Ystävänpäivää!

Hauskaa ystävänpäivää kaikille!

Edellisen postauksen “huomenna” onkin selvästi “viiden päivän päästä”. Kunnon kuvia joudutte odottelemaan seuraavaan postaukseen, koska kohta pitää kipittää illan rientoihin, mutta nyt ystävänpäivän kunniaksi on vuorossa pieni kysely ja arpajaiset.

Ylläolevassa kuvassa on kässäpusseja, melko samanlaisia kuin kaksi, jotka tein omaan käyttöön viime keväänä. Nuo kaksi ovat olleet kovassa käytössä niin kässäpusseina kuin kenkäpusseinakin ja hyvin ovat toimineet. Haluaisin nyt tietää muiden säilytysratkaisuista.

 1. Missä ja miten säilytät mukana kulkevaa (matka-)käsityötäsi?
 2. Miten säilytät kenkiä matkoilla ja onko sinulla ikinä vaihtokenkiä mukanasi mennessäsi juhliin tai teatteriin?

Vastaajien kesken arvotaan yksi kässäpussi. Vastausaikaa on maanantaihin 16.2. klo 20 asti.

Nyt menen etsimään ehjiä sukkahousuja, että pääsen hippaamaan.

You may also like

130 Comments

 1. Matkakäsitöy kulkee käsilaukussa pienessä muovipussissa.Kengät kulkee yleensä matkalukussa muovipussissa.todella harvoin vaihtokengät on mukana..

 2. Olen saanut Oopperassa työskentelevältäni ystävältä tietenkin oopperailtojamme varten tarkoitetun hienon samettisen kenkäpussin, jonka puvustamon täti on ommellut. Minä en siinä kenkiä raaski pitää, vaan se toimii neulepussinani. Vaihtokengät kulkevatkin joko äidin tekemässä ohuessa kenkäpussissa (jos sen jostain löydän) tai ihan klassisesti kaupan muovipussissa (toki kangaskassissa).

 3. Hih, amatööri tunnustaa. Reissussa teen vain pieni käsitöitä, joten ne saavat tylysti matkustaa ihan käsilaukun pohjalle. Kässäpussi saattaisi kyllä pitää työn siistimpänä ja huulipunavapaana. Juhlakengät sentään kulkee kankaisessa ostoskassissa, vaikka kenkäpussikin jossain on.

 4. Yleensä käsityöt sekä kengät kulkevat jonkinsortin kangaskassissa, tosin eivät samassa :) Jos kyseessä on oikein juhlajuhlat talvella niin otan sirommat vaihtokengät mukaan. Kässäpussille olis kyllä käyttöä :)

 5. Hejssan! Suurin osa matkakäsitöistäni on neuloksia; myssyjä, lapasia, kaulaiinoja, kaulureita ja ssärystimiä sun muita.Usein ne kulkevat mytyssä käsilaukun/koululaukun pohjalla(jolloin kuljetuksen jälkeen odottaa lankojen selvittely :D ) tai vaihtoehtoisesti muovipussissa, jolloin työt pysyvät yllättävän siisteinä. :)Kengät kulkevat muovipussissa, joskus kangaskassissakin. Vaihtokengät ovat useinkin mukana, etenkin jos olen liikkeellä korkkareissa, koska olen niin herkkähipiäinen ja korkoihin tottumaton. Ballerinat/converset ovat miltei aina matkassa.

 6. Oi, minulla ei ole yhtään kässäpussia. Käsityöt kulkevat tarpeeksi ison käsilaukun sisällä jossain muovipussiräyskässä.Vaihtokenkiä ei yleensä ole mukana…

 7. Käsityöt ovat aina Äiskän tekemässä vanhassa jumppapussissa. Tai sitten Novita-reppupussukassa.Kengät kulkevat matkoilla muovikassissa, koska silloin ne eivät likaannuta muita (esim. vaatteita) matkatavaroita.

 8. 1. Käsityö kulkee monesti käsilaukussa siltään, tai sitten pussissa (usein lankakaupan sellaisessa). 2. Kenkiä kuljetan yleensä ihan vain muovipussissa. Ja kyllä hienoihin juhliin pitää olla juhlakengät, näin talvisaikaan ne vaihdetaan jalkaan vasta juhlapaikalla.

 9. Käsityöt kulkevat mukana itse ompelemissani hedelmäpusseissa. Ompelin ne kaupan muovisen hedelmäpunnituspussin mallilla kirppikseltä ostamastani voilekangaspaloista. Olivat jonkun sisustusliikkeen näytekappaleita. Lanka luistaa hyvin sellaisesta. Kenkiä kuljetan kankaisissa kenkäpusseissa, joita olen jo muutaman vuoden ajan kómmellut samalla mallilla jämäkankaista. Suorakaiteen muotoinen, vetoketju keskellä ja päässä kantokahva. Yksinkertainen ja nopea ommella.

