Fanipostia

Minähän olen kova fanittamaan ja hehkuttamaan juttuja. Toisaalta ymmärrän, että muita ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta toisaalta… Toivon, että joku muukin innostuu ja ilahtuu vihjeistäni. Ehkä. Ainakin itse löydän uusia mielenkiintoisia juttuja juuri muiden vinkkaamina.

Viime päivinä olen etsinyt YouTubesta teini-iän suosikkeja, esimerkiksi sellaisia kuin L7 ja Sonic Youth. Sitä kautta muistui mieleeni Melissa Auf der Maur. Melissa Auf der Maur on lahjakkaimpia (ja myös kauneimpia!) naismuusikoita, joita tiedän. Tykkäsin naisesta jo Holen aikoina ja soolouran musiikki vasta upeaa onkin.

Huom! Pitää kuunnella kovalla, silloin kitaravallit ovat parhautta!

Tykkään lisäksi Auf der Maurin videoiden viljelemästä visuaalisuudesta. Auf der Maur pitää myös tavallista blogia, jota tosin päivittää harvakseltaan, mutta uskollisesti. Jotenkin pidän tuollaisesta tyylistä: Nainen on stara, mutta päästää fanit kuitenkin tirkistelemään omia mietteitään.

Gradunteko on päässyt taas vähän vilkkaammin käyntiin. Analyysiosuus takkuaa, edelleen, mutta ei tunnu enää niin onnettomalta kuin ennen joulua. Neulesuunnittelublokkikin on poistunut, uusia suunnitelmia on päässä, niitä rupean toteuttamaan kunhan saan hameen valmiiksi.

Rakas pieni kannettavani on alkanut hidastella ja kaataa ohjelmia. En tajua mistä on kyse ja alan olla hieman huolestunut. Varmuuskopiot on hyvä olla olemassa, kun kaksivuotias alkanee olla jo kannettavien keski-iässä.

Olen koukuttunut taas monen vuoden tauon jälkeen maitokahviin, kola on saanut jäädä. Tosin en tiedä onko kahvi yhtään parempi koukuttumisen kohde kuin kola. Iittalan Taika-mukeihin mahtuu vähän liikaakin kahvia kerralla…

Jotenkin tuntuu keväälle. On vähän samanlainen olo kuin rakkauden ensihuumassa. Hyperaktiivinen olo saattaa tosin johtua myös litrasta kahvia. Vai olenko vain päästäni sekaisin?

You may also like

16 Comments

 1. Kyynikko sanoisi, että kahvista se johtuu..mutta minähän en ole kyynikko.Voi kun minäkin tykkäisin Taika-sarjasta, mutta mies vastustaa sitä kuin turhuuden pahinta ilmentymää. Sitä vaan mietin, että missä vaiheessa minusta tuli niin tossu, että aloin antaa miehen vaikuttaa astioihinkin.

 2. Mäkin olen varmaan huomenna taas samaa mieltä. Kaikkea se kofeiini saakin aikaan.Mua itseasiassa vähän hävettää, että pidän Taikasta niin paljon, kun se on kuitenkin vähän kitsch. Mutta toisaalta, pidänhän mä monista muistakin kitscheistä jutuista.

 3. Voi olla, että puolet läppärisi muistista on kuollut. (Tämän tiedon pitäisi löytyä jostakin control panel – system – general -kohdasta.) Sellaisen vian korjauttaminen vielä kannattaa.Taika-sarja näyttää kivalta. Ja mitä vikaa on kitschissä? Tai ylipäätään, miksi vain karu olisi tyylikästä? Mieluummin minä juon muumimukista kuin harmaasta teemamukista…

 4. Kyllä se kevät siellä jo hieman tuoksuu, etenkin aamuisin kun suurin osa kansasta vielä nukkuu. Tarkkasilmäisimmät ovat kuulemma nähneet jo auringonkin…

 5. Rakastan Auf Der Maueria… Joskus kesällä laitoin omaankin blogiini Follow the Waves videon linkin. On ämppärisoittimessani aina teemakappaleeni, jota tykitän yhä uudestaan! Hänen blogiaankin seurannut jo vuosia… Jännää, että meillä näitä musayhtäläisyyksiä tulee :DMelissa, lisää levyjä!!!!

 6. Mari, hui ei kai?! Siippa tarkasti kyllä kaiken ja kone tuntui olevan kunnossa. Ehkä se vain on tulossa vanhaksi.:( Ehkä Taika-sarjan kitscheys muodostuu siitä, että siinä hyväksikäytetään 60-70-lukujen tsekkipiirrettyjen estetiikkaa. Vaikka se estetiikka on hyvin lähellä omaa sydäntäni, niin Taika-sarjassa se vain uudistettu salonkikelpoiseksi “suomalaiseksi” muotoiluksi. Mutta tykkään jokatapauksessa Taikasta tosi paljon! Olin miettynyt juuri noiden isojen kuppien ostamista koko syksyn ja sitten sattumalta sain äidiltäni noita joululahjaksi parin.Merzu, aurinko, missä?!;) Olen onnellinen ilmoittaessani, että hyväntuulisuuteni jatkui ainakin seuraavaan aamuun. Näillä mennään.Senni, ai mä olen ihan missannut ton sun blogissa. Mut hei kamoon, kuinka montaa lahjakasta punatukkaista naista voi olla fanittamatta?:) Uusi levy tullee kuulemma tänä vuonna. Odotamme. Sitten voisi lähteä yhdessä keikalle, jos neiti suvaitsee Suomeen keikalle ilmestymään.

