Onnellista joulunaikaa…

…kaikille, jotka tätä eksyvät lukemaan. Viettäkää aikaa rakkaimpienne kanssa, levätkää ja syökää itsenne palloiksi! Toivotukset lähtevät kahden vanhan joulukortin myötä:

Herr Viktor Holmbergille on lähetty tämä lähinnä pervonnäköisiä pikkumiehiä (jotka kai pitäisi käsittää tontuiksi) esittävä kortti vuonna 1905. Lähettäjä tuntematon helsinkiläinen.

Tämä alppivaikutteinen joulukortti (alareunassa lukee kultakirjaimin “Hauskaa Joulua”) on lähetetty Fröken Ida Sahlstenille vuonna 1914. Lähettäjä H.P. Eniten minua hämmentävät kuvassa miehen säärystimet ja kengät ilman sukkia. Varsin jännittävä yhdistelmä. Lisäksi mies tuntuu vain hengaavan ja naisen täytyy hoitaa yksin työt. Että näin jouluna.

You may also like

11 Comments

  1. Pervot pikkumiehet siinä menevät lystikkäästi kädet kädessä ja muhkeat piippalakit pystyssä sojottaen! Kyllä ennen vaan osattiin.Tuo tummaviiksinen Alppien gigolo yrittää sen sijaan selvästi vikitellä rehellistä tirolilaisemäntää. Tai sitten se tuulettaa kainaloitaan.Rossin Heterotehtaan kumppaniksi kannattaa varmaankin harkita uutta “oppikirjaa” Sukupuolishow. Kannattaa lukea hesarin arvostelu ja sen kirvoittamat kommentit!

  2. Ja pupu ja oravat katsovat kummeksuen pikkumiehien menoa.Jaa-a, olisikohan kortissa kysymys renki ja talon emäntä – tai talon isäntä ja piika -skenaariosta. Tuo nostaa aivan uusia merkityksiä kuvasta. Mitä uutta voisikaan kuvasta löytää, jos sitä katsoisi queer-tutkimussilmälasien läpi! Puhumattakaan tonttukortista.Rossin kirjassa olen päässyt nyt sivulle 19. En usko, että se kovin hedelmällistä luettavaa minulle, kun en todellakaan usko sukupuoleen sosiaalisena konstruktiona.HS:n arvostelusta:”Romantiikkalukemistojen ystävät ja saippuaoopperoiden naiskatsojat eivät uusimpien tutkimusten mukaan ole suinkaan massaviihteen aivottomia uhreja vaan aktiivisia tulkitsijoita, Aslama muistuttaa.”Niin, kun mä luen Hilja Valtosia, niin mä reflektoin elämääni kirjojen tapahtumien kautta ja kasvan näin ihmisenä. Joopajoo… Miksi ei vain voida sanoa, että saippuasarjoja katsotaan, koska raskaan työpäivän päätteeksi tarvitaan regressiota aivojen nollaukseen.

  3. Tutkin kuvia tarkemmin. Tonttukortin pupu näyttää idiootilta! Se tapittaa huumaantuneen näköisenä suoraan eteenpäin, käpälät pystyssä, ikäänkuin se olettaisi saavansa jotain. Fiksummat oravat ihmettelevät sen sijaan tonttujen irstasta piirileikkiä selvästi huvittuneina.Kakkoskuvassa piian/emännän katse suuntautuu selvästi huvittuneesti viiksimiehen hatusta pilkistäviin pikkuruisiin hirvensarviin. Mutta mitä se äijä oikein huitoo? Kuka keksii ratkaisun?

  4. Se pupu näyttää lähinnä täytetyltä!Ovatko ne tirolilaismiehen hatussa olevat töyhdöt sarvet vai sulkia? Tosiaan, emäntä katsoo kaihoisasti yläviistoon. Onko kortista jäänyt jotain pois, vaikkapa mistelinoksa, jonka alla saa suudella? Vai onko Alpeilla vain outoja tapoja? Emäntiä isketään nostamalla oikea käsi pystyyn? Ei voi tietää.;)

  5. minusta näyttää että tirolilaissetä olisi ottamassa takkia pois päältään. mutta en kyllä ymmärrä miksi se olisi korttiin maalattu..

Leave a Reply

Your email address will not be published.