Nykyajan mies, huomio!

Viikko sitten listasin viehättävältä naiselta vaadittavia ominaisuuksia. Koska itse olen keräänyt aktiivisemmin vain naisille tarkoitettuja oppaita, miehille suunnattuja oppaita minulla on vähemmän. Tietenkään niitä ei ole edes tuotettu samalla tavalla kuin naisille suunnattuja oppaita. Miehillä on selvästi ollut tärkeämpääkin tekemistä kuin oma ulkonäkö tai käytöstavat…

Itseasiassa olen löytänyt vain yhden tyylioppaan miehille. Jokaisen miehen kirja

vuodelta 1946 opastaa oikeaan pukeutumiseen, käyttäytymiseen, miehisiin harrastuksiin (herrasmiehelle sopivia harrastuksia ovat muunmuassa metsästys, kalastus ja valokuvaus) ja muuhun miehille olennaiseen.

Kirja opastaa esimerkiksi kuinka toimia ravintolaillallisella daamin kanssa:

Ravintolaan saavuttaessa auttaa herra päällystakin naiseltaan – ei eteisvahtimestari.

Ravintolassa huoltavat herrat tilauksen.

Laskun suoritus on samoin herrojen asia.

Tuo herran daami taitaa olla hieman kevytkenkäinen, koska hän näyttää peilailevan itseään ravintolapöydässä. Juuri se oli kiellettyjen asioiden listalla! Valitan kuvien huonoa laatua, mutta kuvat olivat rasteroituja, skannaaminen ei oikein onnistunut.

Minulla on muutama muukin miehille/pojille tarkoitettu opas. 1900-luvun alussa julkaistut oppaat on kirjoitettu kristillisessä hengessä ja niiden tärkein sanoma tuntuu olevan, että oikea kristitty elämä on hengen voittoa ruumiista. Sukupuolista kanssakäymistä on paras harrastaa vain jälkikasvun hankkimista varten. Sanoisin, että hempukkamaiset naisten oppaat ovat paljon viihdyttävämpää luettavaa.

Viimeiseksi todellinen vinkkilinkkien helmi: Flirttailuopas miehille (via Norppa). Minusta varsinkin seuraava vinkki on to-del-la-kin kokeilemisen arvoinen: Vilkuttele. Siis kädellä! Kun jäät kiinni kauniin neidon katseeseen, heilauta kättäsi pienen hymyn säestämänä. Hello, sugar..

“Hello, sugar” tosiaan.

You may also like

21 Comments

 1. Pieni vinkki: jos skannaat rasterikuvia, käytä photoshopin filtteriä “Blur” niin pääset tuosta moireé-ilmiöstä eroon. Luultavasti skannausohjelmissakin on jokin epäterävöittämisnappi, jolla pääsee vaivasta.Kiitos blogistasi!

 2. Ai joo, tajusin vasta nyt, että kenen blogia kommentoin!Sain lankoja ostaessani Sypressistä sen ihanan zigzag-huivin ohjeen. Kiitos siitä!!!!Sinulla taitaa olla ruutumallissa kaksi pikkuista virhettä. Se on nyt kotona, joten en voi kertoa tarkemmin missä, mutta korjasin ohjeen ja jos haluat sen, voin laittaa sähköpostilla. Omani on tiina/at/kaarela.net

 3. Sä teet kaiken aina niin perusteellisen hienosti. Voidaan tulevaisuudessakin tehdä niin, että mä kaivan noita alkuvinkkejä, ja sä taiteilet niihin aina historian ja kuvituksen luuksi ja lihaksi. :)Oppaissa on kyllä sellanen 1/4 totuus, jos ei muuta niin yleiset käyttäytymissäännöt auttavat siihen, että suunnilleen tietää miten käyttäytyä ja missä, jos mutten on epävarma.Mutta mä repeilin myös tuosta vilkutuksesta, ja oikein odotan että miehet alkavat kilvan vilkuttelemaan! Kun ei vaan tulis aika odottaessa pitkäksi…

 4. Tiina, kiitos neuvosta, pitääkin vielä tänään korjata tuo asia. Ja se huiviohje on aika raakile (köh, en vain ole saanut aikaiseksi). Mieluusti korjaan virheet, laitan sulle s-postia.Norppa, tuollaisia linkkejä saa kaivaan lisää, mä kun en yllättäen hengaa noilla sivuilla. Varmaan kyllä pitäis, kun sieltä löytyy tuollaisia helmiä.:) Ja hei, tuo vilkuttelu… Katsotaan mitä tapahtuu, kun terassikausi alkaa. Itse ainakin odotan vilkuttavien käsien merta!

 5. Minulla on kansakoulun biologian oppikirja jostain 20-luvulta. Ihmisen biologia -osiossa on yhtäkkiä tulikivenkatkuinen piiiitkä raittiuspalopuhe, jossa valistetaan lapsukaisia viinan vaaroista. Hienoa. Ennen oli moraalia.

 6. PS: Kun yksi ystävä käy mummonsa kanssa kahvilla, mummo sujauttaa pojalle lompakkonsa pöydän alla, jotta poika voi maksaa. Eihän toki ole sopivaa naisen maksaa aikamiehen seurassa – vaikka tarjoaakin!

