Tulppaaneja ja telkkaria

Ihanaa, kun on melkein kesä ja valoisaa aikaisin aamulla!

Oli minulla ihan asiaakin:

Toissapäivänä eli maanantaina alkoi Neloselta uusi sarja, Nätti Nakuna. Aloin katsoa sitä aivan vahingossa ja ihastuin ohjelman ideaan: Siinä neuvotaan eri kokoisille ja muotoisille naisille kuinka pukeutua niin, että korostaa parhaita puoliaan. Ja jotenkin ohjelmasta asioita käsitellään positiivisessa hengessä, ihmisiä ei kiusata tai heille ei ilkeillä. Inhoan tosi-tv -sarjoja, joissa ihmisiä nöyryytetään, kilpailutetaan, viedään kauneusleikkauksiin ja laihdutusfarmeille.

Nätti nakuna oli ainakin ensimmäisen jakson perusteella toista maata. Jokaisessa jaksossa autetaan yhtä naista löytämään oma tyylinsä ja korostamaan kroppansa hyviä puolia oikeanlaisilla vaatteilla alusvaatteista lähtien. Ensimmäisessä jaksossa (ja kai kaikissa seuraavissakin jaksoissa) käytettiin voimauttavan valokuvauksen menetelmää, eli lopuksi tämän kerran “tähdestä” otettiin kauniita alastonkuvia. Strategiset paikat tottakai pysyivät piilossa. Tietysti joku voi alkaa nillittää ohjelmasta, että onpa taas naisia esineellistävä ja alistava, mutta minä tykkään.

Voimauttavaan valokuvaamiseen olen tutustunut seuraamalla Maailman ihanin tyttö -valokuvaprojektia. Pitää hankkia projektista kertova valokuvakirja, kun se toukokuussa ilmestyy.

You may also like

666

15 Comments

 1. Tykkäsin kans, ja aion katsoa vastakin. Ehkäpä siitä löytyy apu omaankin itseinhoon. Mielestäni tervetullut vaihtoehto kaikenmaailman laihdutus/malliohjelmiin, ei laiha muttei järkyttävän isokaan, että sanoisin normaalikokoisesta ihmisestä tehty ohjelma. Ja hernaria tullaan varmasti vetämään joissakin mielipiteissä mutta oli jo aikakin huomioida tämä väliinpudonnut kokoluokka :)

 2. Kun itse kuuluu ei-niin-laihoihin naisiin, niin tuollainen ohjelma tosiaan piristää. Ja siinä annettiin ihan käypiä pukeutumisvinkkejäkin. On kauheaa, että ihan normaalipainoisilla ihmisillä voi olla vääristynyt kehonkuva. Tästä syyttäisin vain ja ainoastaan nykyaikaista populaarikulttuuria, jossa naisen tulee olla joko anorektisen laiha tai kurvikkaan lihaksikas. Minun kaltaiseni “emäntä-tyypit” eivät sovi kumpaankaan mallin.

 3. Kiitos tuosta Maailman ihanin tyttö -linkistä. Voimauttavan valokuvauksen idea oli mulle ihan uusi, mutta tosi kiinnostava, ja itse projekti näytti lumoavalta. Kirja on nyt sitten varmaan pakko saada. :)

 4. Mielitty, näytät ainakin kuvissa ihan sopusuhtaiselta jopa hoikalta, kun ottaa huomioon kuvien lihottavan vaikutuksen. Mielikuvani emäntätyypistä on ihan toinen. Ja sinullahan on vyötärökin. Minäkin pidin ohjelmasta. Britit osaa.

 5. Lankakomero, täytyy korostaa, että itse pidän itseäni normaalikroppaisena. Vaikka ne maagiset viisi kiloa olisi aina kiva saada pois…:)Mutta jos miettii esim. NYT-liitteessä tänä keväänä ollutta kehoarvostelua, en minä kropallani kovin hyville pisteille olisi päässyt, jos tuollaiseen olisin osallistunut. Ihmisten kommentit olivat todella julmia ehdolla olleille vartaloille.Jotenkin tuntuu, että ihmisillä on aivan vääristynyt kuva siitä, millainen on kaunis vartalo. Itse pidän esteettisinä monenlaisia vartaloita. Terve on yleensä kaunista.

