Olga-sukkien ongelma

Värjäsin viime viikolla Nalle-lankaa punaiseksi ja sen lisäksi varastoistani löytyy erilaisia punaisia Nalle-lankoja. Päätin siis tehdä langoista pitkät sukat, vaikka lupasin, että nyt ovat käynnissä viimeistelyviikot…

En kuitenkaan halunnut tehdä tasaraitasukkia, vaan kokeilla Olga-sukkien mallia. En ole kuitenkaan tyytyväinen sukan alkuun (vaikka kuvassa se näyttääkin ihan hyvältä), koska jalkaan laitettaessa kavennus ja levennyskohdissa tulee sukkaan ihmeellisiä reikiä. Asian voi korjata varmaan kahdella eri tavalla:

  1. Purkaa sukka ja aloittaa pienemmillä puikoilla ja järjestää puikot niin, että mikään levennys- tai kavennuskohta ei ole kahden puikon välissä.
  2. Purkaa sukka ja muuttaa mallikertaa niin, että viiden mallikerran sijaan sama määrä silmukoita tulee neljälle mallikerralle ja lisäksi järjestää puikot niin, että mikään levennys- tai kavennuskohta ei ole kahden puikon välissä.

Inhottaa, kun en haluaisi purkaa.

You may also like

3 Comments

  1. Minäkin olen tehnyt Olga-sukkia (itseasiassa kirjoitin niistä tänään blogissani)mutta ajattelin että reiät kuuluvat malliin ja tykkään että ne näkyvät..

  2. Me kutsutaan tuota Olga sukka mallia koukkuraidaksi… Mää oon yläasteella 15 vuatta sitten teheny ensimmääset nyt ennen joulua äiti löysi ne sukat kun yritin guuglella ettiä niille ohojetta (ei löytyny) ja nyt sitten löyrän ihan eri nimellä ne täältä!!!!!! Kiitos!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *