Nuolitanssia

Otsikko kuvaa uusinta huiviani, jossa näen nuolenkärkiä.

Nuolitanssi siis:

Huivi on aika tavallinen malliltaan ja kuvioinniltaan. Se on kuitenkin ensimmäinen suunnittelemani ei-kolmiohuivi. Tarkoitus oli saada aikaan juhlavan näköinen huivi ja kyllä tuo malli minusta toimii. Päihin olisi tietysti voinut suunnitella näyttävämpää pitsineuletta, mutta “hammastus” huivin päissä on ihan hauska.

Huivin lanka on Knit Picksin Alpaca Cloudia (Väri: Iris, 400m/50 grammaa) eli baby-alpakkaa. Menekki oli 95 grammaa. Alpaca Cloud on ihanaa lankaa ja onneksi minulla on sitä vielä toiseenkin huiviin, tosin eri väriä. Huivin tikuttelin nro 3 pyöröpuikoilla. Ennen pingottamista pelkäsin huivista tulevan todella pienen, mutta pingotuksessa se levisi valtavasti ja siitä tuli aivan sopivan kokoinen minunlaiselleni hirven kokoiselle naiselle. Pingotuksen jälkeen huivin pituus on 180cm ja leveys 55cm.

Huivin kanssa kuvissa esittelen jo viime kesänä aloittamaani mekkoa. Löysin mekonraakileen viime sunnuntaina siivotessani ja tänään tein sen aamulla loppuun, toisin sanoen ompelin vetoketjun paikalleen (tämä kuvaa juuri yleistä saamattomuuttani

).

Kangas on pellavapuuvillaa Matan Tekstiilistä ja koristeena oleva pitsi on isotätini (tai mummini?) virkkaamaa. Ei minulla riittäisi ikinä hermo tuollaisen pitsin virkkaamiseen. Värjäsin kankaan ja pitsin saman sävyiseksi ennen mekon ompelua. Mekon malli on ehkä vähän “äitiysmallia”, mutta ainakin siinä on mukava liikkua. Ei purista eikä kiristä!:)

Pitää taas kerran mainostaa Matan Tekstiiliä, koska se on kangaskauppa jonka harmillisen harva tietää. Kauppa on melko pieni, mutta sieltä löytyy hyvä valikoima luonnonkuitukankaita, erityisesti puuvillaa, pellavaa ja villaa. Hinnat ovat liikkeessä kohdallaan.

You may also like

22 Comments

  1. Onpas kaunis huivi! Oma malli?Naurattaa tuo hirven kokoinen ;-) Sä et ainakaan näytä hirveltä!terv. toinen hirvi Marsvin

  2. Kiitos kommenteista! Minustakin tuo väri on enemmän sireeniä kuin iristä.Juu, mä olen tällainen hirvi, olen pitkä kuin mikä, säikyn helposti ja olen vaaraksi liikenteessä (kävelijänä siis).:)

  3. Todella kaunis asukokonaisuus, sekä leninki että huivi – ihanat värit!Erinomainen idea värjätä kangas ja pitsi samanvärisiksi. Olivatko ne aluksi valkeita? Olisi kiva kuulla joskus miten tuollainen värjäys tapahtuu ja mitä värejä käytit.Ajattelen, että mielellään kypsään ikään ehtinyt nainen ostaisi tuon tyyppisiä laadukkaita ja hyvin ommeltuja vaatteita, mutta eihän niitä ole. Eikä niin paljon ompelijoitakaan. No, näistä sinun tekemistäsi voi todella nauttia ja haaveilla itsekin osaavansa ommella.

  4. Tosi kaunis huivi ja mekko. Ja hyvä idea tuo pitsin ja kankaan värjääminen! Hirven kokoinen :) Hirvet on kommeita! (nimim. 177 cm ilman sukkia)

  5. Muistaakseni kankaan ja pitsin värjäsin ihan dylonilla, koska tein sen pesukoneessa. Kangas oli alunperin haalean vaaleansinistä. Sain sen edullisesti, koska se oli jämäpala. Puuvillainen pitsi oli luonnonvalkoista. Puuvillapitsi imi itseensä hieman enemmän väriä kuin puuvillapellavakangas.Tuollaisten perusvaatteiden ompelu on todella helppoa, jos on alkeet hallussa. Toisaalta upeita pellavaisia veistoksellisia perusvaatteita saa esimerkiksi Noolanilta (noolan.com).Juu, mä olen itse juuri kummastellut noita muodissa olevia “äitiysvaatteita”. No, ainakin ne päällä voi syödä grilliruokaa niin paljon kuin haluaa, eikä pullottava masu näy.:)Juu, täällä on hirvi mallia 182 senttiä sukat jalassa. Säärtä ja reittä on pituudesta edemmän kuin laki sallii.:)

  6. Hihii, samankokoinen hirvi täälläkin: 182cm ;D Pitäiskö perustaa joku “hirvimäiset neulojat united”?Marsvin

  7. kauniit värit sekä mekossa että huivissa. voi, voi mie tykkäisin virkkailla pitsejä, mutta kun ei tiedä mihin niitä änkeis, niin jää virkkaamatta.

  8. Kiitos kehuista!Marsvin, “hirvimäiset neulojat united” kuulostaa kyllä hyvältä.:)Routa, kyllähän niille pitseille keksii paikkoja, jos on yhtään “söpöstelijä-tyyppiä”. Minun ainakin pitää välillä hillitä koristelua, ettei mene ihan överiksi.:D

  9. Ihana mekko!Ja huivikin on kaunis. Itselläni vierastan suorakaiteen mallisia huiveja, mutta sinun silhuettiisi se näyttää sopivan todella hyvin:)Tuo huivin pitsimalli voisi toimia kivasti slipoverin kaltaisessa vaatekappaleessakin..

  10. Ai kuinka sievä mekko ja huivi! Oi että!Mieki tarttisin tuommoiset, kahdet häät tulossa eikä mitään päällepantavaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.