Terveisiä Tallinnasta

Tallinnan tuliaisia!

Olimme eilen tosiaan päivän retkellä Tallinnassa. Ihan mukavaa oli ja ilmat suosivat. Menomatkalla tosin katamaraani heittelehti aallokossa, mutta se lähinnä oli mukavaa. Ihan kuin Linnanmäellä!;) Minulla oli tietenkin mukana käsityö ajankuluksi matkoille. Kun odotimme laivasta ulospääsyä keski-ikäinen mies tuli kyselemään minulta eikö kovassa aallokossa ole hankala neuloa. Sampsan kommentti oli hyvä: “Ei, jos on hyvä.” ;)

Kolusimme taas kerran Vanhaa kaupunkia, kävimme Toompealla ihailemassa maisemia koko kaupungin yli, söimme hyvin ja istuskelimme taas lempikahvilassani nauttien todella hyvää kaakaota (25eek, noin 1,65€). Kahvila on aivan Raatihuoneentorin kulmalla keskiaikaisen talon kellarikerroksessa ja se on ihanan kodikas paikka. Sohvia, eripari tuoleja ja ihania värejä. Minä tykkään!

Tuliaisiksi lähinnä itselleni rahtasin villalankaa, vaniljavodkaa ja satamakaupasta 600 grammaa Fazerin sinistä. Kävimme vain kahdessa lankakaupassa, Filatissa (Müürivahe 20) ja Poekessa (Kullassepa 5). Filatista olisi löytynyt vaikka mitä, mutta koska minulla ei ollut mitään mallia mielessä, en sitten arvokkaisiin lankoihin viitsinyt tuhlata. Poekesta ostin Rewoolin villalankaa noin 1000 grammaa. Vaaleanpunavalkoisesta langasta tullee jonkinlainen bolero, lopuista haluaisin tehdä vintage-tyylisen tyköistuvan villatakin, mutta saa nähdä. Lankojen värit ovat niin herkullisia, että niistä saisi ihania joululahjoja: lapasia, sukkia, baskereita…. Rewoolin langassa on ainoastaan se huono puoli, että se on melko karkeaa karstalankaa, värit tosin korvaavat langan karkeuden.

Kirjakauppaa (Harjun alkupäässä) kolutessamme tuli taas mieleen, että miksi en osaa viroa! Ihania kirjoja löytyi vaikka millä mitalla. Seuraava Tallinnanmatka on (ainakin minulla) jo suunnitteilla, seuraavalla kerralla voisin hamstrata langan ja vaniljavodkan lisäksi myös kirjoja.

You may also like

3 Comments

  1. saanko kysyä mitä noi villat makso? Mä ostin poekesta Oldmillin villaa, ja se oli ainakin tosi kallista verrattuna aade longin villaan.. tosin halusin nimenomaan liukuvärjättyä ;)

  2. Saahan sitä kysyä. 190 gramman vyyhti oli 99eek eli noin 6,40€. Melko kallistahan tuo oli, koska keväällä ostin samoja lankoja Eesti Käsitöön myymälästä ja silloin hinta oli 56eek noin 200 grammaa. Nyt kävin kolmessa Eesti Käsitöön myymälässä, mutta heillä ei ole enää lankoja myynnissä. Harmittaa, että ostin keväällä vain kilon lankaa. ;(

  3. aikamoisia hintaeroja.. kuten huomasin myös noiden liukuvärjättyjen kanssa. Saman tehtaan lanka on eri liikkeissä eri hintaista, jopa niin iso ero että pitää katsoa mistä ostaa. Palaan siihen toriasiaan huomenna blogissani, selvitän vielä sen osoitteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.