Kaulureita

Yllätyin iloisesti, kun löysin puisen numero 5:n virkkuukoukkuni yhdestä lukemattomista lankapusseista. Luulin virkkuukoukun kadonneen viimeisessä muutossa. Virkkuukoukun löytymisen jälkeen on syntynyt kolme kauluria. Kaulureiden mallin kehitin viime talvena.

Kaikissa kolmessa on käytetty sekaisin kaikenlaisia villa- ja mohairsekoitteita. Olen harkinnut kaulureiden tekemistä myös pehmeästä bambulangasta ja merinovillasta herkkähipiäisemmille.

Yhdestä kaulurista tein väljemmän, kauluria voi käyttää vaikkapa näin:

Ylemmissä kuvissa vilahtaa sukkapuikkojen innovatiivinen käyttö: hiukset saa nostettua nutturalle mukavasti numero kutosen sukkapuikoilla:

You may also like

13 Comments

  1. Meillä on kaikki niin herkkäkaulaisia, että t-paidoissakin pitää olla v-aukko… Noi on kivan näköisiä, selvästi sama tuote vaikka langat on kai kaikissa erilaisia. Mulla on muuten palmikkopuikko yleensä hiuksissa kiinni (vaikkei olekaan tuota sinun ranteenpaksuista lettiäsi…), kunmuuten se on hukassa tai joku mukula ottaa ja syö. Tai tökkää jotakuta silmään.

  2. Olen myös joskus käyttänyt sukkapuikkoa tuohon tarkoitukseen -silloin kun mulla oli hiukset jotka sai nutturalle. Tunsin aikoinaan tytön joka käytti lyijykynää. :)

  3. Edina, kiitos!Sahrami, jotkut tosiaan tuntuvat olevan paljon herkempiä kutiamaan kuin minä.:) Tuo palmikkopuikon käyttäminenkin hiusten kiinnitykseen on hyvä idea.Ninnu, kiitos.Maya, kyllä jokaisella on jonkin verran kaulaa.:)

  4. mä en oo koskaan osannut laittaa puikkoja tolla tavalla hiuksiin mutta oon aina kateellisena katsellut kun muilla on! :)ja loistava keksintö tuo kauluri, kun esim. huivit voivat tippua ja niitä pitää aina korjata jos ne jotenkin lähtevät valumaan mutta kauluri pysyy! :)

  5. Herkkäkaulaset voivat käyttää silkkikauluria, se tuntuu kivalta kaulassa. Nuorena pystyin pitään korkeekauluksellista, nyt tuntuu, et tukehdun. Mullon huivi sensijaan kaulan ympärille sidottuna, silkkisiä sellasia.Mutta kivoja kaulureita ja napit on söpöjä!Muuten tyttäreni käyttää usein (ruoka)puikkoja tai kynää just tollai. Hän ei kai omista yhtäkään sukkapuikkoo, mut kyniä sitäkin enemmän!

  6. Hei!Mitä sinulla oli niissä ihanissa lasipurkeissa? Lankoja? En oikein saanu selvää kuvaa suurentamallakaan…;) Sirpa

  7. Hienoja kaulureita! Tulee jotenkin 1800-luvun eleganssi mieleen. Minun pitkähiuksinen tuttavani otti maasta kauniin, ohuen, kiemuraisen oksan palan ja sitaisi sen kanssa nutturan.

  8. Norppa, mullakin hiukset alkavat pysyä puikoilla kiinni vasta nyt, kun hiukset ulottuvat lähemmäs vyötärölle.Sinilga, pitää pohtia noita materiaalivalintoja.Sirpa, noissa lasipurkeissa on koruja, helmilankoja, korkkikorkkeja, kiviä, marmorikuulia… Kaikenlaista tarpeellista.:)Katilein, kiitos. Enpä olekaan ikinä kokeillut oksia hiuksissa, pitääpä joskus kokeilla.

  9. Minulle on käynyt useita kertoja niin, että olen ihmetellyt minne yksi sukkapuikoista on kadonnut. Etsiskelyn jälkeen olen sitten löytänyt sen nutturastani, jonne olen sen ajatuksissani työntänyt! Silmukka

Leave a Reply

Your email address will not be published.