Yleistä löpinää

(lukeeko noita otsikoita joku?!)

Onneksi tuli ulkoiltua aamupäivällä, nyt ulkona sataa räntää melkein vaakasuoraan. Nyt on ihanaa vain istua kotona ja nauttia lämmöstä ja ruoasta kuin pieni sopuli.;)

Tänään iltapäivällä tuli Kansakunnan perilliset -sarjassa osa Laila Kinnusesta, minun mielestäni ehkä ihanimmasta suomalaisesta naislaulajasta. Mirja Pyykön haastateltavana oli Kinnusen tytär Milana Misic, jonka tuntui olevan todella sinut itsensä ja äitinsä elämän kanssa. Kansakunnan perilliset on nerokas sarja. Siinä myyttiset suomalaiset muuttuvat arkisemmiksi, lapsiensa kertomina.

Torstaina tutustui uuteen lehtituttavuuteen: Les Nouvelles du Patchwork on Ranskan tilkkutyöyhdistyksen julkaisema lehti. Nettisivut saattavat hämätä aneemisuudellaan, itse lehti on todellinen helmi. Se on kokonaan nelivärinen ja kuvia on PALJON. Eikä ainoastaan perinteisistä tilkkutöistä, vaan modernista tilkkumaalauksesta ja muista tekniikoista. Tekisi mieli alkaa tehdä tilkkutöitäkin! Missäköhän välissä ajattelin harrastaa kaikkea mitä haluaisin?;)

You may also like

10 Comments

  1. Minäkin katsoin tuon Kansakunnan perilliset jakson viime viikolla – olin todella iloisesti yllättynyt siitä, että siinä kerrankin käsiteltiin naista päähenkilönä :) Sarja on muuten oikein oivallinen, mutta painotus on kyllä vähän liikaan historian “suurmiehissä”… Mutta todellakin, Laila Kinnusta käsittelevä jakso oli todella mielenkiintoinen.Tilkkutöitä… Minullakin on pientä kiinnostusta ollut sinne suuntaan, mutta olen vielä malttanut pitää näppini erossa (tiedä sitten kuinka kauan…) Itse haluaisin tilata jonkin japanilaisen tilkkutyökirjan, kuten tämän: http://static.flickr.com/23/32588713_905bfa5fee.jpg?v=0

  2. Haa, hauskaa kun jollakin toisellakin on käsinompeluprokkista päällä. Itselläni on enää molemmat sivusaumat mekosta ja hihat jäljellä… Nopeastihan tuo etenee kun vaan tekisi… Nyt iski laiskotus juuri viimemetreillä. :P

  3. Oo, wau, keksiaikavaatteita! Toivottavasti valmiista tulee sitten kuvia.Mihin käyttöön teidän taloudessa muuten nuo keskiaikavetimet yleensä tulevat? keskiaikailetteko jonkun seuran puitteissa? Näin SCAdistina vaan kyselen…

  4. Käsinompelu on niin meditatiivista! Tosin ei silloin kun tulee kiire…Tämä takki on tilaustyö, mutta kyllä sitä on tullut siipallekin ja itselle jotain väännettyä. Tosin enemmän tuollaista rautakautista kuin keskiaikaista. Siippa käy hyvin satunnaisesti joissain tapahtumissa, minä teen asuja ihan omaksi huvikseni. Minä kun en edes larpahtele.:)

  5. Jotenkin kysymyksenasettelusi on outo: “mitä pidän larppauksesta jos olen ihan rehellinen”. Eipä minulla ole asiasta kuin yksi mielipide.Minä kun en larpahtele saatikka larppaa, niin minulla ei ole pelaavan ihmisen mielipidettä larppaamiseen. Monet tutut kuitenkin pelaavat ja larppaus on heidän tärkeimpiä harrastuksiaan.Näin opettajan näkökulmasta näen larppaamisen sosiaalisia ja vuorovaikutustaitoja parantavana harrastuksena. Hienoimmillaan hyvin toteutetut historialliset pelit vievät tiettyyn aikakauteen sisälle.

  6. Hmmm…Minä olen aina halunnut saada sellaisen venäläisen ensimmäisen maailmansodan aikaisen upsserin manttelin, muuta niitä ei löydy enää mistään. Kopiokin kelpaisi. Kukahan mahtaisi tehdä, eli keneltä kannattaisi kysyä?

  7. En osaa sanoa, että onko Suomessa ketään ompelijaa joka olisi erikoistunut tekemään replikoita 1900-luvun univormuista. Jos joku tietää, niin nyt saa mainostaa! 1900-luvun univormut ovat aika haastavia, jo oikeiden materiaalien löytäminen on hankalaa. Univormuissa käytetyt kankaat ovat niin hyviä ja kulutusta kestäviä, ettei tavallisista kangakaupoista sellaisia tahdo löytää. Onkohan tuosta manttelityypistä minkäänlaisia piirustuksia jäljellä? Taitava ompelija tietenkin voi valokuvankin avulla saada tehtyä vaatteen.

  8. Lanoliini voi härskiintyä. En tarkkaan tiedä, miten, mutta epäilisin, että langan rasvaisuus, lämpimät olosuhteet ja pitkä säilytysaika vaikuttavat asiaan. Itse sain hyvin rasvaista lankaa, joka haisi pahalle, mutta pesin sen kolmeen kertaan, eikä se enää haise. Toisaalta märkä koirankarva saattaa tuoksahtaa erikoiselle :) Odotan mielenkiinnolla, mitä langasta tulee. Koirankarvalapaset on varmasti tosi lämpimät.

  9. Ah, kiitos tuosta lanoliinitiedosta. En ole ikinä ennen tavannut tuollaista hakua langassa. Itseasiassa koirankarva ei haise langassa edes märkänä millekään, onneksi.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *