Aistikasta raidallista

Jos olisin 160-senttinen ja enemmän Audrey Tautou‘n näköinen, ensi kesän suosikki-asukokonaisuuteni olisi tuossa alla. Mutta koska olen yli 180-senttinen raamikas emäntä, voin unohtaa 50-lukutyyliset lyhytpunttiset caprit samantien. Jonkinlaisesta raitapaidasta joka tapauksessa haaveilen.

Virkkaus ja neuletyöt nro 21 vuodelta 1954

Inspiraatiota löytyy muualtakin kuin vanhoista neulelehdistä: Ripaus inkivääriä -blogin Inka linkkasi Erica Tanovin sivuille, jossa on ihania (mutta valitettavan hinnakkaita) vaatteita, myös raitapaita venepääntiellä.

En tiedä mikä hinku minulla on tullut raitapaitoihin. Tosin en ole ihastunut mihinkään Marimekon tasaraitaan, vaan vanhanaikaiseen merimiestyyliin. Hassua, kun yleensä pidän vain yksivärisistä tai maltillisesti meleeratuista neuleista. Graafisesti kuvioidut vaatteet eivät ole olleet ikinä minun juttuni (polka dot -mekot ovat asia erikseen). Ja muutenkin raitapaitoja lukuunottamatta merimies- ja purjehdusmuoti epäilyttää: jos alan horista jotain purjehduskenkien ihanuudesta, niin toimittakaa minut hoitoon, olkaa hyvä.

Virkkaus ja neuletyöt nro 3 vuodelta 1949

Nyt pitäisi vain keksiä, että millaisen raitapaidan itselleni haluaisin, että sitä myös käyttäisin. Raglanhiha ja raidoitus on yllä olevassa puserossa tosi kaunis. Langaksi olen kaavaillut ohutta puuvillaa. Hyvä ehdokas on vaaleanpetroolinsininen Capri, jonka olen ostanut Tallinnasta pari-kolme vuotta sitten. Hienosti kaapissa marinoitunutta lankaa siis!

Joitain luonnoksia olen tehnyt, mutta luonnosten neuleet ovat vhän liiankin perusjuttuja. Malleissa pinnan raidallisuus tulisi erilaisista mallineuleista, ei eri värisistä langoista. Haluaisin, että paidassa/takissa olisi jonkilaista jujua eli tuotekehitys jatkuu.

Audrey Tautou on muuten kohta nähtävissä elokuvassa Coco Chanelin nuoruusvuosista. Ja kukapa muu hän olisikaan kuin Chanel itse. Ja trailerissa muuten vilahtaa Audrey-Coco raitapaita päällään.

Tänään on tiedossa kiva päivä: luvassa on pyöräilyä, Kaapelitehtaan Kierrätystehdas ja paaaljon aurinkoa!

You may also like

9 Comments

  1. Samanlainen raitabuumi mullekin meinaa iskeä, takaraivossa vaan tykyttää jonkun ystäväni(?) muinoin antama neuvo, että ehkä sun ei noin rintavana kannata käyttää raitapaitaa..toisaalta raidat katkaisevat mukavasti yli 180 cm pituuden pienemmiksi osiksi..Ajattelin kyllä tehdä tummansini-valkoisen venepääntiellä ja aika slimmaavan mallin.

  2. Tykkään eniten tuosta satulaolkapäisestä napitettavasta :) Minusta siinä on riittävästi “juttua” ollakseen joukosta erottuva ^_^

  3. Vaikka olenkin noin 160-senttinen, en voisi kuvitella pukeutuvani lyhytpunttisiin capreihin. Mielestäni ne sopivat paremmin pitkäsäärisille, raamikkaille emännille kuin lyhytkinttuisille tallukoille. :) Raitapaidat tuntuvat putkahtavan muotiin tämän tästä, eikä siinä mitään, raitapaidat ovat kivoja. Merimiesmuoti tuntuu muuten olevan jokakeväinen ilmiö. Pidän myös merimiespaidoista, mutta ne eivät tietääkseni ole olleet muodissa useaan vuoteen.

  4. Merru, itseasiassa mietin ihan samaa tuosta tissiasiasta ja siksi noissa luonnoksissa olen miettinyt vain yhden värin käyttöä ja raidoitusta oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Mun etuvarustuksella tuollaiset selvästi eriväriset raidat raidat “vääristyy” ihan kummallisiksi.Samasta syystä en voi käyttää printti-t-paitojakaan.:)Nunt, katsotaan mihin päädyn. Ensi viikoksi kuitenkin pitäisi saada joku matkaneuletyö.Matroskin, en ole tuollaisiin tutustunutkaan! Pitänee vierailla Kapteenskassa ihan mielenkiinnosta. Olen katsellut jo liikkeen ikkunassa olevia kumppareita.Kangastuksia, tää on just tätä, mulla on selvä mielikuva millaiset vaatteet sopivat pitkille ja millaiset lyhyemmille. Tottakai jokainen saa itse pukeutua miten haluaa. Raitapaidat taitavat olla jonkinlainen klassikko, jotka eivät oikeastaan ole koskaan muodissa, mutta eivät myöskään koskaan ehdoton no-no.

  5. Minä olen kanssa ehtinyt täydellistä raitapaitaa koko kevään. Puuvillaista mielellään. Ei ole vielä tullut vastaan, mutta sinut kyllä tänään näin vilaukselta Kaapelitehtaalla.

  6. En olis ajatellut sua 180-senttiseksi valokuvien perusteella. Seilorijutut ovatkin olleet aika kauan poissa. Sinivalkoinen ja punavalkoinen raita on kyllä tosi ihana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.