 10. Neuletekeleet kulkee useimmiten ihan vaan laukussa. On sen verran isompi laukku niin neuleet kulkee siellä ihan hyvin.Kenkiä taas kuljetan matkoilla muovipussissa :D Olis ehkä vähän siistimpi joku kenkälaukku, mutta eipä oo tullut sellaista hankittua vielä.Enpä oo oikein viitsinyt panostaa tälläiseen pakkaamiseen.. Kunhan ne mukana vaan kulkee :)

 11. Käsityöni – jos sellainen joskus on mukana – kulkee äitini vanhassa puuvillaisessa pikkulaukussa, jota hän on käyttänyt lapsena kerhokassina.Vaihtokengät – jotka ovat mukana useimmiten esiintymisiä varten – kulkevat valitettavasti useimmiten joko sellaisenaan tai rikkinäisessä hedelmäpussissa laukun pohjalla.Kiitos raikkaasta ja hyvää mieltä tuottavasta blogista!

 12. Käsityöni kulkevat aika harvoin mukana, mutta silloin vain yleensä laukun pohjalla ilman mitään suojapussia. En ole hyvä ompelemaan, joten en ole saanut koskaan aikaiseksi mitään pussia. Vaihtokenkiä kuljetan vielä harvemmin, ne menevät sitten muovi- tai kangassiin. Ei mitenkään hirveän tyylikästä :D

 13. Aika monta tapaa kuljettaa edellä.Minulla on eteisen kaapissa iso määrä pussukoita, suurin osa itse värjättyjä ja painettuja peruspainopohjavalmiskasseja – niistä otetaan ensin käsiin sattuva. Yritän tunkea sitä tämänhetkiseen käsilaukkuuni, joka on Rockserin punainen markiisilaukku, mutta koska vauvan kamppeet vievät paljon tilaa ja tyhjennän käsilaukkuni ehkä kerran kolmessa kuussa, se ei sinne sovi, ja loppujen lopuksi mukana on vaikka minkänäköistä pussia ja nyssykkää. En sitten kyllä matkalla yleensä ehdi neuloa, enkä lukea sitä kirjaa, niitä naistenlehtiä, vaihtaa vauvalle niin monia vaatteita tahi vaippoja eivätkä isommatkaan lapset sotke enää. Eli sitten kotiintultua pikkuhiljaa puran nyssyköitäni koskemattomina. Haaveilen järjestelmällisyydestä :)Talvella voi olla joskus irtokengät teatterissa / oopperassa, mutta ei aina. Ainakin hotelliin ne kuljetan ja toimin fiiliksen mukaan, jos on pidempi reissu. Kengät sullon matkakassini päädyissä oleviin taskuihin paljaaltaan. Teatteriin vien äidin ostamassa käytännöllisessä (=rumassa) kenkäpussukassa, jos vien…Lankamari

 14. Neule kulkee mukanani omatekoisessa käsityöpussissa. No, niitä pusseja on kyllä enemmänkin, joten aina joku pussi (ja siinä ufovaarassa oleva neule) roikkuu ovenkahvassa tyrkyllä.Matkalaukussa kengät kulkevat yleensä muovipussissa. Sellaisiin tilaisuuksiin, joissa käytetään sisällä eri kenkiä eli juhliin ja teatteriin (talvella?)) kannan kengät juuri tätä tarkoitusta varten hankitussa hienossa pikkukassissa. Arkisemmat sisäkengät kulkevat arpajaisvoittona saadussa kenkäpussissa.

 15. Kotosalla meneillään oleva(t) työt ovat kivassa punotussa korissa. Siinä käsityöt kulkevat myös kesällä pihalle. Matkalle ei minulla vielä hyvää ratkaisua ole, käsityö pyörii milloin missäkin ja tietysti lanka kiertyy kaiken ympärille.Kengät kulkee mukavasti joko kenkä pussissa tai jos matkakassina on eräs talon putkikasseista niin siinä on sisään rakennettu kenkäpussi; kätevää.

 16. Myöhästyneet ystävänpäivätervehdykset!Matkoilla neulomukset on sullottu “johonkin lähellä olevaan kassiin”. Yleensä käsilaukku jossa ne elelevät sulassa sovussa rahapussin, vaipan, kuulakärkikynän ym. sälän seassa.Kengät minulla on yleensä jalassa, eli vaihtokenkiä käytän harvakseltaan. Jos ja kun semmoiset otan mukaan, ne ovat joko auton lattialla ja vaihdan ne kinttuihin viimetingassa tai sitten yritän etsiskellä kätköistä jonkun siistin paperikassin jonne laitan kengät.

