Perhossiipi-huivi

Huivi virolaisesta villasta:

Tämä on ensimmäinen virallinen Project Spectrum -neulomukseni. Lanka minulla on ollut jo pari vuotta, mutta koska olen vaatteiden suhteen siniselle allerginen, olen vain tyytynyt ihailemaan lankaa. PS:n myötä otin kuitenkin kerän käsittelyyn.

Halusin tehdä huivin, joka on erilainen kun viime vuoden aikana tehtailemani kolmiohuivit. Tosin nyt kun Perhossiipi on valmis, olen sitä mieltä, että pidän enemmän pitsimäisistä huiveista. Malli voisi myös toimia paremmin erikoisemmalla langalla, koska malli on niin simppeli. Vaikea sanoa huivista mitään, kun se on niin sininen, etten voi tarkkailla sitä objektiivisesti. :) Lankaa huiviin meni hieman alle 200 grammaa, puikot nro 4 Addi-pyöröt. Pidän virolaisesta villalangasta paljon, vaikka se vähän karkeaa, se on todella lämmintä.

Vielä yksityiskohtakuva niskasta:

Muuten urakoin historiallisen takin kanssa: Käsin ompelua ja lautanauhan tekoa.

You may also like

19 Comments

 1. Kaunis huivi tuokin! Lautanauhakin näyttää kiinnostavalta. Oletko tehnyt niitä paljonkin? Aika monta lautaa näyttää tuossa työssä olevan.

 2. Ensimmäisen kuvan perusteella luulin, että olit tehnyt keepin. ;) Huivi laskeutuu todella kauniisti takaa. Huivi on ihana! Yksinkertaisen kaunis. Muoto on minun mieleeni – vaihteeksi jotain muuta kuin kolmio.

 3. Kaunis huivi. Pitsikolmiohuivit on yleensä mun makuun liian “hörhelöisiä”. Tämä on ihanan yksinkertainen :)

 4. Kiitos kehuista, minustakin huivi on onnistunut, mutta se ei ole “minun näköiseni”. Pidän tuosta kuinka huivi laskeutuu, voisinkin kuvitella tekeväni tuon huivin paljon isompana jostain mohair-langasta.Tuo lautanauha on aivan perusmallia, 14 laudalla tehtyä. Olen tehnyt aika paljon lautanauhoja, mutta lähinnä noita yksinkertaisia malleja. Monimutkaisempiin ei oikein hermo riitä (=samaan aikaan ei voi katsoa telkkaria).

 5. Lautanauhan teko on kyllä parasta, tehtailin niitä silloin muinaispukukurssin kieppeillä ja sen jälkeen enemmänkin. En pääse yli siitä, että niin helposti tulee niin kiva nauha!Päättely ja viimeistely on kyllä tietty tylsää, enkä käytä niitä nauhoja missään :D

 6. Lautanauhan teko on tosiaan tekniikkana niin kiva! Enpä minäkään ole nauhoja käyttänyt kuin noihin historiallisiin vaatteisiin.

 7. Kaunis huivi, mut mikäs tää ohje onkaan..? Oon saletisti nähnyt lontooksi julkaistun ilmaisohjeen vastaavaan, mut mun suosikeista tai kolmesta neuleohjemapista sitä ei löydy :)

 8. Kerro, jos muistuu mieleesi malli. Itse en ole tietoisesti käyttänyt esikuvana mitään ohjetta/mallia. Alitajunta on voinut toimia jälleen…

 9. Hah, löytyihän se, komeron ylähyllyltä tulostettuna ja rei’itettynä, mut mapittamattomana :)http://www.knitlist.com/2003/minishawl.htm

 10. kaunis huivi! vaikuttaa tarpeeksi “yksinkertaiselta” minullekin. Voisi tehdä luennolla vastaavan :) Minäkin luulin ensin keepiksi.

 11. No juu, täytyy myöntää, että tuo malli on aika samanlainen. Pahus, kun sitä keksii aina pyörää uudelleen.Tuo on tosi yksinkertainen malli, sopii hyvin aivottomaksi käsityöksi.;)

 12. Täytyy myöntää että saman “allergian” takia en osaa oikein suhtautua tuohon väriin, mutta ainakin kuvista päätellen se sopii tukkasi väriin. Ok, tiedän ettei se paljon auta ellei ole “oma väri”.Malli kuitenkin ehdottomasti kaunis, ja nuo lautanauhat ovat hianoja!

 13. Kaunis huivi, ja onhan se kuitenkin ihan eri näköinen kuin tuo “aiemmin keksitty pyörä”. Minä olen jo kauan tuloksetta etsiskellyt sellaista huiviohjetta, joka olisi vaikkapa tuon Lauran linkkaaman huivin muotoinen, mutta jonka alareunassa olisi vielä jotain kaunista reunuskuviota terävine kärkineen. Muoto sopisi kaulan ympärille käärittäväksi kolmiohuivia paremmin. Sellaista ohjetta ei taida vielä mistään löytyä…?

 14. Tykkään kyllä tuosta Mielityn huivista enemmän kuin Lauran vinkkaamasta. Ja muhun uppoaa myös yksinkertaiset huivit :) Tämä onkin jotain, mitä olen etsinyt. Onko mahdollista saada ohjetta huivista?

 15. Maarit, ensiksi ajattelin juuri tuollaista esittämmääsi reunuskuviota huiviin, mutta en sitten jaksanut alkaa laskea silmukoita.:)Tiinamaria, katsotaan, ehkä ohje ilmestyy jossain vaiheessa.Juhku, kiitos.

 16. Ohjetta odotellessa, hirveä on hinku päästä ‘jotain’ huivia tekemään, mutta ohjeita on pilvin pimein, ja valitseminen on vaikeaa… tää on niin tätä, valinnanvaikeutta.

 17. Piti sanoa, että mielestäni tuo vaaleanturkoosinsininen sopii hienosti hiuksiisi. Oletko ollut joskus värianalyysissä? Siis näitä värivuodenaikajuttuja?

 18. Katiija, ohjetta saa odotella varmaan pari kuukautta. Ikävä kyllä, ressiä pukkaa.Villamokka, noiden kuvien perusteella ehkä tuo väri sopii, mutta persoonaani sininen ei mielestäni sovi.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.