Hametta

Vihdoin kuvia tästäkin projektista:

Hameesta ei tullut samanlainen kuin suunnitelman mukaan piti, koska helmapitsiä neuloessani tajusin, että tuolla paksuudella hameesta tulee todella painava, jos siihen laittaa reilusti kellotetun helman. Niinpä päädyin varsin maltilliseen helmaleveyteen. Tosin kellotetumpi helma olisi kyllä ollut sopivampi ruumiinrakenteelleni. Loppujen lopuksi hameesta tuli hyvin samantyyppinen kuin viime keväänä neulomani valkoinen hame.

Kavensin hametta neuloessani seitsemästä kohdasta, pidentyvin välimatkoin. Hameeseen ei tullut koristeellista vyötäröresoria, vaan päädyin kuminauharesoriin ja koristevyöhön. “Vyötä” eli nauhaa vaihtamalla hameen tyylikin vaihtuu.

Hameen materiaalina käytin Kamenaa (100% villaa) ja Novitan Bambua (60%puuvillaa ja 40% bambua) yhdessä neulottuna. Hameeseen meni lankaa 505 grammaa, Kamenaa noin 185 grammaa ja Bambua noin 32o grammaa. Neuloin hameen nro 4:n puikoilla. En laittanut vuorikangasta hameeseen, koska olen tottunut käyttämään irtoalushameita.

You may also like

12 Comments

  1. Oi, se on kaunis.Mulla on hirmuinen neulehame buumi menossa. Tahtoisin itselleni kovasti hamosen kotikäyttöön. Ainakin aluksi vain kotikäyttöön, en oo tottunut hameisiin yhtään.

  2. Hieno hame on. :)Osaisitko suositella paikkaa Helsingistä tai läheltä, josta ostaa alushameita? Monet kaupat jo koluttu eikä mistään löydy…

  3. Jaana, ajattelin juuri, että tuo on tuollainen mahdollisimman perushame. Yleensä kun mulla on kaikenlaisia virityksiä, jotka eivät ole kovin muuntelukykyisiä.Anni, omani olen tehnyt itse, mutta ihan perusalushameita olen nähnyt Stockalla, Lindexillä, Hakaniemen hallin yläkerrassa, Selma Palmulla.

  4. Suloisen tyylikäs hame!Kiitos muuten lankojen yhdistämistiedoista. Jostakin syystä mua kiehtoo tällä hetkellä oikein kovasti vähintään kahdesta eri langasta neulotut pinnat.Taitaa osittain johtua siitäkin, että monia lankoja on vähän niukasti isompiin projekteihin, mutta esim. Kamenaa olisi sen verran, että jonkun muun langan kanssa yhdstettynä se riittäisi – vaikka hameeseen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.