 7. Matroskin, tuollaista tekstiä kansakoulun oppikirjassa?! Raittiusaatetta on kyllä jaksettu viljellä, ottaen huomioon miten surkeita tulokset ovat olleet.Oo, mummoilla on vielä taidot hallussa!:)

 8. Hähää repslol, Hello sugah! Se on hassua miten nykymiehet eivät enää oikein osaa käyttäytyä. Osaksi monet avaavat kyllä ovea ja haluavat kantaa painavan kauppakassisi, mutta sitten kun ollaan ulkona hämmentyvät kun heidän pyytäessään mua esim. leffaan oletan automaattisesti heidän maksavan elokuvalippuni tms. Vanhanaikainen? Toisaalta hyvät tavat saavat vieläkin hämmentymään iloisesti. Muistan kun Siippasi kerran nappasi kauppakassini kantoon (sillä kertaa meillä oli niitä useita) ja kommentoi “täällä ei tasa-arvoa kannateta!” :D

 9. Mä en oikein tiedä mikä mun mielestä olisi oikea mielipide tuohon kohteliaisuusjuttuun. Nuo ovat vähän hankalia, koska jos ne eivät tule luonnostaan, niin silloin on turha yrittääkään. Ja sitten jos niistä mies tekee numeron, ne voi jättää kokonaan tekemättä.Mutta kyllä mäkin olisin mielelläni niin vanhanaikainen, että jos mies virallisille treffeille kutsuu, niin kyllähän mies siitä plussaa saa, että oluet+leffan tms. maksaa. Toisaalta, mä en edes muista käyneeni ikinä virallisilla treffeillä. Iik, mitäköhän mä olen menettänyt?!Sä olet niin pikkuinen, että sun kauppakassien kantaminen onkin perusteltua.;)

 10. Kiitos blogivierailusta :)Sun huiviohjeet eivät tosiaankaan ole vaikeita, vaan mun mielestä todella selkeitä. Vika on minussa tai oikeastaan siinä, että alan neuloa pitsihuivia silloin kun en pysty siihen kunnolla keskittymään. Aion kyllä vielä yrittää. Ne ovat niin kauniita.

 11. Ärriärri-Oola on niin äijäh, että vaikka olisi korot ja hame päällä niin enemmän munaa kuin huoneellisessa kundeja. ;)No ei. Kun on tottunut olemaan itsenäinen on jotenkin hämmentävää heittäytyä “heikoksi” ja naiselliseksi siten, että joku maksaa ja kustantaa, auttaa takin yms. Siinä menee aivan hämilleen ja alan punastella.

 12. Miia-Rebekka, kun tekee mallikerrat pari kertaa, niin kyllä ne yleensä silloin alkaa jäädä mieleen.Satu h, hei tuohan oli hauska, osallistun kunhan ensin mietin hieman.Jek, kiitos ja kumarrus perusteluistakin. Blogisi on omalla seuralistallani myös.Oola-peipe, sä olet oikeasti ehkä noin sata kertaa äijempi kuin minä.:DDD Eniten kyllä tykkään sun armeijatermien käytöstä. Niitä huutaessasi sulla on asenne kohdallaan. Mut joo, oothan sä tosi tyttökin. Aivan rasittavan hyvä yhdistelmä olet. Mieti niitä pileitä, vinkvink!

 13. Niin, panin jo oman blogin kommentteihin, mutta laitan tännekin, ettei tule väärää käsitystä. En ole ollenkaan sitä mieltä, että Mielityn huiviohjeessa olleet pari pikku merkintävirhettä olisivat ongelmana huivinteossa, kyllä se suurin ongelma on juuri tuo keskittymisrauhan puute, olisi minun pitänyt ne kohdat itsekin tajuta.Joskus yksikertainenkaan ohje ei uppoa kaaliin kunnolla, koska ei tajua miksi ja millä logiikalla tekee sitä, mitä tekee. Ainakin minulle se on oppimisen suurin este. En esimerkiksi oppinut käyttämään autossa kytkintä, ennenkuin löytyi opettaja joka kykeni selittämään sen käytön teoreettisesti.

 14. Tiina, tottakai mua hävettää, koska se ohje on niin puolivalmis ja tarkastamaton. Ei muiden neulojien pitäisi joutua mun huolimattomuudesta kärsimään. Lisäksi siinä mallissa mallikerta ei ole miten “järkevästi” toistuva, reunaan pitää kokoajan kiinnittää huomiota.

 15. Ei helevetti. Näinköhän ne pitää hauskaa nykymaailman meiningistä 50 vuoden päästä.”Helou Sugar”Siihen ku tulevat sitten tenttaamaan että mitäs helvettiä siinä vilkutat, mölli niin voi töksäyttää että:”Vittuillakseni heilutin.”(c) Seppo Räty

 16. Kami, ainahan tuo menee niin, että vanhat asiat ja tavat vaikuttavat erilaisilta ja eksoottisilta. Tosin noi Helmin vinkit on vain totaalisen urpoja. Kuinka moni bööna suhtautuu positiivisesti äijien vilkutteluun? En usko, että kauhean moni.Rädyn Seppo on oikea Ajatusten Keravanjoki.

 17. Meine Güte, Katrin! Bin ganz begeistert! Die “Tesarolle” hast du wundervoll gestaltet! Und der kleine Stempel ist so süß!Drücke dir ganz fest die Daumen, dass es klappt!Danke für deine Rückmeldung, so kann ich jetzt jeden Tag voten!ganz liebe sonnige GrüßeRegina

Leave a Reply

Your email address will not be published.