Ompeluksia ja postituslistoja

Hiljaiselo käsitöiden saralla jatkuu. Project Spectrumin innoittamana olen tarttunut neutraalin värisiin kankaisiin. Ruskea mekko, jonka piti olla valmis jo ennen Italian-reissua on valmistumassa. Tosin kankaan ja pitsin sain sentään värjättyä ennen matkaa (kangas ennen). Lisäksi surautin tässä yhtenä aamuna perushameen terracotan ja okran sävyisestä kankaasta. Kuvia tulossa, kunhan kumpikin vaatekappale on valmis.

Viime päivinä olen lähinnä käyttänyt aikaa 1700-luvun pukeutumiseen tutustumiseen. Samalla olen löytänyt kolme uutta postituslistaa, jolla käydään varsin mielenkiintoista keskustelua.

  1. 18cwoman -listalla käsitellään 1700-luvun pukeutumista ja elämää naisten näkökulmasta. Pääpaino on 1700-luvun amerikkalaisessa kolonalismissa, koska suurin osa listalaisista on amerikkalaisia historianelävöittäjiä. Keskustelu on kuitenkin vilkasta ja olen saanut hyviä linkkinvinkkejä listalta. Listalla ei puhuta juuri hovipuvuista, vaan juuri 1700-luvun kansanpuvuista.
  2. 19cwoman on erikoistunut 1800-luvun pukeutumiseen ja elämään. Lista ei ole kovin aktiivinen.
  3. 12thcenturygarb käsittelee 1100-luvun ja muunkin keskiajan vaatetusta. Suurin osa listalaisista on tosin amerikkalaisia SCA:n jäseniä, keskustelu harvoin yltyy kovin professionaaliksi.
  4. HistoricKnit on lista historialliselle neulomisella. Jonkinlainen ylähaamuraja on vuosi 1950. Mielenkiintoista keskustelua, mutta aika paljon mutu-tuntumalla, lähteitä ei paljon näy.

Jos tiedät listoja, joista minä saattaisin olla kiinnostunut, niin vinkkaa. Hyviä listoja kun löytää harvoin sattumalta.

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.