Hiljaista on

…käsityörintamalla. Hirveästi haluaisin näyttää, että olen saanut valmiiksi kaiken suunnittelemani, mutta mitään valmiiksi en ole saanut. En ole saanut neuleyliannostusta, mutta kun ei vain ole aikaa tehdä mitään kivaa. Olisikohan jossain harrastavan kotirouvan paikka vapaana?;)

Dyykkailin taas yksi päivä roskista ja löysin kaksi mainiota uutta opasta kokoelmiini. Van de Velden Täydellinen avioliitto

on 1920-luvulla kirjoitettu lääketieteen näkökulmasta kirjoitettu “riemu-avioliiton opas” (ts. käsittelee seksiä). Kirja on absurdin moderni jossain asioissa, mutta toisissa hyvin vanhoillinen. Täydellisestä avioliitosta

tuli yksi kokoelmani helmistä!

Toinen löytämäni kirja on Muderspachin Koti – yhteiskunnan tukipylväs (painettu 1952), joka on vanhoillisuudessaan hellyyttävä. Kirjan mukaan “Naisten vaatetus määrätyissä tilanteissa, uudenaikainen tanssi, seurustelusävy ja eri sukupuolten vapaat seurustelumuodot ovat omiaan turmelemaan siveyttä.”

You may also like

12 Comments

  1. Olen Olivian kanssa samoilla linjoilla. Mistä kumman roskiksesta moisia klassikoita löytyy??? Ihmiset ovat niin outoja (ja tyhmiä) jos heittävät kirjat mielummin roskiin kuin lahjoittavat divariin. Aina se kirja kirja voi olla jonkun toisen mielestä hyvä, vaikka itse pitäisikin sitä ihan sontana.Todella hyvää tuuria, kun noin mahtavia opuksia löysit. Itsekin ostaisin ne innoissani jos jossain vastaan tulisi!

  2. Yksi harrastava kotirouva täällä kaipailee myös lisäaikaa, neulotuttaisi niin kovin, mutta legoleikeissä ei kuulemma suvaita puikkoja ja lankoja;)

  3. Minulla on lähteeni.Mutta joo, en itsekään tajua tuollaisten helmien pois heittämistä. Ahdistaa ajatuskin siitä kuinka paljon kaikkea hyvää ja käyttökelpoista kaatopaikalle joutuu.Minä voisin olla harrastava kotirouva ilman legoleikkejä.:)

  4. No hei täällä yksi harrastava kotirouva! Enkä leiki legoilla – lapseni leikkivät kyllä.taitaa olla kirjoittajan nimestä päätellen alunperin hollantilainen kirja tuo avioliitto-opas. Onnnittelut moisesta huippulöydöstä1Minulla on “Tyylikkäästi höyhensaarille eli miten käyttäydyt makuuhuoneessa” -opas vuodelta 1945. Siellä on herkullisia lukuja kuten vaikkapa “Herrasmies käy nukkuumaan” tai”mitä jokaisen nuoren tytön tulee tietää ennen häitä” tai “makuulle muiden kanssa – sinutella vai teititellä?”.Yksi mielenkiintoinen luku on “Mistä makuuhuoneessa puhutaan?”.Siinä muistutetaan mm. että “keskustelun tulee olla korkeatasoista, mutta puheenaiheiden pitää olla vaarattomia”.Pitääkin varmaan blogata tuosta.

  5. “Makuulle muiden kanssa – sinutella vai teititellä?” Nauroin itseni tärviölle tuon lauseen avulla. Oikeasti olisi ihanaa, jos ihmiset vieläkin olisivat alati korrekteja ja kohteliaita ja jopa toisinaan säädyllisiä. Olen niin vanhana syntynyt tai ainakin nopeasti mummoutunut, että viihtyisin mainiosti sellaisessa maailmassa. Ehkä vähän jäykkää, mutta ainakin hienotunteista.Ja lisäaikaa. Sitä kaipaan. Mutta en välttämättä legoleikkeihin…

  6. Kyllä, otteita Tyylikkäästi höyhensaarille -kirjasta, kiitos!:)Makuuhuoneessa teitittely kuulostaa hykerryttävältä ajatukselta. Joku naistenlehti voisi tehdä oikeasta makuuhuone-etiketistä artikkelin.Hassua, minäkin aina kutsun itseäni vanhana syntyneeksi.

  7. Haa! Minä löysin Koti-yhteiskunnan tukipylväs-kirjan laatikosta, jossa oli vuonna 1957 kuolleen isoäitini lankoja. Isäni lykkäsi laatikon minulle kirjoineen kaikkineen. Tosin jätin isälle isoisän hiusklipperikokoelman jatkeen…:)

  8. Kannattaa olla lapseton kotirouva, jos meinaa harrastaa mielin määrin. Vauvani tulee aina puremaan minua, kun ompelen.Minulla on mökillä 1900-luvun avioliitto-opas, jossa neuvotaan, että aviovaimon tulee salata aviomieheltä, että käy vessassa. Siis häh. Ehkä se onnistuu, jos on valtavan iso koti ja monta käymälää, mutta entäs pienessä asunnossa? Pitääkö kököttää kupla otsassa ja odottaa, että mies lähtee töihin?

Leave a Reply

Your email address will not be published.