Se kuuluisa viime tinka

Eli tällä viikolla olen kiroillut keskiaikaisen (noin 1400-lukua) päällysmekon kanssa. Mekko on ollut muutaman kuukauden jo mielessä, kangas on ollut valmiina ainakin kaksi vuotta, mutta jotenkin sain leikattua kankaat vasta viikko sitten maanantaina. Ompelun sain luonnollisesti

aloitettua vasta tällä viikolla. Onneksi työnantaja on suhtautunut ompeluuni työaikana ymmärtäväisesti.:) Vielä pitäisi ommella mekkoon lyhyet hihat.

Huomenna aamulla on kyllä valmista, kun suuntaamme Turkuun keskiaikaisille markkinoille. Otan mukaan pajukorin, jonka mieluusti täyttäisin kaikilla markkinatuotteilla, jos vain budjetti sallisi.

Lapastehdaskin toimii pikkuhiljaa, viikon alussa laitoin lapasia punaiseen värikylpyyn. Harmillista, kun värit eivät toistu kuvassa tarpeeksi syvinä.

You may also like

7 Comments

  1. Siellä keskiaikamarkkinoiden työnäytösalueen puolella pitää puotiaan eräs tsekkiläinen (muistaakseni) keskiajan elävöittäjä. Kannattaa käydä katsomassa, sieltä löytyy kaikkea hienoa mm. käsin huovutettuja paksuja huopia, olkihattuja, pellavia, koruja sekä kaikenlaisia puutöitä kuten keskiaikaisia lyhtyjä ja ämpäreitä ja vahatauluja.

  2. Hehheh, mä voin tehdä saman jutun ens vuonna oman pukuni kanssa, se on ollut kyllä kesken jo muinaispukukurssista asti :D Onneks piti lähteä tänne Belgiaan niin ei tarvinnut tätä stressiä vielä tänä vuonna kokea.Mut kyllä se valmistuu vaikka sit matkalla Turkuun. Hyviä säitä sinne!

  3. Itsellekin tuli noista lapasista mieleen “punaiset marjat” -sekoitus.:)Frigga, en tosiaan voi tajuta, että miksi pitää aiheuttaa ihan hirveää stressiä jättämällä kaikki aina viime tinkaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *