Tilastotieteestä ja panikoimisesta

Viikonloppu meni vauhdilla ja nyt alan epäillä, että en tälläkään kertaa tule pääsemään tilastollisen kuvauksen tentistä läpi. Miten kaavat voivat näyttää esimerkeissä ihan ymmärrettäviltä, mutta heti kun pitäisi itse selvittää joku laskutoimitus on ihan sekaisin? Pahimmillaan olen mielestäni selvittänyt tehtävän loistavasti, mutta sitten kuin tarkistan vastauksen, ei se ole lähimainkaan oikea. Aargh! Miksiköhän käsityönopettajan tulee osata tilastotiedettä?! Kurssi voisi olla minusta vapaaehtoinen, ne ihmiset, jotka haluavat tehdä tutkimusta kvantitatiivisin menetelmin voisivat minun puolestani aivan vapaasti käydä kaikki keski- ja hajontalukuja käsittelevät kurssit…

Jos en nyt pääse tentistä läpi, niin joudun uusimaan koko kurssin ensi keväänä JA en saa suoritusmerkintää tänän keväänä suoritetusta harjoittelusta. Bollocks.

Tänä aamuna heräsin vähän yli kuusi ja aloin ahdistuneena selaamaan sivuainemahdollisuuksia. Syksyksi pitäisi löytää jokin mielellään käsityö- ja kansatieteitä tukeva sivuaine. Mikään ei tunnu mielekkäältä, paitsi museologia, mutta sen opinnot alkavat seuraavan kerran vasta syksyllä 2006. Vaihtoehtona tietenkin olisi, että nyt tulevana vuonna tekisin melkein kaikki käsityö- ja kasvatustieteen opinnot kuljeksimasta pois. Se ei vain tunnu niin mielekkäältä, koska haluaisin myös hörhöillä. ;) Ehkä päädyn folkloristiikkaan. Tai sitten en.

Huomisen tentin jälkeen on aikaa taas ompelulle. Siskon sohva saa uuden päällyksen (turkoosin!) ja minä itse toivottavasti pari hametta. Neulomani shaalikin on kesken, kuten myös pari lautanauhaa, shaalikangas kangaspuissa ja neulakinnastekniikalla tehdyt sukat… Myös muuttoruljanssi alkaa todenteolla ensi viikolla.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.