Kotia

Tavarat alkavat löytää paikkansa uudessa kodissa. Tutut kadut ja kulmat alkavat tuntua vieläkin tutummilta. Tämä on taas minun kaupunginosani. Kevät on täällä ja ikkunasta riittää seurattavaa. Naapuritalon setä ulkoiluttaa pihalla isoa harmaata papukaijaa pienessä häkissä. Kaija näyttää viihtyvän.

Olen kotona kuin Liisa Ihmemaassa. Kaikki on lilliputtimaisen pientä ja somaa ja jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Jollei muuten, niin ullakolla kyllä tilaa on. Olen alkanut taas neuloa yli kuukauden tauon jälkeen ja ylipäätään olen paremmalla mielellä kuin pitkään aikaan. Ohjelmassa on ollut lounaita, kirppareilla tonkimista, epäonnistunutta tenttiinlukua, baareilua ja kävelyitä. Olen hankkinut lemmikiksi basilikan, joka on kauhea juoppo (vähän kuin emäntänsä, hehheh

).

Uusi Blogilista vähän ahdistaa. Olen muutosvastarintainen.

You may also like

14 Comments

 1. Minullakin on pientä ja söpöhköä (on vielä liikaa tavaraa odottamassa pitempiaikaista säilöä vanhempien luokse).Ja basilika :)Se vaan turkanen yrittää koko ajan kuivua, vaikka minulla on sille valoisa länsi-ikkunakin ja kaikki…Go tyttöasunnot!

 2. Annikki, mä olen aivan fiiliksissä tästä kaikestä söpöydestä ja tyttömäisyydestä.:)Basilikalle kannattaa laittaa kunnon kokoinen lautanen, tosin ainakin tuota omaa juoppoani täytyy olla kastelemassa kerran päivässä isohkosta aluslautasesta huolimatta.Wrath, kiitos!

 3. Sulla on aina aivan liian ihanan näköisiä tavaroita. Ja karkkikippoja!Basilka on kyllä iha paras minttu, se on niin hyvän tuoksuinen!

 4. Oikein mukavan näköistä:)Meinasin jo tiistaina ja eilenkin udella, miten tentti sujui? Mä luulen, että omastani pääsen kyllä läpi, ja jos en, niin sitten kyllä ketuttaa..Mut mä kyllä noudatan joku päivä kutsua ja tuun tupatarkastukselle;D

 5. Oo, ristikkoikkunat joita kaikista naapuritaloista kadehdin! Saas nähdä, törmätäänkö kesällä, jos olet muuttanut takaisin samoille nurkille. :)Tuo krokotiili on kovin sympaattinen ja söpö!Onnea ja menestystä uuteen kotiin ja elämään!

 6. Hiiiii! Tulen kylään kun tässä vain ennätän sinne päin! Kauhia kiirus täällä nyt kun markkinaharkat päällä, rahattomuus ja työssäoppiminen. Tahtoo päästä kokoiseeni asuntoon kattelemaan. ;DOnnea uuteen kotiin! Toivotan sitten livenä vielä joskus punaviinipullon kera!

 7. Seeds, ja kaikki tyttöilykamat eivät edes mahdu kerralla esille, täytyy säännöstellä.:)Basilika on ihan lemppari ja niin monikäyttöinen.Särmä, kiitos. No se tentti ei ehkä mennyt ihan niin hyvin kuin voisi ajatella. Tervetuloa vaikkapa maanantai-iltana käymään!Norppa, kiitos.Scaredy-Cat, ihan naapurissa en asu, on varmaan viiden tai kymmenen minsan kävely. Mutta aika nurkilla kumminkin.:) Mäkin olen innoissani tuosta ikkunasta ja ylipäätään 20-luvun talo on todella jees.Oola, tervetuloa vain, oikeastaan milloin vain.:) Ja todellakin, asunto on tosiaan sinulle sopivan kokoinen, tosin kyllä minäkin olen oppinut jo välttämään pöydänkulmaan törmäämistä.:D

 8. Viimeksi kun ostin basilikan, onnistuin jäädyttämään sen jotenkin ja se kuolla kupsahti ennen aikojaan..Mulla lienee myrkynvihreä peukalo.(Ufokarkkeja, nami!)

 9. Täälläpä toinen muutosvastarintainen!:D Järkytyn joka kerta, kun joku vaihtaa esim. Vuodatuksesta Bloggeriin… *nolo*

 10. Basilikankasvatukseen sellainen vinkki, että pistäkää se muovipurkkeineen johonkin lasiin tai vastaavaan niin, että koko multapaakku tai suurin osa siitä on vedessä. Luin jostain, että sillä tavalla niitä yrttitarhoilla kasvatetaan, joten ovat varmaan tottuneet jatkuvaan kasteluun.

 11. Onnea uuteen kotiisi & valmistumisen puolesta! Henkilökohtaisesti minä olen aina inhonnut muuttamista ja kaikkea sitä siihen liittyvää hässäkkää, mutta viime vuosien muuttorälläkässä sitä on oppinut suhtautumaan asiaan myönteisemmin: ylimääräiset tavarat karsiutuvat säännöllisin väliajoin pois ja samalla tulee tehokkaasti tutustuttua uusiin kotikulmiin. Vanhoihin taloihin tutustuminen sisältä käsin on huomattavasti mielekkäämpää kuin pelkkä ulkoa tähyily.Basilikat ja yleensäkin kaikenmoiset yrtit ovat ihania ja käytännöllisiä ikkunalaudan koristuksia, mutta voihan turkanen tuota noiden vedentarvetta. Mikään ei kuitenkaan voita yrttitarhan tuoksua: sitruunatimjamia, kanelibasilikaa, laventelia…En kuitenkaan usko, että juurikaan mitään kukkia kannattaisi pitää seisovassa vedessä, sillä silloinhan juuret saattavat tukehtua ja koko kasvi kuolla. Upottaen kasteleminen taas sopii kyllä melkein kaikenlaisille kasveille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.