Marinaa

Minä haluan nauttia viinini ulkosalla auringonpaisteessa, enkä villasukat jalassa kotosalla. Haluan päästä käyttämään kesäisiä ohuita vaatteita ja pieniä sandaaleja… Nyt tämä kaikki tuntuu kovin etäiseltä, ulkona on kylmää ja nytkin viluttaa vaikka on sisätiloissa villatakkiin pukeutuneena.

Tänään oli kovin vaikea lähteä peiton alta mihinkään ja päätinkin, että kudonnan tunnit saavat jäädä väliin. Kävin kuitenkin kääntymässä yliopistolla ja jättämässä Praktikum 2 -opintojakson oppimispäiväkirjan.

Piipahdin myös katsomassa ikuisuusprojektiani kangaspuissa, on hirveän vaikea arvioida tulevatko langat riittämään kahteen shaaliin vai pitäisikö ostaa uusia lankoja. Ajatuksenahan nykyisessä työssäni oli, että “kierrätän” jo kaapeissani olevaa materiaalia. Lankojen menekki olisi helppo laskea, jos langoista olisi paino ja metrimäärä tai tex-numero tiedossa, mutta se on aivan liikaa vaadittu. Tein joka tapauksessa sen verran pitkän loimen, että siitä tulee kaksi shaalia. Loimen väritys on punavoittoinen, vihreää on vain muutama lanka. Ensimmäisen shaalin kudon tummanpunaisilla langoilla, toiseen harkitsen kuteeksi joko vihreää tai valkoista lankaa. Sidoksena on kanava, eli kankaasta tulee aivan eri näköinen riippuen siitä mitä kuteena käyttää. Siksi mietinki, että pitäisikö tinkiä omasta periaatteestani ja ostaa toiseen shaaliin kuteeksi lenkkimohairia, se näyttäisi kyllä todella hyvältä.

Tänään on tapahtunut myös erikoisempaa. Aamupäivällä kotoa lähtiessäni törmäsin neljään rusakkoon. Yleensä Vallilassa törmää rusakkoihin joko todella varhain aamulla tai sitten öiseen aikaan. Nämä neljä sankaria kuitenkin laidunsivat tyynesti kerrostalon pihalla klo 10.30! Siitä olisi paistia helpolla saanut. ;)

Toiveita juuri nyt: haluaisin lisää aikaa kutoa kankaan valmiiksi, tehdä lautanauhan peplosta varten ja ommella pari hametta (kankaita tosin kaapissa on kuuteen hameeseen ja ties kuinka moneen muuhun jo suunniteltuun vaatekappaleeseen). Haluaisin, että joku muu pakkaisi muuttolaatikkoni ja että muutto olisi jo ohitse.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.