 6. En tiennytkään et MIT-kuvia on tullut lisää. Kävin katsomassa kyseisen näyttelyn Jyväskylässä pari vuotta sitten, kun se täällä oli. Siitä tuli sellainen innostus, että halus itekin päästä viljapelloille pomppimaan kruunu päässä, mutta se sitten vähän jäi. Pitää jostain saada tuo valokuvateos käsiinsä jos sen vaikka kirjastosta löytäis…

 7. Juu, projekti loppui vasta viime vuonna.Noiden valokuvien satumaisuus ja ajattomuus on se, mistä minä tykkään. Kieltämättä tulee itsellekin olo, että minäkin haluan itsestäni tuollaisia satumaisia kuvia.:)

 8. Muistan kerran miten kävelin yhden miesporukan ohitse olin n. 20-vuotias) ja joku sanoi tarpeettoman kovaa: “ihan hyvä kroppa mutta pää pitäis vaihtaa’ – ja sitten muiden röhönaurua päälle/Tuo hemmetin aivoton ja sinänsä mitäänsanomaton kommentti jäi soimaan päähään tyyliin “mitä ne sillä tarkoitti, mitä päässä on vikana”.Onneksi sanotaan viimeiset 5-10 vuotta on mennyt sillain aika hyvässä sovussa itseni ja olemukseni kanssa. Eniten mua rasittaa ajoittain tosi huono ryhtini. Se ei ketään kaunista.

 9. Muhahaa, minun takanani sanottiin kerran (alta parikymppisenä), njotta “Ihan kiva pärstä mutta kattokaa tuota persettä”.No onneksi on minäkuva ollut aina varsin vähän ulkonäöstä riippuvainen.

 10. Onneksi minä en ikinä kuule mitään kommentteja, kun olen niin omissa ajatuksissani.Mutta joo, ainakin minä otan herkemmin itseeni ulkonäköön liittyvistä kommenteista kuin älyyn liittyvistä. Mistäköhän sekin johtuu?

 11. Ja pömppömassuhan vain suojaa alavatsan tärkeitä lisääntymiselimiä! Kerran yksissä alkoholilla joudutetuissa pirskeissä eräs puolituttu (siinä vaiheessa iltaa jo hyvä tuttu…) aloitti varovaisesti puhumaan siitä, miten mulla on ihana synnyttäjän lantio ja kannattaisi tehdä salilla niitä ja niitä liikkeitä, että saisi hartioihin vähän leveyttä ja näyttäisi vielä paremmalta :D Olin ihan otettu! En mäkään mikään läski ole, vaan emäntämallia!Ja oon aina luokitellut vaan narsismiksi sen, kun tykkään kauheasti joistain mun Galleriakuvista, niinkuin siitä jossa olen vihreä :) mutta ne on selkeästi vaan voimauttavia valokuvia!Ja se on ihanaa kun voi vähän laittautua tai olla laittautumatta ja mennä valitsemaansa paikkaan ja tulla siellä kuvatuksi, vaikka vähän aina hävettää että eihän musta nyt kuvia, hyi hyi, ja vielä että näyttäs nätiltä…Mutta kyllä niitä katsoessa tulee hyvä mieli. Mielitty on hyvä ja lykkää siipalleen kameran käteen!

 12. Joo, pömppämasumuoti olisi enemmän kuin tervetullut!Tottakai sitä pitää ihailla itseään. Jaksan aina hokea sitä, että olen itse paras kaverini. Jos en itse tykkäisi itsestäni, niin kuka sitten?Itsekin pidän ajatuksesta, että omien kuvien katselu on voimauttavaa.:) Täytyy tunnustaa, että jos minusta otetaan noin 50 valokuvaa, olen tyytyväinen ehkä yhteen tai kahteen. Eli kaikki kunnia siipalle, kun hän jaksaa ottaa kuvia minusta tätä blogia varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.