Kreisii!

Solutasolla linkkasi aivan mielettömään juttuun: virolaiset ovat keksineet tuottaa tennareita eri alueiden kansallispukujen hengessä!

Onkohan noita jo Tallinnassa saatavissa? Olen muutaman viikon päästä suuntaamassa pariksi päiväksi Tallinnaan ja Muhut olisi pakko saada! Ne näyttävät tällä hetkellä olevan nettikaupasta loppu, enkä yhtään ihmettele.

Olen ennenkin ihastellut, että virolaiset ovat onnistuneet tuotteistamaan, kaupallistamaan ja uudistamaan omaa tekstiiliperinnettään ihan eri tavalla kuin suomalaiset. On käsittämätöntä, ettei esimerkiksi suomalaisia kansallispukuja tai perinneneuleita juurikaan käytetä vaate- tai muun tuotesuunnittelun pohjana.

You may also like

14 Comments

  1. Olipa hyvä idea noi tossut! Ja muhut näytti kyllä tosi pirteiltä. Kun miä olin penska niin silloin tuli ne alkuperäiset Retu-tossut markkinoille mutta silloin oli myös Tahvo-tossuja ja mullapa oli sellaset, ne oli vaaleampaa samettia kuin nuo Retut. En muista, että oliko ne jotkut kilpailevat vai jotkut muut kopiojutskat. Saattoivat olla saman firman valmistamat. Pääsiäistä!Kirsikka

  2. Huippua! Miten mahtavaa oliskaan laittaa jotkii ylä-savon kengät jalkaan.. Ja hienointa on, että kengät näyttävät ihan oikeasti Todella Hyviltä.

  3. Todennäköisesti Suomessa joku perinnepoliisi vetäisi herneen nenään, jos kansallispukuja hyödynnettäisiin vastaavalla tavalla. Mutta olisi hieno juttu, kyllä. Tästähän voisit vaikka sinä kehitellä jotain! Joku neule? Piposarja? Kaulahuiveja?

  4. Kirsikka, mulla on menneet nuo Retu-tossut aivan ohi, jossain blogeissa niitä vain hehkutetaan. Hauskaa pääsiäistä myös sinulle!Maiju, mä olen ihan sitä mieltä, että Viipurin tossut olisi ainakin oltava!:D Noi tossut tosiaan näyttävät siltä, että niitä mielellään käyttäisikin.Ellimelli, ihan mahdollista, että Kansallipukuneuvostosta tultaisiin paikalle pillit soiden alta aikayksikön.;) Tai mistä minä tiedän… Minä en usko, että minulta löytyisi tarpeeksi innovatiivisuutta, mutta toivon, että joku tarttuisi asiaan (tällainen tosi rakentava asenne).

  5. Oon samaa mieltä kuin Ellimelli. Täällä Saksassa “kansallispukuja” käsitellään varsin vapaamielisesti, ja niiden hengessä tehdään sekä tyylikkäitä juhla-asuja että hauskoja karnevaaliasuja – puhumattakaan tarjoilijoiden (kesäisistä) työpuvuista. Suomessa on jotenkin hirveä rikos pukea kansallispuvun kanssa vääränlaiset kengät.

  6. Mari, mä olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että virallisen kansallispuvun kanssa on rikos laittaa vääränlaiset kengät!:DMutta kansallispukuja voi mielestäni modata ihan rauhassa.

  7. Käsittääkseni niitä tennareita ei ole kuin mallikappaleet valmiina ja Viron presidentillä on noi Mulgimaan tennarit. Ennakkotilauksista on nyt kyse ja ennakkotilausmääräkin on kuulemma huikea!Mä haluaisin kyllä noi perusmustat punaisin kirjailuin!

  8. Ps. Mulla on sellanen jussipaitaneule, joka on tehty pinkistä ja punaisesta langasta ja senkin kanssa joku perinnepoliisi sai slaagin. Mikä on käsittämätöntä, sillä jussineuleet ei edes ole kansallispuku ja nehän teetetään kiinassa pääsääntöisesti kaikki, mitä Keskisen kyläkauppa myy!

  9. Elli, itse en ole ikinä Muhulla (vai Muhussa?) päässyt käymään, haluaisin kyllä kovin.Aleksi, kiva että slevitit tuota tilauspolitiikkaa. Ehkä sitten pitää vain liittyä jonotuslistalle.Musta on todella hassua, että jos joku saa kohtauksen modernisoidusta jussipaidasta. Tässähän voisi alkaa provosoida ihan jo provosoimisen ilosta!

  10. Muhv, thanks for the information. Then I just have to order the pair from the web shop. I don’t want to make “fake” sneakers, I want the real thing. :)Mammutti, samoin!Matroskin, nuo tennarit ovat niin makeat, hauskaa, että sinäkin pidät.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.