Kirjoittamisen aloittamisen vaikeudesta

Kun on ollut kesän tekemättä oikeastaan mitään järkevää ja kasvattavaa, on hankala päästä taas vauhtiin tieteellisen tekstin tuottamisessa. Kesällä olen kirjoittanut vain näitä hömppäpäivityksiä. Outoja lauseenjärjestyksiä, ylipitkiä virkkeitä, sulkeita ja huutomerkkejä ei kannata kauheasti viljellä, jos haluaa olla edes hiukan vakavasti otettava. Toisaalta en jaksa tieteellistä jargonia ja kieltäydyn käyttämästä muunmuassa sanoja diskurssi

ja konstruktio

. Miksi sanoa vaikeasti, jos voi sanoa helpommin? Mieleeni muistuu yksi merihistorian kurssilla lukemani 12-sivuinen essee, jonka tieteellisen runokielen olisi hyvin voinut tiivistää noin kahteen sivuun.

En ole lukenut oma alan tieteellistä kirjallisuutta koko kesänä. Vaikka olisi kyllä pitänyt. Haluaisin kirjahyllyyni Bergin julkaisemia teoksia, esimerkiksi Material Memories, The Clothed Body ja Why Women Wear What They Wear voisivat saada ajatukset taas oikeille raiteille. Täytynee käyttää tämä vapaapäivä hyvin ja lähteä kirjastoon etsimään luettavaa.

Kaikki tuntuukin järjestyvän jouhevasti: Kurssin, josta valitin pari postausta sitten, voikin suorittaa lukemalla 440 sivua kirjatenttiin. En vain ollut vielä viidennen opiskeluvuoden syksylläkään oppinut lukemaan Weboodia. Juuri näin.

You may also like

6 Comments

  1. Olen kääntänyt teekkarien diplomitöiden abstrakteja sun muuta “tieteellistä” tekstiä ja voinpa sanoa, että useimmiten periaatteena tuntuu olevan “miksi sanoa jokin yksinkertaisesti, jos sen voi sanoa mahdollisimman monimutkaisesti?”. En tajua miksi ihmiset kuvittelevat kapulakielen antavan älyllisen vaikutelman!Onnenpotku opiskeluun!

  2. Matroskin, joo en oikeasti voi käsittää sitä tieteellisen jargonin määrää. Se vain vähentää uskottavutta.Onnea tässä nyt tarvitaankin.:)Emäntä, tuo kirja julkaistaan vasta harmillisesti marraskuussa, tarvitsisin sen ehdottomasti graduani varten. Tosin tuon kirjan perusteella voi sitten antaa tieteellisesti uskottavia lausuntoja omasta pukeutumisestaan. Voin jo kuvitella: “Joo, vaateostosten avulla jäsennän omaa maailmankuvaani ja reflektoin omakuvani kehittymistä”.:)Kiitos kotisivukehuista! Sivut eivät ole täysin valmiit, kun en ole saanut kuvia otettua. Siis Siippahan noista sivuista on vastuussa.

  3. Älä välitä, ei se Oodin lukeminen välttämättä onnistu vielä seitsämännenkään vuoden syksyllä. Nimimerkillä “ai pitikö mun ottaa jotain kurssejakin, minne se kesä meni ja voi v—n gradu”.

  4. Mielitty-sivut ovat tosi tosi kauniit. Muuten, pakko sanoa:”Useat tekemäni tuotteet ovat yksittäiskappaleita jo siitä syystä, koska materiaaleja riittää vain yhteen samanlaiseen tuotteeseen.” Koska-sanan tilalle olisi parempi jokin muu konjuktio, esim. että.T: pilkunviilaaja

Leave a Reply

Your email address will not be published.