Materialistin arkea, osa 1

Tällä viikolla olen ollut tavallistakin pahempi tavarankerääjä, mutta siitä lisää postauksessa “Materialistin arkea, osa 2”. Kenkien hankintaa edisti mukavasti eilinen palkkapäivä ja poikkeaminen kenkäkauppa Derbyyn (Hämeentie 2). Suosittelen Derbyä lämpimästi, palvelu on aina mainiota.

Sihteerikengät

Korostan, että nämä kengät eivät olleet mitenkään turha ostos. Tarvitsin oikeasti uudet mustat kävelykengät, koska edelliset hajosivat Pietarin loskaisessa maaliskuussa pari vuotta sitten. Mitä ihmeen suolaa se kaupunki käyttää katujen sulana pitämiseen?

Itseasiassa mitkään pompadour-korolla varustetut kengät eivät

voi olla turha ostos. Pompadour-korko on ehdottomasti kaunein korkotyyppi ja lisäksi pompadour-korkoisilla kengillä on helppo kävellä ja juosta (siis 200 metriä bussipysäkille

). Korko-inhokkini ovat taasen tolppakorot. Yksikään nainen ei näytä hyviltä tolppakorkoisissa kengissä, saatika osaa kävellä niillä.

Ostamani kengät eivät oikeastaan ole sihteerikengät, koska ne ovat mukavat jalassa ja niillä voi mainiosti kävellä pitkiäkin matkoja. Kenkiä voi siis käyttää muulloinkin kuin kirjoittaessaan vanhanaikaisella kirjoituskoneella saumasukat jalassa.

You may also like

18 Comments

  1. Ihanat! Tuo derby on kyllä huippu kauppa. Valitettavasti se sijaitsee joka päiväisen bussireittini varrella, joten “joudun” kuolaamaan kaikkia ihanuuksia ihan liian usein:)

  2. Mulla on vähän samanlaiset nyörisaappaat, ne vasta Milla Magiaa ovatkin!Joo, valitettavasti itsekin joudun kyyläämään joka päivä kaupan näyteikkunoita bussista.

  3. Mullakin silmän alla ihanaiset mustat kengät pompadour-korolla. Hinta ei vain ota laskeakseen, 90 euroa kirpaisee kovin. Sanoo hän joka osti juurikin 130 euron saappaat. Huoh.

  4. Nämä olivat Vagabondin nahkakengiksi suhtkoht edulliset 69€. Minna Parikan kengistä vain unelmoin… Ja ne järkevät talvikengät ovat edelleen hakusessa. Tiedättehän, sellaiset tasapohjaiset ja lämpimät (=rumat), joissa pysyy lämpimänä 30 asteen pakkasessa.Kengän tyyli onkin kokonaisuudessa ehkä enemmän edvardiaaninen, silloin kengän kärkiosa oli juuri tuollainen melko pitkä ja terävä.

  5. Totta haastat koroista! 3-vuotias poikani sanoi 24 vuotta sitten katsoessaan tolppakorkoisia Martta-kenkiäni: “Rumempia kenkiä en ole nähnyt ikinä!” Olin raskaana, enkä tiennyt mitään mukavista ja kauniista Pompadour-koroista. Kiitos kun sulla on näitä tietoiskuja!

  6. Derby on kyllä valikoimansa puolesta parhaita kenkäkauppoja Helsingissä. Minulle vain on usein jäänyt sellainen olo, että myyjän mielestä olen tullut häntä kiusaamaan kun kehtaan pyytää jotain kokoa… Vaikuttaa omiin ostohaluihini aika paljon. Nuoremmat myyjät kyllä vaikuttavat mukavilta, kivaa että sinä olet saanut hyvää palvelua! Huolestuttavaa kyllä tunnistin kenkäsi kuvasta – minut saa pois kenkäkaupasta mutta kenkäkauppaa ei minusta, ilmeisesti… :) (lopetin juuri kenkäkauppaurani viiden vuoden jälkeen)

  7. Joo, Orange Seeds tolppakorot on sellaiset massiiviset, suorat palikat. Ne olivat varsin suosittuja 90-luvun lopussa, mutta edelleen niitä näkee, esim cosplay-ihmisillä. Musta lammas, mä olen saanut ihan siltä keski-ikäiseltä rouvalta hyvää palvelua. Tai ehkä mä olen sitten niin röyhkeä, etten mä edes tajua, ettei minua liikkeeseen haluttaisi.:)Nyt vain kakki pompadour-korkoja käyttämään!

  8. Öh panen Jattaa paremmaksi, eilen tarttui Sörkasta (mikä ihme sen kenkäkaupan nimi on? Joku Crispin?) mukaan 150e:n saappaat, eikä muuten ollu talvisaappaat.Siellä on muuten juuri nyt todella ihania vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä puoleen sääreen ylettyviä saappaita, joiden suussa on pitsiä :D

  9. meemeistä pomppasi silmään “rahastanut mummolta omaan pussiin”mtämitämikä on meemikuuluuko tällainen ‘myin isoäitini’ jo samaan sarjaan aloin naispapiksi, menin setaan -must-ilmiöihin

Leave a Reply

Your email address will not be published.