Italian raportti

Tässä Italian tuliaisia. Yhteensä lankaa tuli ostettua vähän yli kilo. Alempana myös raportti lankaostoksistani. Ai miten niin punainen on lempivärini?!

Palailimme Sampsan kanssa eilen Italiasta, Riccionesta. Olimme viikon mittaisella aivan tavallisella turistimatkalla. Ohjelmaan kuului rannalla makailua, syömistä, viinillä nautiskelua, ostoksilla käyntiä ja kulttuurikohteita. Ilmat suosivat ja minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni kunnolliset rusketusrajat. ;)

Vierailimme viikon aikana useamman kerran viereisessä Riminin kaupungissa ja kerran Ravennassa. Paikallisjunat ovat hyvin halpoja, menopaluu Ravennaan Riministä (noin 50km) maksoi noin kuusi euroa.

Ravennan mosaiikit olivat niin upeita kuin kuvittelinkin. Jos Ravennaan on menossa, niin ainakin Basilica de S. Vitale -basilika ja Battistero Neoniano -kastekappeli kannattaa käydä katsastamassa. Sampsa luultavammin tulee ylistämään mosaiikkeja ja rakennuksia omissa raporteissaan täällä tai täällä.

Sain lomalla luettua romaaneja pitkästä aikaa ja muutenkin vain oli ihana olla. Käsityöt eivät siis edistyneet mitenkään, vaikka olinkin ottanut mukaan puuvillalankaa ja virkkuukoukut pienten kukkien virkkaamista varten.

LANKAKAUPOISTA

Ajattelin etukäteen, että Riccionesta ei luultavammin lankakauppoja löydy ja lähes oikeassa olin. Riccionehan on rantakaupunki, josta löytyy ihanan hiekkarannan lisäksi edullisia kenkä- ja laukkukauppoja sekä merkkivaateliikkeitä ja ravintoloita. Kulttuurikohteita tai erikoisliikkeitä kaupungissa ei oikein ole, ainakaan rannan tuntumassa. Löysin kuitenkin ihanan kangaskaupan, joka sijaitsi kauempana ostoskaduista Viale Bolognan ja Viale Romagnan kulmassa. En tiedä hintatasosta, kun en käynyt sisällä kaupassa, mutta ylellisen oloisia kankaita näytti olevan.

Riccionen lähellä sijaitsevasta (30 minuuttia johdinautolla) Riminin kaupungista kuitenkin löysin kaksi lankakauppaa. Toinen sijaitsee Via G.Gribaldin varrella ja toinen Corso Auguston ja San Martinon kulmassa. Ensimmäinen on lankoihin erikoistunut kauppa, toinen taas myy lankojen lisäksi myös naisten vaatteita. Jälkimmäisessä kaupassa oli alennuslankoja, siksi innostuin niitä ostamaankin. Lankavalikoima ei ollut ihan hirveän laaja, mutta kaikki langat olivat italialaista tuotantoa ja melkein kaikki oli valmistettu luonnonkuiduista. Valikoimasta löytyi yllättävän paljon paksuja villalankoja.

Paras paikka lankojen, kuten kaiken muunkin ostamiseen tuntuu olevan tori, joka järjestetään Riminissä lauantaisin ja keskiviikkoisin Piazza Cavour -torilla ja sen ympäristössä. Tori on valtava ja sieltä löytyy kaikkea juustoista ihaniin kenkiin ja 50 sentin hintaisiin stringeihin. Löysin useamman lankamyyjän ja yhdellä oli hyvin edullisia lankoja, 500 gramman pussi lankaa maksoin viisi euroa! Harmittaa, etten ostanut kuin yhden pussin paksua kirkkaanpunaista lankaa, joka ainakin polttokokeen mukaan on villaa. Toisaalta eipä rinkkaani olisi enempää tavaraa mahtunutkaan. ;)

Tässä muita lankaostoksiani:

Musta lanka on Lana Gatton Ottacapi Gatto -lankaa 2,90€/50g, 100% merinovillaa. Oikeanpuoleinen punainen Lana Gatton Sierra Nevada -lankaa 3,50€/100g, 100% villaa. Vasemmanpuoleinen punainen lanka on Titan Woolin Superwoolia 2€/50g,100% merinovillaa. Merinovillalangoista tullee ranteenlämmittimet, paksusta punaisesta villalangasta luultavasti kaulahuivi tai lapaset ja baskeri.

Punainen kimallelanka on Baruffan Soir de Paris -lankaa 1,90€/25g, 35% villaa, 25% mohairia ja 40% polyamidia. Pätkävärjätty lanka Genzianan B.B.B -lankaa 1€/50g, 85% merinovillaa ja 15% dralonia. Punaisen kimallelangan kohtalo ei ole vielä selvä, pätkävärjätystä langasta tulee varmasti huivi. Lanka on niin paksua, ettei siitä muutakaan voi oiekin tehdä. ;)

Lankojen lisäksi ostin neulelehtiä, jotka olivat melko edullisia, 2-5€ kappaleelta. Neulelehtiä nuuskin melkein jokaisesta lehtikioskista, mutta harvassa kioskissa oli hyvää valikoimaa. Italialaisissa lehdissä on se hyvä puoli, että melkein kaikista virkkausmalleista on työpiirrokset. Ei siis tarvitse tankata ohjeita italiaksi.

MUISTA OSTOKSISTA

Lankojen ja lehtien lisäksi käytin luvattoman paljon rahaa laukkuihin, huiveihin, kivihelmiin, koruihin ja alusvaatteisiin. Parhaimmat löydöt tein Riminin keskiviikkotorilta ja Riccionen perjantaitorilta sekä Riccionen ostoskadulta Viale Dantelta. Kaikki ostokseni olivat tosin melko edullisia, yksinään 1-10€ kappaleelta. Kenkiä haikailin, mutta en päässyt ikinä siihen saakka, että olisin edes harkinnut kenkien ostamista. Joko hinnat olisivat romuttaneet matkabudjetin tai sitten sopivan kokoisia kenkiä ei löytynyt.

Alla pieni makupala ostoksistani. Kuvassa ei tosin komeile yksikään kuudesta(!) ostamastani laukusta. Kyllä, minulla on jonkinlainen ongelma laukkujen suhteen. Niitä vain kerääntyy…

Silkkihuiveja ja korukiviä löytyi todella kauniin värisinä:

You may also like

2 Comments

  1. Minäkin pidän ja paljon!;) Olen huomannut, että ostan aina punaisen, vihreän ja ruskean eri sävyjä. on haastavaa, kun pitää tehdä jotain muun sävyisistä langoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.