 7. Kyllä kiinnostaa! MielenkiitoisiavVinkkejä ja suosituksia ei koskaan saa liikaa. On muutenkin hauska kuulla ja lukea mistä asioista muut ovat innostuneita ja mitkä asiat kolahtavat tai ovat joskus kolahtaneet.Jos iloa ja energiaa, ei pidä olla huolestunut siitä että mistä se johtuu vaan ottaa täysin palkein irti siitä mitä saa, sillä voi olla että niitä low-energy päiviäkin vielä joskus tulee, on sitten kahvia tai ei. :)

 8. Minä sain äidiltä kesällä kaksi tuollaista mukia myös. Nyt täällä Brysselissä olen Iittalaa katsellut kaupoissa ja huomaan että tykkään sittenkin enemmän niistä valkoisista. Mutta hyvin putoaa tee tuostakin!

 9. kahvi on parempi kuin kola! Luin lehdestä tässä taannoin, että kolalla voi aukaista viemäritukkeet. Ja samaa ainetta siis juodaan! Juo kahvia!! :)

 10. Kahvi on Pyhää. Amen.Pidän Mauerista myös, ja mitä tulee koneeseen, oletko eheyttänyt kovalevyä koska viimeksi?Pidin vanhaa konettani ( joka jäi eläkkeelle eilen ) yli vuoden väkisin hengissä eheyttämällä kerta toisensa jälkeen. Eheytys löytyy omasta tietokoneesta ja koneen hallinnasta ja valvontatyökaluista siellä.Tee se, saat ainakin hiukan lisäaikaa ja nopeutuu koneesi.

 11. Tuon olen myös kuullut, että kolalla voi aukaista viemärit ja puhdistaa likaiset pöntöt… Happo ja sokeri ovat mainio yhdistelmä :P. Mutta joo, kahvi on tuhat kertaa parempi vaihtoehto, erityten kun on katsonut “Supersize Me”:n. Taika on ihana! Sain sarjasta yhden sinisen kulhon joululahjaksi, ja olen päätynyt tiskaamaan sen jo tuhat kertaa koska haluan syödä vain siitä kulhosta :). Aivan mahtavaa, että suomalaisessa muotoilussa uskalletaan vihdoinkin mennä kitchimpään suuntaan. Teemaa ja Aaltoa on aivan liikaa jo.Saako kysäistä, että mikä on gradusi aihe? :)

 12. Eihän kommenttien aina tarvitse olla “me too”-henkisiä? Jättäydyin kahvinjuontikierteestä pois joulun kunniaksi, hörpin vihreää teetä siitäkin edestä. Lähinnä alkoi ärsyttää oman kahvinkeitinkahvin kehnous verrattuna kahviloiden cappuccinoihin. Taika-sarjasta en ole tykännyt laisinkaan, jotenkin ornamenttimaisuus menee liikaa naivismin suuntaan, tai väritys on liian räikeä tai jotain. Viiskytluvun kuosit ja kuviot taas nappaa ihan toisella tapaa, tosin harmaat ja ruskeat teemat on ihan parhaita…(poistuu jupisten takavasemmalle)

 13. Norppa, mukava kuulla!Violet, minä en itse ostanut mukeja, osaksi juuri siksi, että en osannut päättää kumpi on kauniimpi. Äidiltä sain sitten yhden valkoisen ja yhden sinisen. Mun mielestä noiden sekoittaminenkin toimii mainiosti: Valkoinen on hienostuneempi, sininen taas “neuvostohenkisempi”.Liina, käytetäänhän sitruunamehuakin puhdistukseen. Mut joo, kahvissa ei ainakaan ole sitä happamuutta.Weirdrockstar, nyt kysyt liian vaikeita.;) Siippa teki koneelleni mitä pystyi. Kahvi on kyllä ihan pyhää huumetta.Keksi, no mä en tiedä miten tuon kolan vaihtaminen kahviin vaikuttaa. Kola oli aina sokeritonta ja kahvikupilliseen taas laitan kaksi lusikallista sokeria.Suomalainen muotoilu (jos noin nyt voi yleistää) on niin puhdasta, Taika on jotain ihan muuta. Olisi hauska tietää miten se otetaan esim. Japanissa vastaan, sinnehän menee Iittalaa paljon.Gradun aihetta olen täälläkin käsitellyt, olenhan ehtinyt sitä työtä jo roikottaa 1,5 vuotta. Aiheena on 60-luvun tyttöjen pukeutumiskokemukset.Villamokka, tottakai eriävät mielipiteet sallitaan! Itse olen ollut pelkästään teen- ja kolanjuoja viimeiset kuusi vuotta, sitä ennen kahvia kului paljon. Mutta kahvinjuonnin suhteen olen TOTAALISEN kerettiläinen, olen aina juonut vain pikakahvia. Se on mielestäni paljon oikeaa kahvia parempaa. Tiedän, olen outo.Taika on tosiaan hyvin värikäs ja vaativa, sitä ei voi yhdistää ihan mihin tahansa astioihin. Mutta toisaalta se menee mainiosti esim. Arabian Egon ja monien kirpparilöytöjen kanssa. En muutenkaan ole kauhean innostunut täysin yksivärisistä kattauksista tai mistään muustakaan yksinkertaisesta kodin sisutuksessa. Ja sen kyllä huomaa. Jokaisella on oma makunsa.:)Satu h, joo tuohon mahtuu kai puoli litraa. Mulla on myös Indiskan kuppeja, johon mahtuu 8 dl.Riikka, jei, kiva että tykkäsit!

 14. Kyllä Taikaan sopii parhaiten tee, se täydentää neuvostohenkisyyttä. Kun näin tuon kuvan ja villatakin, niin heti tuli mieleen, että täytyykin mennä keittelemään kuppi teetä…

Leave a Reply

Your email address will not be published.