Toistoa

Innostuin vihreästä takistani niin kovasti, että kun Liann Lõngadissa oli poistotarjouksessa  punaista Titan Woolin Sloan -tweedlankaa, nappasin kaikki jäljellä olevat kerät mukaani.

Lankaa tosiaan on vain 450 grammaa ja työtä aloittaessani (jaa mikä mallitilkku?) tajusin, että vaikka langan metrimääräksi oli ilmoitettu 50g/50m, on sen juoksevuus paljon heikompi kuin vihreä Rowanspun Aranin. Toisin sanoen, tässä ollaan taas jännän ytimessä, katson mihin lanka oikein riittää. Tuleeko takki vai lyhythihainen takki vaiko liivi.

Nappien sijaan tässä työssä ajattelin kiinnittämiseen käyttää hakasia. Hakaset ovat kierrätettyä tavaraa, purin ne pois mummini isosiskolleni tekemästä neuletakista, koska sisko halusi solkien sijaan vetoketjun.

Kävimme siis loppiaisen aikaan Miehen kanssa lomailemassa Suomenlahden eteläpuolella.  Tarttui Tallinnasta toki mukaan muutakin kuin takkilangat, Viru Keskuksen Rahva Raamat -kirjakaupasta bongasin nämä:

Meite Muhu Mustrid on häkellyttävän hieno, iso ja painava laadukkaalle paperille painettu kirja, joka käsittelee yksityiskohtaisesti Muhun saaren kansanpukua. Kirja on täynnä yksityiskohtaisia ja isoja kuvia sekä malliohjeita. Myös neulemalleja on jonkin verran, mutta mielestäni kirja on vertaansa vailla jo ihan kuvakirjana, vähän niin kuin Latvian kansallispukuja käsittelevä Latviesu Tautas Terpi. Käsityökirjoissa fiilistelykuvat ovat ihan kivoja, mutta minä lämpenen yksityiskohtaisille tekniikkakuville. Meite Muhu Mustrid -kirjassa on myös paljon tekstiä, mutta näin viroa osaamattomalle on tekstin tankkaaminen kyllä hyvin hidasta. Muhun puvut ovat kyllä koristeellisuudessa ihmeellisen kauniita!

Aino Praaklin uusin kirja Eesti sokikirjad ilma laande laiali oli  mukava löytö (maistiainen yhdestä kirjan aukeamasta, pdf), varsinkin kun ne saapassukat itselle pitäisi tehdä. Kirjan sukissa on käytetty paljon lapasten kuviomalleja, vain osassa sukkia on siis ollut esikuvina vanhat sukat. Hieman toistoa siis tulee, jos omistaa jo Aino Praaklin muita kirjoja, mutta ei ainakaan minua kyllä haittaa lainkaan. Tunnustaudun faniksi.

You may also like

4 Comments

  1. Ollaan käyty samassa kirjakaupassa……. mä tosin jo jouluviikolla. En ostanut sillä reissulla kylläkään nyt kirjoja vaan ihan lankoja ;)
    Poikkeahan kylässä tunnustusten merkeissä ;)

  2. Olen nähnyt Saarenmaalla saman kirjan ja aikani sitä pyörittelin, enkä ostanut. Hei jo bussissa harmittelin! Päätin, että seuraavalla kerralla pitää ostaa jos tekee mieli….

Leave a Reply

Your email address will not be published.