Lankaa ja kirjoja…

…eli ei mitään uutta auringon alla. Eilen oli hyvä päivä, ensiksi “sain” (piti kyllä maksaa itse ;) ) lankaa ja sitten tein Hiltusen antikvariaatissa löytöjä.

Tuulian ja Pauliinan välityksellä tilasin lankoja Knit Picksiltä. Suurkiitokset avusta kummallekin! Tilasin sikermän kiinnostavia sävyjä Andean Treasure -alpakkalankaa ja ohuita huiveihin sopivia lankoja. Kaikki sävyt näyttävät samalta kuin siipan korkeatasoisella monitorilla. Sävyt näyttävät luonnossa taas paljon paremmalta kuin Onnin näytöllä.

Andean Treasure -sikermä:

Ruskea = Woods, tummanpunainen = Embers, vaaleanvihreä =Lagoon, oranssi = Sunset ja tummanvihreä = Moss. Lagoon on aivan ihanan väristä, haluaisin tuosta itselleni neulepaidan!

Ihastuttavia huivilankoja, alpakkaa ja merinoa:

Vasemmalta: Suri Dream Hand Dyed (Rose Quartz), Shadow (Campfire, Sunset), Alpaca Cloud (Iris, Autumn).

Käväisin eilen ennen töihin menoa Hiltusella ja siellä minua hyllyssä suorastaan odottivat seuraavat kirjat. Kauneimmat käsityöt -kirjasarja vuodelta 1974 maksoi 3 euroa. Kolmiosaisessa kirjasarjassa on yhteensä noin 900 sivua, kauppa oli siis varsin kannattava. Muistan lainanneeni kirjasarjan ensimmäistä, neuleita käsittelevää osaa kirjastosta joskus vuosia sitten. Kiva saada koko sarja omaan kirjahyllyyn.

Lisäksi ostin Suuren Ompelu- ja käsityökirjan vuodelta 1966 ja Neuleita pojille -kirjan vuodelta 1960. Nämä olivat yhteensä 6 euroa.

Taidan julistaa kirjojen ja lankojen ostolakon tästä päivästä jouluun. Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön.

Lakko ei sitten koske Interweave Knits -lehden talvinumeroa.

EDIT: Hiltusen antikvariaatin esittely löytyy täältä. Eläkkeelle jäänyt Hiltunen työskentelee edelleen kaupassa silloin tällöin.

You may also like

12 Comments

  1. Arvaa vaan miten oli tuskaa laittaa ne maailmalle. Kovasti mielelläni olisin ottanut heistä joka ainoan meille :)Täytyy varmaan sitä Andean Treasurea ostaa itsellekin, oli niin upeat värit siinä :)Jännityksellä odotamme mitä noista tulee. Varmasti jotakin upeaa, värit ainakin ovat lupaavat!

  2. Oi voi, tuli muistoja mieleen kun näin tuon Suuri ompelu- ja käsityökirjan kannen! Äidillä on se ja räpläsin sitä aina pienenä. Meidän versiosta löytyy myös paljon “tää on titten plintetta” tikku-ukkoja ;)

  3. Mistäs löytyis tänne Tampereellekin tommonen Hiltusen antikvariaatti, joka myis käsityökirjoja edullisesti, huoh. :PMä oon kans ettiny tuota kirjasarjaa, mutta hinnat on toistaseks ollu sun maksamaan verrattuina jopa kymmenkertaisia paikallisissa antikoissa. Teit kyllä loistokaupat! :)

  4. Kiitos vielä kerran Tuulia! Sinulle on tulossa pieni kiitospaketti, kunhan huomenna pääsen postiin.En vielä tiedä mitä noista Andean Treasureista tulee, olen miettinyt ainakin kolmea vaihtoehtoa.;)Joskus käy tuuri noiden kirjojen kanssa.;) Hiltusella on todella harvoin käsityökirjoja, mutta nyt pitäjä oli varmaan ostanut jonkin kuolinpesän, josta nuo oli saatu. Hiltusella on usein tosi halpoja kirjoja, kansatiedettä lähtee pilkkahintaan.

  5. Mä just muutama viikko sitten “ennakkoperin” tuon kirjasarjan äidiltä, se on jotenkin ihanan nostalginen, kun nainan tavoin minäkin muistan sen hyvin lapsuudesta :). Tuo kolme euroa on kyllä aivan käsittämätön pilkkahinta, sulla kävi tuuri!

  6. Multa löytyy ton kirjasarjan neulonta&virkkaus kirja, loput kaksi on vielä mummolassa. Osa malleista alkaa olemaan jo melkein muodikkaita :o)

  7. Minä olen saanut tuon saman kirjasarjan myös ennakkoperintönä mummoltani. Tosi hyvä kirjasarja, hyviä ohjeita. Sen avulla minä olen harjoitellut tilkkuihin erilaisia pintaneuleita :)

  8. OOh, mitä ihanuuksia!Minulla on tuon kirjasarjan ykkös ja kolmos osat( ostin ne Tampereen radio kirppikseltä yhteishintaan 1,5 euroa). Kakkosta olen metsästänyt jo pitkään. Kerran olen siihen törmänny, mutta en viitsinyt ostaa, kun se maksoi kahdeksan kertaa enemmän kuin nuo kaksi pilkkahintaista.

  9. Woods ja LAgoon on IHANAN värisiä!!Kqyn täällä aina välillä kyttäämässä mitä kaikkea kaunista teet.Polvisukat haluaisin itsekin…

  10. Olisi kiva tietää, että kuinka monta kappaletta tuota kirjasarjaa Suomesta löytyy, kun se tuntuu olevan kovin yleinen.Violet, saa käydä kyttäämässä.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.