Alpakka ja merino, mikä ihana tekosyy

Laitoin slubipuuvillaisen neuletakin alun jäähylle, koska halusin tehdä välissä neuleen jostain joutuisammasta langasta. Zitronin Cambio (alpakkaa 50%, merinovillaa 50%) kävi tähän projektiin mainiosti.

Miten kivaa onkaa neuloa 4,5 mm:n puikoilla kohtuullisen paksua lankaa (50g/80m), kun neuletta tuntuu syntyvän hetkessä monta senttiä. Ja Cambio on niin ihanan pehmeääkin! Ainoa huono puoli langassa on se, että värikartassa on vain luonnonvalkoista, ruskeita ja harmaita sävyjä. Valitsin tummimman harmaanruskean, joka käy monen muun värin kanssa.

Tähtäimessä on perusvillapaita poolokauluksella. Edellinen samantyyppinen neuleeni on kulumassa kyynerpäistä puhki. Eli kyseessä on oikeastaa päivitetty versio vanhasta neuleesta.

Tänään on ollut vapaapäivä, olen vain neulonut ja katsonut kolme jaksoa Midsomerin murhia. Nyt voisi ehkä harkita ulos lähtemistä, kun siellä ei näytä satavankaan.

Mistäköhän netistä muuten löytyisi ilmaisia kokonaisia äänikirjatiedostoja? Kaipailisin selko-englannilla puhuttua kuunneltavaa.

You may also like

14 Comments

  1. Edellisen postin lapaset näyttää ihanilta! Ymmärsinkö oikein että olet värjäillyt niitä vasta neulomisen jälkeen? Millä?Minä muuten myös virkkaan veitsiotteella, vaikka ala-asteelta asti muistan että opettajat ovat aina mua toruneet, kun virkkaan “väärin”. Kynäotteella virkkaan niin tiukkaa että ranne menee tuusan nuuskaksi :D.

  2. Myös podcasteista kuvittelisin löytyvän myös selkeä(khö)ksi englanniksi puhuttuja, niihin pääset käsiksi vaikka itunesin tms. kautta

  3. Minä käytin veitsiotetta niin kauan kuin menin kouluavustajaksi. Opetin ja avustin paljon juuri käsityötunneilla ja opettajien ilme oli kauhistunut, kun huomasivat nyrkkiotteeni. Piti siis opetella uusi asento – että lapsetkin oppisivat virkkaamaan “oikein”. Just. Mutta kyllä on vaan kevyempi tuo kynäote, ei vaivaa rannekipu (ainakaan niin paljoa).-Elsaliisa

  4. Tuo librivox-vinkki oli hyvä, kiitos siitä.Lapaset on värjätty neulomisen jälkeen. Olen käyttänyt Levafix-värejä Wetterhoffilta sekä ihan kaupasta saatavaa Dylonia.Mulla taas ranteeseen alkaa sattua nopeasti kynäotteella virkatessa. Ehkä teen siinä jotain totaalisesti väärin, en tiedä.

  5. Tiinav, ainakin nuo katsomani huivit muistuttavat Onnenlehti-mallia, mutta minun huiveissani mallikerta on paljon isompi. Toimit siis vähän liian nopeasti. Mutta tarkoitus oli kyllä hyvä.:)

  6. Tervehdys!Kylläpä oot taas ahkeroinut ja urakalla. Aika kivasti edennyt ja kaunista jälkeä riittää! Hyvä!Miten on, harrastatko kauheesti virkattuja kukkia? Oon monesti yrittäny ettiä netistä kivannäköistä mallia, mut ei sitten tahdo löytyä mieleisiä. Kiinnostaisi sekä yksikerroksiset terälehdet sekä useampikerroksiset. Jospa sulla on helppoja malleja tiedossa? Ois tarkotus kans laittaa koristeiksi vaikka minne, pipoihin, lapasiin, kasseihin yms. Kiitoksia vaivannäöstä!! Hauskaa kesää!

  7. Hm, mä kehitän nuo virkkausjutut aina omasta päästäni… Nythän on kyllä ollut parin viime vuoden aikana virkattuja kukkia käsityölehdissä, en osaa tosin sanoa suoralta kädeltä, että mistä löytäisi. “Virkattu kukka” -hakusanalla tulee muuten Googlesta useampikin ohje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *