Neulottua

Kaikki seuraavat neuleet valmistuivat jo viime vuoden puolella. Paksusta langasta, isoilla puikoilla, konstailematonta jälkeä.

Kuvien punertavuus johtuu siitä, että ne on otettu tänään kello 15 aikaa, aurinko oli jo laskemassa.

Slipoveri on chileläistä käsinkehrättyä villaa. Slipoverista olisi tullut pidempi ja siihen olisi tullut hihat, jos lankaa olisi ollut enemmän. Käytin nro 8 pyöröpuikkoja ja kaula-aukon ja hihansuut viimeistelin virkkamalla nro 5 koukulla.

Samasta chileläisestä langasta syntyi vihreä baskeri ja lapaset. Baskeriin ompelin kiinni yhden lempparirintaneuloistani. Rossista on mennyt lukko rikki eli sitä ei oikein voi käyttää normaalisti rintaneulana. Kiinniommeltuna se kuitenkin toimii baskerin koristeena.

Baskerin neuloin nro 6 puikoilla ja lapaset nro 5 puikoilla. Lanka on niin paksua ja neulos niin tiivistä, että baskeri ja lapaset ovat todella lämpimät.

Lanka näyttää lämpimänvihreältä auringonlaskun aikaan otetuissa kuvissa, mutta harmaammalta varjossa:

-10% -projekti (eli lankavaraston painon ja oman elopainon pudotusprojekti) meni aika tavalla puihin. Lankavaraston paino kasvoi noin viidellä prosentilla. Onneksi oma elopaino ei sentään lisääntynyt, vaan putosi kolme prosenttia. Ei minulla ole kumpaakaan selitystä, mutta kuin oma saamattomuuteni. En ole ikinä ollut kilpailuhenkinen, en edes itseni kanssa.

You may also like

8 Comments

  1. Ai kun on taas ihania! Taidokkaita, ersoonallisia. -Onko siulla paksuja lapasia myynnissä? (Olen semansikanvärisen baskerin ostaja)

  2. Jatta, ei ole valitettavasti paksuja lapasia myynnissä. Tällä hetkellä valmiina ei ole mitään, koska olen käsitöistä graduntekotauolla.Kanerva, kiitos.

  3. Ihanaa lankaa! Molemmat. Löysin muuten alennusmyynnistä pienen suloisen neuleen, johon ostamani Riemukukka sopii täydellisesti – kohtalon johdatusta, sanoisin. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.