Pieniä juttuja

Huimaa, kun yhtäkkiä onkin jo syyskuu! Syksyn tulon huomaa pimeistä ja viileistä aamuista, keltaisista lehmuksenlehdistä ja siitä, että varvastossut on saanut hylätä jo kokonaan tältä vuodelta. Kohta saa kietoa kaulaan villaisen huivin ulkona taretakseen.

Itseasiassa aloitin yllä olevan huivin jo kesäkuussa ja tämän syksyn uutuuslankaa pääsin hiplaamaan työn puolesta jo huhtikuussa.

Lankana on siis Marks & Kattensin Fame Trend, joka on yksisäikeinen ohut villapolyamidisekoitelanka. Minua eivät pätkä- tai liukuvärjätyt tai -kehrätyt langat oikein ole ikinä jaksaneet innostaa sileänä neulepintana, mutta erilaisilla tekniikoilla ne toimivat. Lankaa huiviin meni 200 grammaa ja muistaakseni käytin nro 4:n koukkua.

Huivi on todella yksinkertainen virkattu toistamalla vain yhtä silmukkatyyppiä:

Kuva: Virolainen lehti Taluperenaine 1932-33

Minua ovat viime aikoina muutenkin alkaneet houkutella kirkkaammat värisävyt. Uusia lempivärejäni ovat vadelmanpunainen ja puhdas violetti. Mihin tämä vielä johtaakaan? Parin kuukauden päästä neonvihreä on mielestäni “tosi jees”?

Niin, siitä violetista: tekeillä on siis neuletakki violetista langasta. Takin malli ei ole mitenkään valmis edes päässäni, koska takin malli muotoutuu sitä mukaa kuin arvelen langan riittävän. Kun neuloo kaksinkertaista lankaa nro 7:n puikoilla, tulosta syntyy nopeasti. Toisaalta paksu neulos syö harmillisen ahnaasti lankaa.

Oikeasti lankojen sävyt ovat lähempänä toisiaan. Kuvissa ne jotenkin erottuvat toisistaan paljon enemmän kuin luonnossa.

Muutakin kuin lankatöitä on tullut tehtyä. Tein tilaustyönä hyvälle ystävälle tyynyn Atelje Auli-Kristiinan henkeen. Olen pikkuhiljaa keräillyt erilaisia helmiäisnappeja ja tähän työhön sommittelin niitä yksityiskohdaksi.

Valitettavasti koko tyynystä ei ole kuvaa, mutta kangas oli rohdinpellavaa, pitsi vanhaa puuvillapitsiä. Kuva suorakaiteenmuotoinen Auli-Kristiinan tyynyihin verrattuna tämä on hieman boheemimpi (ja ehkä hieman tyttömäisempi?).

Haluaisin ehkä itsellenikin pari tuollaista tyynyä. Toisaalta ne ovat kuitenkin vähän enemmän koriste-esineitä kuin löhötyynyjä. Että ehkä pidättäydyn vain vanhoissa ja usein pesua kestävissä tyynyliinoissa.

You may also like

11 Comments

 1. Kaunis huivi, sopii hyvin syksyn piristeeksi! Liukuvärjättyyn lankaan voisi tosiaan soveltaa jotain kuviointia, tasainen neulos ei minunkaan silmääni miellytä.

 2. Kauniita.
  Olen samaa mieltä liukuvärjätyistä langoista – vähän kyllästyttäviä neulelehtien raitamallit.
  Sinun huiviversiosi on piristävä.
  On muuten tervehdyttävää astua ulos totutuista väriympyröistä; murrettujen jälkeen kaipaa jotain raikkaampaa, näin olen kokenut :)

 3. Älä nyt naura, mutta siirryttyäni täysmustasta vaatekaapista harmaiden ja valkoisten kautta punaiseen ja purppuraan, ostin kesällä limenvihreää lankaa josta tein tiskirätin, koska "se oli niin pirteä väri".

  Vanhuus ei tule yksin.

 4. Kauniita.Olen samaa mieltä liukuvärjätyistä langoista – vähän kyllästyttäviä neulelehtien raitamallit.Sinun huiviversiosi on piristävä.On muuten tervehdyttävää astua ulos totutuista väriympyröistä; murrettujen jälkeen kaipaa jotain raikkaampaa, näin olen kokenut :)

 5. Onpas kaunista pintaa yksinkertaisella virkkausmallilla. Jos et pahastu, taidan lainata mallia joskus..? Hieno huivi ja lanka toimii mainiosti.

 6. Todella kaunis huivi ja todella mielenkiintoinen tekniikka. Kiitos ohjeesta! Olen itsekin ollut vähän varautunut liukuvärjättyjä lankoja kohtaan, mutta en ole tullut ajatelleeksi, että ne voisivat näyttää kivemmalta, jos käyttää jotain muuta kuin sileää neulosta. Voisin jopa sanoa, että kyseessä on kuukauden ahaa-elämys. Kiitos siis siitä! :)

 7. Minulla on pari tyynyä, joiden toinen puoli on täynnä intialaistyylistä koristelua, eli kirjontaa ja niitä peilinpaloja. Onhan ne kivat ja kauniit, mutta kyllä ne löhötyynyt pitää olla niiden lisäksi :D

 8. Huivi on tosi nätin värinen, mutta vielä herkullisemmilta mielestäni näyttävät noi violetit langat! Oikein herahtaa vesi kielelle ;)

 9. Hieno huivi ja kivat värit! Nyt on jo iltaisin ja öisin niin kylmä, että joudun käyttämään ulkona sukkia kenkien kanssa vaikka en millään haluaisi.

  Kootut uutiset: http://kookas.fi

 10. Hieno huivi ja kivat värit! Nyt on jo iltaisin ja öisin niin kylmä, että joudun käyttämään ulkona sukkia kenkien kanssa vaikka en millään haluaisi. Kootut uutiset: http://kookas.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published.