Koiruuksia

Lampaanvilla/koirankarva -langasta tehdyt baskeri ja lapaset ovat valmiit. Baskerista tuli vähän iso, jos se vielä venyy, niin täytyy virkata sisäpuolelle kiristävä kierros. Pipon täytyy olla kireällä.

Takaraivoon muodostuu hassu hiippa:

Lapasiin ei tullut ylettömän paljon nappeja, mutta ihan tarpeeksi. Ja kuten Hna sanoi edellisen postauksen kommenteissa, nappilapasia voi käyttää vaikka nyrkkirautoina.

Niin baskeri kuin lapasetkin ovat todella peruskamaa, mutta minusta kivoja koristeltuina. Ja koristeet saa helposti irti jos alkaa kyllästyttää. Resorin tein niin baskerissa kuin lapasissakin oikeat silmukat kiertäen.

Koirankarvalanka oli minulle uusi tuttavuus, en ole ennen neulonut siitä. Kuulopuheiden mukaan langassa olisi käytetty samojedin karvaa. Tietääkö kukaan mistä voisi saada lisää noin paksun Pirkka-langan paksuista koirankarvalankaa? Mieluusti tuota pehmeää samojedia, koska olen josukus hiplannut paljon karkeampia koirankarvalankoja. Tuo on niin lämpöistä ja pehmeää materiaalia, että mielelläni ottaisin siitä paksun villapaidan ensi talveksi.

Aloitin uuden bussineuleen (vaaleansinistä, iik!) eilen, tosin huivi meni jo tänään purkuun. Tänään aloitin toista versiota, joka vaikuttaa lupaavammalta kuin tämä ensimmäinen versio.

Päivän onni: Aamuisen bussin kuski kuunteli klassista! Nyt siirryn katsomaan puoli yhdeksän uutisia yhden oluen ja sipsipussin kanssa kuten viime perjantainakin. Tästä on tulossa tapa, pelottavaa.

You may also like

14 Comments

  1. Kehräämöillä on joskus koirankarvalankoja, mutta yleensä ne ovat värien mukaan sekoituksia eri koirien karvoista.Joku samojedirodun kasvattajakin saattaa myydä, vaikea on löytää.Pitää kai mennä koiranäyttelyyn kyselemään :-)

  2. Ompas hauskan karvaisen näköiset lapaset. Ja minusta ainakin pieni takaheltta on pipossa suorastaan pakollinen. Korostaa kivasti takaraivon pitkänomaisuutta:)

  3. Baskerin ja tumppujen koristukset näyttävät hyvältä. Kiva, että huivi lähti taipumaan tahtoosi:) Mietinkin sitä aamulla, kun heräsin ihan liian aikaisin, enkä saanut enää nukutuksi. Innolla odotan uuden version vilautusta:)Liikaa hymiöitä, taas:D

  4. noissa koirankarvoissa on muuten kauheesti eroa. Isotätini huskynkarvalanka oli tosi karkeaa, mutta collien aluskarvasta tehty lanka ihan taivaallisen pehmoista! Kenties samojedikasvattajat voivat auttaa ainakin materiaalin hankinnassa :D

  5. Baskeri on tosi hieno! Mun päähän ei sovi mikään muu lämmike kuin baskeri, joten tuollaista voisikin harkita… erityisesti jos osaisi värkätä tuollaisen koristeen. Kaunis! :-)

  6. Tosiaan tuo koirankarvan pehmeys vaihtelee roduittain paljonkin. Ei kai tässä auta muu kuin alkaa kiusata samojedin omistajia.:)Mä olen varmaan omituinen, koska mun mielestä koirankarvalangassa ei ole mitään omituista. Mun mielestä koiran TURKISTA tehdyt kintaan ovat oudot, sellaisetkin olen kerran nähnyt. Ihmisen paras ystävä kintaina…

  7. Ihanan väriset langat (värjätyt?). Minä olen taannoin neulonut vinttikoirankarvoista ja lampaanvillasta tehdyllä langalla. Lanka oli melko paksua ja karkeaa ja todella todella lämmintä. Koirankarvalanka ei ehkä hengitä ihan niin hyvin kuin pelkkä villa? Eniveis, ainakin Pirtin kehräämöllä Hiirolassa (keskellä ei mitään jossain Mikkelin kupeessa) kehrätään lankaa myös koirankarvoista.

  8. Kannattaa varmaan kysellä samojedinkoira yhdistykseltä.Siskollani on samojedi, hän kerää koiransa karvat ja lähettää sinne yhdistykseen.Joskus ainakin siellä on ollut myytävänä lankaa. -Nonna-

Leave a Reply

Your email address will not be published.