 grammaa ja se on BB:n mohairia Tallinnasta. Tein huivista kuusi mallikertaa korkean, eli mallikerran korkeamman kuin ohjeessa (pdf).

Huivi on hassun värinen, välillä se näyttää myyränväriseltä (=ruskealta), välillä harmaalta, välillä melkein lilalta, riippuen valaistuksesta. Tämä huivi tulee omaan käyttöön, koska ruskeita huiveja minulla ei vielä olekaan (miten se on ylipäätään mahdollista?!).

Pimp my villatakki

…eli Mielityn tuunaustuokio käynnistyy jälleen.

 1. Otamme urheilullisen vetoketjullisen villatakin, joka on pyörinyt kaapeissa jo useamman vuoden. Urheilullinen villatakki ei vain sovi tälle käyttäjälle! Materiaali on kuitenkin laadukasta villaa ja takki on kauniin värinen, siksi se ei ole mennyt kierrätykseen.
 2. Poistamme vetoketjun ja syvennämme kaula-aukkoa. Pääntie siksakataan, käännetään noin yhden cm:n saumavara neuletakin nurjalle puolelle ja siksataan vielä kertaalleen. Näin pääntiestä saadaan siisti.
 3. Vetoketjun sijaan kiinnityksenä toimii yksittäinen nappi ja kiinnityslenkki. Neuletakin etukappaleiden reunoja somistavat puuvillapitsit.

Ja tässä lopputulos:

Rinnukseen tein silkkiruusun kahdesta erilaisesta silkkikankaasta. Takana on rintaneula, eli ruusun saa irti takista helposti. Tuo on ensimmäinen ruusukokeiluni ja siksi ei kestä lähempää tarkastelua.;)

You may also like

12 Comments

 1. Tää sun tuunaussarja on aivan ihana, sen on pakko jatkua (esim. muutama hame vois olla seuraavana vuorossa..?). Mun oli jo pakko kinuta äidin ompelukone itelle lainaan ja kunhan kerkeän, koitan tuunata muutaman paidan. Saas katsoa kuinka käy… Kaunis huivi jälleen kerran!

 2. Kuvat näyttävät hämäävästi siltä, että olet mennyt Iso Gnun takapihalle valokuvailemaan!Kauniita töitä taas.Would you pimp my clothes, too?

 3. Kiitos taas, “pimppaus”-sarja tullee jatkumaan, seuraavassa olisi farkkuhame. Kunhan tuon hameen löydän kaapista löydän (ei ollut viimeksi siivoamassani kaapissa, vaikka niin luulin). Tuunaussarjalle tullee siis jatkoa.Kyllä nuo kuvat on otettu ihan omalla pihalla (=oman kodin ulkopuolella). :)

 4. Mahtia!Oli niin kivaa tänään, mutta tajuttoman tylsää että piti jo lähteä. Kenties joskus pitäis jäädä yöksi niin voisi juoruta yö läpeensä!

 5. Tosi taitavasti tuunattu villatakki, siitä tuli kaunis. Omanlaisensa lahja ja kyky nähdä/suunnitella/tehdä vanhasta uutta. Huivi on myös ihana ja se läpikuultava kuva siitä3:n äiti

 6. Oo, kauniita juttuja taas. Sinähän olet käyttänyt noita pitsejä jo oikein urakalla:)Uusia, kauniiden vaatteiden katselu toi mieleeni laatikoollisen uudistusta odottavia vaatteitani. Se on täällä kotikotona jossakin, pitäisiköhän mennä vielä tänään vähän varastoon kaivelemaan:)

 7. FArkkuhameen uudistusta aion seurata silmä tarkkana sillä mulla on itsellänikin yksi kaapissa odottamassa…Ethän sitten tee mitään urheilullista?;-)

 8. Näitä tuunauksia on kyllä tosi kiva seurata. Tästä inspiroituneena laitoin viime viikonloppuisen muuttohässäkän aikana sivuun muutamia vanhoja vaatteita, jotka olivat roskiin menossa. Jospa niistä saisi jotain “uutta” aikaseksi.

 9. Minulle käy nolosti kyllä niin että omienkin ohjeiden kanssa saa jatkuvasti olla lunttaamassa ohjeesta että mitähän tässä nyt olinkaan tekemässä… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.