 17. Moi!Mulla käsityöt kulkevat mukana kangaspaloista ompelemassani pussukassa. Kengät puolestaan matkustavat muovipusseissa.Kiitos kivasta blogista!Vipe

 18. Käsityöt kulkevat koosta riippuen joko pienessä kangaskassissa tai sitten isommassa “kangaskassissa”, joka on niin harvaankudottu, että puikot tulee läpi.Kengät kulkee ihan siihen tarkoitukseeen ostetuissa kenkäpusseissa.

 19. Taitaa käsityö kulkea usein kankaisen kassin tai laukun pohjalla, seuranaan päivän eväät ja kirja. Kenkiä kuljettelen harvoin, jos niin tylsästi muovipussissa. Vaihtokenkiä on vähän turha kuljetella, kun en niitä kuitenkaan muista vaihtaa :S

 20. Käsityöt kulkevat (äidin tekemässä) kangaspussissa.Kengille minulla on kaksikin kankaista pussia, toinen entiseltä työpaikalta omittu Vagabondin miestenkenkien ostajille tarkoitettu (mutta aikas hieno), toinen äidin tekemä. Käytän, jos otan matkoille pikkukengät – mitään kuraisia tennareita en viitsi laittaa noihin pusseihin.Ja silloin, kun vielä kävin jossakin, otin kyllä toisinaan vaihtokengät mukaan. Yritän varjella kauniita kenkiä loskalta yms., joten tämä oli paras ratkaisu, varsinkin, jos kulkee julkisilla.Ikävä kyllä nykyään, kun otan vaihtokengät yliopistolle, kuljetan niitä muovikassissa…

 21. mun käsityöt kulkee pojan käsitöissä tekemässään laukussa, jonka on varta vasten äitilleen tehnyt.Tanssikengät (ikävä kyllä) kulkee mielenkiintoisesti muovipussissa.

 22. Äiti löysi taannoin vanhan kouluaikaisen (aika pienen) kässäpussini. Siinä on hyvä säilyttää pyykkipoikia. Käsityöni on sullottu yleensä kangaskassiin.Kenkäpussin virkaakin on tähän mennessä saanut toimittaa pieni kankainen kauppakassi.Virpi

 23. Minulla on ala-asteella tehty vohvelikangaspussukka vielä käytössä. Lapsen värisilmällä kauniisti koristeltu. Isompia töitä tulee harvemmin otettua mukaan, mutta silloin on pussukan virkaa toimittanut kangaskassi. Kengät täytyy kuljettaa kenkäpussissa ja sukkien sovittava paitaan sanoi äiti. Tätä sääntöä noudattaen on kuljettu kengät omassa pussukassa. :)

 24. Hmmmm. Käsityöt kulkevat matkalla mukana laukun pohjalla, joskus olen myös kantanu niitä omassa pussissaan tai pienet työt laittanut pipon sisään ja laukkuun.Kotona taas keskeneräiset työt löytyvät siitä mihin ne olen edellisen kerran laskenut käsistäni. Jos oikein hyvä tuuri käy kyseinen paikka on jompikumpi käsityökoreista tai lankavuori, muuten töitä löytyy tuoleilta, pöydiltä, kirjahyllystä, sängyltä, television päältä…….. Ihme kyllä olen vain kerran työtä jatkaessani huomannut silmukoiden joukkopaon säilöntätapojeni ansiosta :D En pahemmin harrasta pitkiä reissuja, joten yleensä kengät kulkevat mukana jaloissa ja vaihtokengät jossakin pussissa.

 25. Jossakin nuhjaantuneissa paperikassin irvikuvissa tai käsveskan syövereissä kulkee satunnaiset neuleet. Kengät yleensä muovipussissa, ekana käteen osuneessa.Vähän paremminkin voisi…

 26. 1. Pikkuhommelit vetoketjullisessa penaalimallisessa pussissa (itsetehty tottakai). Isommat nyörillisissä kässäpusseissa, joissa on lapsen kanssa painettu ompelukuva.2. Kengät ovat itsetehdyissä nyöripusseissa (kenkäpussit ovat muuten lahjaidis, ihmiset ilahtuvat). Teatteriin en ota pikkukenkiä, mutta kotoisiin juhliin saatan ottaa. Ylipäätään inhoan ulkokengissä olemista sisällä enkä tajua ihmisiä, jotka hauduttavat jalkojaan karvasaappaissa koko työpäivän.

 27. en kerinnyt ajoissa, mutta vastaanpa nyt kuitenkin. :)1. kangaskassissa (pakkoneuloosikuvalla)2. tosi harvoin tulee toisia kenkiä otttua mukaan, mutta reissussa ollessa pakkaan muovikassiin ja sitten vaan muiden tavaroiden sekaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.