Menninkäisen letti -säärystimet

Kyllä siitä langasta sittenkin tuli säärystimet!

…eikä esimerkiksi kukkaroa. Sukkiahan alunperin suunnittelin, mutta suunnitellessa jo huomasin, että lanka ei tule sukkiin riittämään. Ja hyvä niin, koska lanka on aika paksua. Tuosta langasta tehtyjen sukkien kanssa jalat eivät mahtuisi juuri mihinkään omistamiini kenkiin (kumpparit ovat kyllä poikkeus).

Lankaa säärystimiin meni noin 140 grammaa ja saadakseni pinnasta elävän, mutta tarpeeksi jämäkän, käytin nro 3,5:n sukkapuikkoja. Säärystimet ovat aika tiukat ja parantaakseni niiden istuvuutta lisäsin pohjetta varten silmukoita.

Riihivillan lanka oli miellyttävää neuloa, kuten aina. Sukkalanka on koostumukseltaan suomenlampaanvillaa (85%) ja polyamidia (15%). Aikaisemmassa postauksessa valittelin langan päästämää irtoväriä. Minulle vinkattiin, että siihen auttaisi etikkakylpy. En kuitenkaan ajatellut laittaa säärystimiä etikkakylpyyn vasta kun ensimmäisen pesun yhteydessa. En kuitenkaan tule käyttämään säärystimiä vaaleiden sukkahousujen kanssa. Seuraavaksi aion kokeilla Riihivilla tummansinistä indigolla värjättyä lankaa, katsotaan millaiset käteni on neulomisen jälkeen sitten.:)

Yhteenvetona: säärystimet ovat mieluisat ja langan epätasainen väritys toimii kauniisti neulepinnassa. Jos pakkaset jatkuvat, nämä säärystimet ovat varmaan paljon käytössä tänä talvena.

Kuvat ovat muuten hassun syksyisiä, vaikka ne on otettu tänään päivällä. Pihalla on edelleen syksyisiä lehmuksen lehtiä ja luntakin on vain kuurana talojen katolla. Todellakin talvinen Helsinki.

You may also like

14 Comments

  1. Kivat niistä tuli! Tosi kauniit.Matkarapoista erityiskiitos, tykkään lukea niitä kun en ite pääse edes joka vuosi minnekään :-)

  2. Kauniit esittelykuvat (ja säärystimet myös). Tosiaan, ei kuvista kyllä ihan heti uskois että on tammikuu. Kiitos matkavinkeistä myös multa, erityisesti kirjakauppavinkistä.

  3. Uskomattoman kauniit kuvat! Ulkona saa aina paremman näköisiä kuvia, mutta nämä ovat siihenkin nähden todella hienoja. Kauniista kengistä tuskin oli haittaa myöskään :-)

  4. Zepa, kiitos! Itsekin tykkään lukea muiden matkaraportteja.Hilja, kiitos. Kuvat ovat Ihmissuhteen ja minun ottamia, sen jälkeen minun käsittelemiäni (liika sinisyys piti saada pois). Ei tosiaan näytä tammikuulta, ei.:)Maria, kiitos kehuista! Tähän vuoden aikaan valoa on niin vähän, että kuvat pitää ottaa klo 11-13, jos yhtään haluaa onnistua. Kamerahan on siis Canonin Powershot-pokkari… Kuvien ottopaikkana taas toimii asuintaloni takapiha. Kengät ovat hankinta viime keväältä, alennuspopot Biancolta.:)Arja, kiitos.

  5. Vau, miten ihanat säärystimet!Eksyin sun blogiin muiden blogien kautta, kivalta näyttää! Tulen varmasti toistekin, enkä vain siksi, että viini ja villasukat ovat myös mun lemppariani – yhdessä ja erikseen! :)

  6. Scaredy-Cat, kiitos. Nuo kengät ovat ihan lempparini, niitä tosin tulee käytettyä harvoin, kun ovat aika korkeakorkoiset ja avokkaatkin vielä.

  7. Mielettömän kauniit säärystimet. Tuo palmikkopitsi on todella kaunista, mutta voitko kertoa miten sen teit? Jäin sitä miettimään ja nyt siitä on kehittynyt mun päässä oikein tavallista pahempi pulma. Joskus kyllä niin ihmeellisen pienet asiat jää painamaan. ;)

  8. Kiitos! Tuo pitsi on todella yksikertainen neuloa. Laitan pitsimallin blogiini, kunhan saan taas kotikoneeni toimimaan. Tällä viikolla kuitenkin.

  9. Hei! Aloitteleva neuloskelija kokeili tuolla mallillasi tehdä säärystimiä ja onnistuinkin, kiitoksia kovasti! Linkitin tämän postin työn yhteyteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *