“Mitä sulle kuuluu?”

Otsikon kysymys on minusta ehkä ärsyttävimpiä ikinä. Mitä siihen voi oikein vastata? Yleensä sanon vain “Ihan hyvää” tai “Sitä tavallista”. Kiusaannun, kun minulta tulla kyselemään, koska harvoinhan sitä mitään erikoista kuuluu. Tuntuu siltä, että pitäisi vähintäänkin kertoa jokin hauska viimeaikainen tapahtuma, mutta eipä minusta juuri ole jutunkertojaksi. En ole voittanut lotossa, löytänyt kokopäivätöitä, ole raskaana, tullut uskoon tai kumonnut suhteellisuusteoriaa. Sen sijaan elämäni on rauhallista ja tavallista. Elinamaista. Elinamaiseen elämään kuuluu töitä ja vapaa-aikaa, tavallisia asioita ilman huippuja tai pohjakosketuksia.

Kaikki muut keuhkoavat Madonnan tulevasta keikasta, mutta minun mielestäni rouva on hieman väsähtänyt. Mieluummin kuuntelen Lily Allenia. Kuunnelkaa tekin.

Huomenissa ehkä ompeluksiakin, kunhan saan kuvia. Tänään oli upea päivä ommella, kun oli paljon auringonvaloa. Kevät tulee ehkä tänäkin vuonna.

You may also like

19 Comments

 1. Heh, yksi kaverini suutahti, kun viime keväänä kysyi mitä mulle kuuluu (ollaan siis harvemmin tekemisissä) ja vastasin, että ei mitään ihmeellistä. No ei tosiaan mitään ihmeellistä, mitä vaan olin just valmistunut koulusta, saanut työpaikan ja päättänyt hääpäivän xD Se tulee vaan niin luonnostaan se “ihan jees, ei täs mitään kummempia”.

 2. Noinhan se helposti menee.:) Mutta jos mulle tapahtuu jotain merkittävää, niin sen tietää kyllä kohta lähipiiri ja koko internetti! Sen verran hölö olen.:D

 3. Hei hou, mä en kysele mitä kuuluu, mutta ilmoitan, että asustellaan ihan kohta tovin aikaa hiukan sielä sun kulmillasi (no ei ihan mutta jos meiltä päin katsoo niin aika lähellä ollaan!) joten musta ois vähintäänkin kohtuullista ja aivan superkivaa, jos ainakin yritettäis nähdä! Laitan tarkempaa tietoa vähän suppeammalla foorumilla.Mullekaan ei “kuulu mitään”. Just yks päivä puhuttiin kaverin kanssa, kun ei elämässä oikein tapahdu mitään – ei niin, että se ois kovinkaan paha, mutta ei vaan ihan oikeasti ole muuta sanottavaa kuin että joo, löysin erityisen hyvää tummaa suklaata läheisestä K-kaupasta. Joka on muuten ihan totta, eikä oikeastaan yhtään turha uutinen! :)

 4. Minusta tuo mitäs sulle kuuluu on erityisen ärsyttävää silloin, kun se tapahtuu väkinäisesti. Tässä yksi päivä soitin vanhalle kaverilleni toisen kaverin asioista. Kun olin saanut selvitettyä sen, tuli tuo inhottava mitäs sulle kuuluu. Koita siinä sitten puhelimessa jotain möngertää vaivautuneena takaisin, varsinkin, kun toinen ei ymmärrä lopettaa. Ehkä asia tuntui ikävältä siksi, että olen puhelinvammainen.

 5. No voi sentään. Musta peruskuulumisten kysyminen on just hyvä avoin kysymys, johon vastaaja saa määritellä kuinka laveasti ajankohtaisista asioistaan ja ajatuksistaan haluaa kertoa. Toimii erinomaisesti niin töissä kuin sellaisten kavereidenkin kanssa, jotka haluavat pitää reviiristään kiinni ;)

 6. Ärsyttävintä on se, että jos sitten onkin tapahtunut jotain ikävähköä ja menee sen kertomaan, niin ei se kysyjä ole ollenkaan valmis vastaanottamaan sellaista tietoa, mumisee vaan et no juu, nähdään taas :D.Oikeastaan sehän on parhautta, että ei ole mitään ihmeellistä, että on vaan sitä tavallista, sitähän elämä suureksi osaksi on.

 7. Madonna-täti on kyllä nykyään vähän väsähtäny mun makuuni. Innosta kirkuen olisin jonottanu lippuja Blond Ambition-keikalle (1992tms)jos täti olisi Suomeen silloin suvainnut saapua.Onneksi sain pari telkusta lähetettyä live-keikkaa tallennettua, taisin katsoa kaikki nauhat ihan pilalle asti :D Juu ja tuo Allenin biisi on älyttömän hyvä! Kunhan sais nainen oman elämänsä vähän parempaan kuosiin.. Surettaa tuommonen oman lahjakkuutensa haaskuu, Hmph.

 8. Mä vastaan välillä tuohon kysymykseen, ettei kurjuutta kummempaa, vaikka siihenhän pitäisi keksiä aina joku positiivinen juttu! :-)En minäkään ihan ymmärrä tuota Madonna -kohkaamista, vaikka oli 80-luvulla ihan huippu! Muistan ajan kuin eilisen päivän… :-)

 9. Kun tuohon kysymykseen joutuu vastaamaan, tulen väkisinkin ajatelleeksi että elänköhän mä ihan kamalan tylsää elämää. Harvoin on mitään ihmeellistä kerrottavaa. Kaipa tuo kysymys on pelkkä tapa, johon ei ole luontevaa vastata kuin juuri se “ihan jees” tai “mitäpä tässä”. Mä en ainakaan osaa vastata mitään muuta :]Hyvää nimipäivää, btw.

 10. Eikös tuo kuulumisten kysyminen ole nykyisin vain osa tervehtimistä, ja samoin siihen vastaus “Hyvää kiitos, entä itsellesi” (tai muu haluamasi vakiorepliikki). Ihan kuten englanniksi “How do you do?”

 11. Heh. Minä olen tulkinnut, että mitä kuuluu -kyselijät haluavatkin, että vastataan nopeasti “hyvää” ja kysytään vastavuoroisesti samaa heiltä. Mitä vieraampi ihminen kysyjä on, sitä vähemmän kysymys on aito, luulen? ;o)

 12. Jaan tuntemuksesi tuosta kyselemisestä. Mutta vain silloin, jos tiedän kysyjän odottavan jotakin hääpäivän, vauvauutisten tai vastaavan kaltaisia kuulumisia. Ne asiathan eivät varsinaisesti kenellekään kuuluu vaikka tapahtuessaan miellään jaetaan. Peruskuulumisia kerron mielelläni. Elämässä tapahtuu koko ajan kaikkea pientä ja kaunista.

 13. Lily Allen on kyllä tämän hetken parasta.Viimeksi kun kuulin tuon otsikkosi kysymyksen, satuin kuulemaan sen useammaltakin taholta (=päivä, jolloin jostain syystä törmäsi kaukaisempiin tuttuihin). Se oli myös päivä, jolloin mun oli tavallista vaikeampi vetää sitä ‘Hyvää kuuluu oon tehny sitä ja sitä ja semmosta ja tämmöstä aatellut ja oottelen täs kevättäblaa”. Tuli sitten emmittyä vastaustaan tavallista pidempään, mikä jo sinänsä on sosiaalisesti epähyväksyttävää :D Parasta, mitä itsestäni sain irti oli ‘Mmhmm ihan ookoo’, joka kuulostaa siltä, että vastaaja on joko masennuksen partaalla tai sitten suomalainen.Tuo on kyllä maailmankaikkeuden vaikeimpia kysymyksiä. Pitäisi kieltää lailla sen kysyminen! Eikö voitais vaan puhua säästä.. :D

 14. Juu ei Madonna tosiaankaan koskaan ole ollut mikään Maria Callas tms. En ole koskaan tajunnut. Ei osaa laulaa eikä näytellä, tanssahtelee kyllä ihan kivasti ja hyvä businessmimmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.