Japanialaista

Viime viikolla ostin läheiseltä Samaria-kirppikseltä kaksi kotimaista puuvillamekkoa. En tosin niinkään mekkojen itsensä takia, koska kumpikin on mallia “vanhanajan kotimekko” ja lisäksi kokoa 48 ja 52, vaan kankaiden takia. Mekoissa on kokonsa takia ihanan paljon laadukasta puuvillakangasta!

Sinivalkoisesta värityksestä tulee mieleen aasialainen kivitavara ja kuvioista japanilaiset kimonokankaat. Kankaat ovat väriltään melkein samaa sinistä, vaikka ne ovatkin laadultaan erilaista puuvillaa ja mekot ovat eri yritysten valmistamia. Vähän kyllä ihmettelen uutta mieltymystäni sinivalkoiseen väritykseen, kun perussininen on perinteisesti ollut inhokkivärini. Ehkä innostukseni johtuukin vain kankaiden kuvioista.

En tiedä mitä kankaista on tulossa, ehkä yhdistän niihin valkaisematonta pellavaa ja teen kesälaukkuja. Ei voi vielä tietää, varsinkin kun viime aikoina kaikki suunnittelemani jutut ovat vain jostain syystä jääneet tekemättä. Joku nukkuu edelleen talviunta…

Kotiini on ilmestynyt myös kummallista 1970-luvun estetiikkaa edustava keittiövaaka. Ihmissuhde tämän bongasi Valtterilta ja minä maksoin siitä 2,5 euroa. Minullahan on jo elektroninen keittiövaaka langan punnitsemista varten, mutta tämä on hauska lisä kirkkaanpunaisten emalisten keittiötavaroiden joukkoon.

Sen sijaan, että viime aikoina olisin panostanut isompiin keskeneräisiin neuleisiin, olen tehnyt “pikkutöitä” eli neulonut kaulureiden reunapitsejä. Ihmissuhteen toivomat kynsikkäätkin ovat alkutekijöissään, vaikka synttärilahjaksi kynsikkäitä ajattelin. Ja synttärithän eivät ole viikon tai kuukauden päästä, vaan jo huomenna. Jos nyt kuitenkin yritetään ajatella positiivisesti, niin ainakin sain siivottua tänään kotona. Ei ehkä ole valmiita neuleita, mutta ainakin on siisti kylppäri!

Lopuksi vinkki:

Romanttisten elokuvien ystäville suosittelen ajanvietteeksi ja neulomiskatseluksi sopivaa Jane Austenin elämä -elokuvaa. Pitkät elokuvat ovat harvinaista herkkua Yle Areenassa.

You may also like

12 Comments

  1. Voi kiitos tuosta yle areena vinkistä.Jäi harmittamaan suunnattomasti kun ei ole tallennuslaitetta ja en päässyt tv:n ääreen silloin kun se tuli.Mulla on opintoihin liittyen kirja-analyysi ja valitsin Jane Austenia yhdeksi osioksi joten sen puoleen kaikki häntä koskeva kiinnostaa äärettömästi :)Mä olen tehnyt tuota leninkiostelua pitkään mm. lähetyskirppiksiltä joissa hinnat täällä maalla on erityisen kohdillaan, tosin vaatehuoneessa on aika monta laatikollista jo leninkejä ja kankaita joiden tulevaisuutta kukaan ei vielä tiedä.Ehkä silloin sitten kun lapset ovat aikuisia, opinnot on kaikki suoritettu ja töitäkään ei tarvitse enää tehdä.

  2. On noissa pitseissä kyllä virkkaamista, respect!Katsoin Jane Austenin elämä-elokuvan kun se tuli telkusta tiistaina, hieman erilainen tulkinta kuin tämä uusin "Jane Austenin jalanjäljillä".Olin ihan ällikällä lyöty kun alussa Fanny oli selkeällä puskapissalla, yleensä näissä Austen-filmatisoinneissa moista ei näytetä :D Juu ja ensi tiistaina alkaa kolmiosainen Emma vuodelta 2008, näkemättä minulta sekin. Nannaa <3

  3. Tosi herkullisia nuo siniset kankaat! Eritoten yhdessä. Oikeanpuoleisesta tulee mieleen Hokusain Suuri aalto (se mikä oli Ateneumin näyttelyjulisteessa hiljattain).

  4. Tuitu, itse katson tosiaan kaikki tv-ohjelmani netistä, kun telkkaria ei ole. Tuo elokuva on lähinnä fantasiaa, mutta onhan sen parissa kiva fiilistellä.Nuo mekot maksoivat euron kappaleelta, siksi ne raaskin ostaakin. Ei muuten mullakaan kankaista heti tule pulaa…:)Jatta, ne on neulottu, mutta kiitos.:) Mä en ole nähnytkään tuota “Jane Austenin jalanjäljillä”. Ehkä se pitäisi vuokrata dvd:llä. Toivottavasti tuo “Järki ja tunteet” tulee Areenaan!Hemuli, ehkäpä tosiaan tuo sininen on jotenkin in. Tuohon voisi mainiosti yhdistää kirkkaanpunaista, niin tulisi sellaista 30-luvun laivastotyyliä.Katri, tosiaan, siitä tulee mieleen Hokusain Aalto. Hassua. Minä näin siinä myös lintuja, vaikka kukkiahan nuo ovat.

  5. Nonnii, neulottu, ei virkattu. Lähimuisti nolla?Ja kyllä, niin olikin Järki ja Tunteet eikä Emma.. Juuri ostin ja katsoin Gwyneth Paltrowin tähdittämän Emman (en kovasti pitänyt jostain syystä) niin ihmekkös kun menee sekaisin..Järki ja Tunteet on Ang Leen ohjauksena ainakin mulla kestokatselussa, täytyy yrittää katsoa sarjaa avoimin mielin ilman ennakko-odotuksia :)

  6. En yleensä ole sinisen ystävä, mutta kauniit kankaat ovat. Miksei itselle ole tullut mieleen vaikkapa vaan kankaan takia ostaa jokin ei-sopiva vaate halvalla?Punainen vaakaon ihastuttava-.

  7. greetings wordpress admin, I see you’re making use of wordpress. I would like to let you know a nexcellent site from which it is possible to download much premium themes and plugins.if you want to join up can I ask you to use my affiliate link.http://themesandplugins.co.uk?ref=glendad The newest premium plugins included in member area is all wpmudev.org themes and plugins as well as WP Zon Builder plus all premium themes and plugins from elegantthemes.com And give you one gratis complete site build with themes and plugins pre installed as part of your site membership hosted for no extra charge

Leave a Reply

Your email address will not be published.