Hiirenharmaa vai myyränvärinen?

Peruspoolo on valmis:

Klassinen, mutta vähän tylsä, kuuluu tuomio. Toisaalta tiedän että tulen käyttämään tätä neuletta vuosia eteenpäin. Väri on neutraali, malli todella mukava (vaikkakin tuo muodot ehkä vähän liian selvästi esiin, tarttis vähän laihtua…) ja paita on ihanan pehmeä. Ylipitkät hihat ja korkea poolokaulus tulevat tarpeeseen kylmällä säällä. Mulla on varmaan joku trauma liian lyhyistä hihoista, koska kaikkiin tekemiini neuleisiin teen aina ylipitkät hihat, aivan tarkoituksella.

Pooloon kului melkein 700 grammaa Zitronin Cambio-lankaa (50% alpakkaa ja 50% sekoitettua merinoa ja tavallista villaa). Puikot nro 4,5. Neuloin hihat pyörönä, samoin vartalo-osan. Raglan-istutuksen ansiosta puseroon ei tullut yhtään saumaa ommeltavaksi.

Resorit ovat “valeresoreita” eli resorissa vaihtelee sileä neulos ja ainaoikea. Pidän valeresorista kovasti, koska se ei vedä neulosta kasaan samalla tavalla kuin 2o2n-resori. Pidän myös raglan-kavennuksesta, jossa kokeilin uutta kavennustapaa: Kavennusten keskelle jäävä silmukka on neulottu takareunastaan jokaisella kerroksella ja kavennuskerroksilla se on neulottu nurjana, muuten oikeana.

You may also like

29 Comments

 1. Kaunis perusneule. Varmasti tulet pitämään tätä vielä monia vuosia. Perusneuleet ovat vähän jääneet kaikkien ihanuuksien alle, mutta ovat tuikitarpeellisia. Aivan ihana neule.

 2. Täällä toinen pitkähihainen, moi! :) Itsehän en toki neulo, mutta kun ompelen, hihat saavat helposti mittaa tuohon peukalonhangan ja sormien tyven välimaastoon saakka. Se on vaan niin mukavaa kun hihoissa on mittaa. Kaupan trikoopaitojen hihatkin usein pidentelen omaan makuuni sopiviksi.Puserosi on kaunis. Jos osaisin, tekisin itselleni samanlaisen. :)

 3. Ihana neule. Pitääpä muistaa tuollainenkin tapa tehdä raglankavennukset, poikkeaa hieman siitä miten itse olen tehnyt. -minna

 4. Todella kaunis neule ja tuon valeresorin pistän korvan taakse! Minä olen alkanut tehdä ja suunnitella myös enemmän niitä tuikitavallisia arkisia neuleita, kun aivan liikaa tulee neulottua sellaista, jota ei voi ihan tavallisena päivänä käyttää.Pitkistä hihoista tuli heti mieleen Ally McBeal, jota katsomme ties kuinka monetta kertaa DVD:ltä, hänen hihansa ovat kyllä megapitkiä :-). Minä en osaa käyttää liian pitkiä, kun pienen terminaattorin kanssa touhutessa ne vaan haittaisivat, mutta inhoan liian lyhyitä. Sinun neuleesi hihamitta kyllä kelpaisi minullekkin.

 5. Kiitos kehuista!Suurin osa neulomistani jutuista on oudompia juttuja, joista ei pakosti parin vuoden jälkeen enää pidä. Tämä paita on varmasti poikkeus, jos se vain mahtuu jatkossa päälle.Paidan malli on oma ja ohjetta siitä en luultavammin tee. Kaikkia mittoja tarvitsisi tarkastaa, alkaen selän pituudesta, kun itse olen sen verran pitkä ihminen.

 6. tuohan on juuri oikea hihan pituus, ei ylipitkä! :) kaunis tuo raglansauma, resorin kanssa tuo sitä pientä jotakin peruspaitaan.

 7. Mun mielestä noi hihat on just täydellisen pituset. Mikään ei oo ihanampaa kun istua sohvalla villasukat jalassa, ja niin että kädetkin lämpiää. :) Tuo on kyllä hieno

 8. Hian pituus on hyvä, talvella varsinkin ranteet palelevat inhasti jos hiat ovat tyngät. Värikään ei minusta ole ollenkaan tylsä tai hiirenharmaa. Tuossa toisessa kuvassa se näyttää jopa hieman kanervan puniaseen taittuvalta ruskealta. Ja tosiaan, perusneuleen on hyvä olla neutraalin värinen niin saa sitten yhdistellä kirjampiin asusteisiin.

 9. Just kiva tuo pusero!! Ihan samanlaisen tarvitsisin itsekin. Ylipitkät hihat on mullekin se must juttu! Tosin joskus on tullut liiankin pitkät. Hieno ja yksikertainen ja kaunis väri puserossasi.

 10. Kaunis ja hienostunut pusero! Raglanit ovat tosi hienot. Vitsit, kun osais. Tai uskaltais koittaa edes ;-)Marsvin

 11. Mun mielestä myös todella hieno poolo!!! Perusvillikselle löytyy aina enemmän käyttöä kuin erikoisuuksille:). Pitäis munkin ryhtyä toimeen…

 12. Ihania neuleita sinulla. Tein huivin onnenlehti-huivisi ohjeella ja siitä tuli aivan ihana, kaunein koskaan tekemäni työ. Hakkaa selkeydessään ja linjakkuudessaan kaikki aikaisemmin neulomani pitsihuivit. Kiitoksia.

 13. Todella kaunis ja sopivannäköinen pusero! Hassua, en kyllä näe noissa kuvissa ketään, jonka tarvitsisi laihtua…

 14. minäkin teen aina ylipitkät hihat. pitkäkätisenä kun oon niiin monesti ärsyyntynyt liian lyhyisiin hihoihin.. valeresori kuulostaa mielenkiintoselta, en oo ennen sellasesta kuullutkaan..

Leave a Reply

Your email address will not be published.