Se on niin maanantai

Tää on niin tätä:

 • On nälkä. Kotoa löytyy jauhelihaa, perunoita, punajuuria ynnä muuta, josta saisi maukkaan keiton. No jaksanko vääntää? En. Sen sijaan syön joulupipareita (joista en oikeastaan edes pidä).
 • Pitäisi lukea tenttiin. No jaksanko lukea? En. Tai sinnikkäästi aina aloitan ja huomaan muka kappaleen luettuani, etten muista siitä mitään.
 • Alaselkä kramppaa tosi kivasti, vaikka ei ole edes se

  aika kuusta. Jee.

 • Talvi ei sitten jättänytkään tulematta. Se pilkkihaalari on vieläkin hankkimatta. Jos joku haluaa antaa pois pilkkihaalarin, niin voisin haluta sellaisen. Vaatekoko olisi naisten 42/44, mutta lahkeen sisäpituus pitäisi olla 88cm.

Mutta ekstrabonarina:

Ne, jotka ovat sitä mieltä, että vaaleanpunainen väri sosialisoi tyttövauvoja naisellisuuteen, söpöyteen, heikkouteen ja kiltteyteen, kelatkaa seuraavaa: Pukuhistorioitsijoiden Paoletin ja Kreglohin mukaan 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa poikavauvat puettiin vaaleanpunaiseen ja tyttövauvat siniseen. 1900-1940 -luvuilla värejä käytettiin kummallakin sukupuolella sekaisin ja vasta sen jälkeen vaaleanpunainen vakiintui tyttövauvoilla käytettäväksi väriksi.

Ehkä menen kuitenkin nyt tekemään sitä keittoa.

You may also like

17 Comments

 1. Heh, mä olen lukenut ton vaaleanpunaisjutun tenttikirjasta jotain pari vuotta sitten. Paljonko sulla on opintoja vielä jäljellä?

 2. Kaiserin kirjassa (oletettavasti myös sinunkin tenttikirjasi) on noita mielenkiintoisia tapauksia, jotka saavat haikailemaan alkuperäisten lähteiden perään. Onneksi tuo kirja löytyy Yliopiston kirjastostaJos en ole aivan väärässä, niin pitäisi tehdä vielä yksi tentti, yksi essee ja yksi gradu. Heh.

 3. Kyllä sopan teko aina kannattaa, sopivan viihdemusiikin säetämänä se voi olla kivaakin (ja lopputulos on aina valmisruokaa palkitsevampi). Vähän kuin moni sanoo, että siivoaminenkin on kivaa, jos laittaa jytää/humppaa taustalle.Tosin minä nyt tykkään noista muutenkin… Outo?

 4. Markka, aina kun mua harmittaa oma pituuteni, onnittelen itseäni siitä, etten ole ainakaan persjalkainen. Pitkä ja persjalkainen olisi jo kauhea yhdistelmä. :DOrange Seeds, ruuanlaitto on kivaa, silloin kun huvittaa. Mutta nyt ei huvita mikään. Siivous ei ole juuri koskaan kivaa. Mutta joo, oikea taustamusiikki on aina paras valita. Työ sujuu silloin paljon rattoisammin.

 5. Tuo kuvauksesi tenttiin lukemisesta osuu kyllä ihan nappiin! Tosin itselläni tällä hetkellä kyse on gradun lähteistä eikä tenttikirjoista. ;) Ainakin viimeisen kuukauden aikana on takunnut tuo lukeminen ihan riittävästi. Tuuletuksen arvoinen asia onkin se, että äsken lukaisin yhden lisurin, jonka tutkimusmenetelmä liippaa läheltä sitä menetelmää, jota itse käytän gradussani… Toivottavasti saat taas lukuinnon päälle! :)

 6. Oon kans miettiny, et jos ostaa vaikka vaaleanpunaiset lastenvaunut (sit ku monen vuoden päästä oon äiti) niin voiko niihin rattaisiin laittaa poika-vauvaa? Vai luulevatko kaikki, että matkustaja on tyttö? Sulla on todella opinnot karvaa vaille valmiit. Voimia ja jaksamista loppurutistukseen!! Lukion puolella sama homma, jotenki nuo loppumetrit on niin rankkoi.

 7. aika hankala on sen pituisia lahkeita löytää (yleensäkään mihinkään vaatekappaleisiin), kokemusta on :D Toppahousuja on tullut etsittyä, mutta jos lahje on sopiva, niin ne on hervottoman leveät. Mullakin on pituutta 181cm, ja lahkeisiin tarvisin saman kuin sinäkin.

 8. Hehei, mun lahkeiden sisäpituus on 93 ja se on just hyvä. Onneksi “vakipaikkojen” myyjät suostuu varaamaan pöksyjä siinä mitassa mulle, ikävä vaan että ne on varauksen jälkeen melko pakko ostaa :/ Kangashousuja on turha edes haikailla (syy miksi edes opettelin ompelemaan teininä), toppahousut löysin Boy-Cotilta ja ne on yhtä slimmit kuin pitkätkin.Ja pituutta on 177 mut piiiitkät koivet. Onhan se toisaalta aika hienoa :)

 9. Kristiini, on kumma, että olen ihan samaa kirjaa monta kertaa vapaaehtoisesti omasta mielenkiinnosta lukenut, mutta nyt kun pitäisi lukea tenttiin, se vain on niin vaikeeta. Tsemppiä graduntekoon!Tiinav, mulla se johtuu vain laiskuudesta.:)Lelle, ehkä on parasta pitäytyä neutraaleissa väreissä. Pastellisävyt lapsille eivät muutenkaan ole ainakaan mun lemppareita.Annem, mä kokeilin viime talvena muutamat toppahousut ja sitten luovutin. Tosin mä olen muutenkin huono käyttämään pitkiä housuja.Jatta, hui, sulla on kyllä TOSI pitkät koivet, kun olet tuon verran lyhyempikin! Munkin jalan sisäpituus on jossain 90 sentin paremmalla puolella, mutta housut saa olla aina vähän lököttävät haaroista (tai siis se yksi pari, joka minulla on). Kokeilin syksyllä pareja farkkuja ja tulin siihen tulokseen, ettei ne tosiaan ole mua varten. Heti rupesivat tuntumaan epämukavilta ja hiersivät ihan kummallisista paikoista, kun on tottunut hameisiin.:/

 10. Se onkin ihan normaalia vielä, kun on pitkä ja on pitkät jalat, mutta olen huomannut, että mulla on pitkät jalat 150-senttiseksi. No, minulla ei ole ongelmia löytää tarpeeksi pitkiä housuja, eipähän tarvitse lyhentää. Mittasuhteet vaan muuttuu kummallisiksi kun siitä lyhyydestä on puolet jalkoja…joskus oon törmännyt muuten siihen, että jos ei värikoodaa lastaan, saa koko ajan vääriä arvauksia. Serkun tyttö piti vihreää, ja kyllä oli kaikkien mielestä ihana poika!

 11. Kun esikoiseni oli vauva, hän käytti kirkkaanpunaista talvipipoa, koska punainen toi mielestäni kauniisti esiin hänen suurten silmiensä kirkkaansinisen värin. Bussissa kanssakulkijat aina puhuivat tytöstä. Plääh. Lastenvaatekauppiaiden mielestä keltaistakaan ei saisi ostaa pojalle. En tajua näitä rajotteita. Ostan usein poikien vaateet tyttöjen osastolta. Lapsilla pitää olla väriä!

 12. PS: ihan kuin vanhanajan elokuvatähden kenkiä tuossa edellisessä. Jossain Tarzan-leffassa amatsoonit juoksevat viidakossa korkkarit jalassa – ne voisivat hyvin olla tuollaiset leopardipilkkuiset.

 13. Milliini ja Matroskin, tuo lasten värikoodaus on niin outoa. Ymmärrän, että vaaleanpunainen poikavauvalla voi hämätä, mutta miten kirkkaat perusvärit? Ihan omituista. Voikohan pojalle laittaa violettia tai tytölle armeijanvihreää?Matroskin, no tuonne Burleskibileisiin mietin juuri jotain viidakkoamatsoni-lookia, mutta katsotaan mitä keksin.

 14. Poikani ovat molemmat pitäneet aina paljon keltaista. En ole edes ajatellut sen olevan tyttöjen väri.Ilmeisesti eivät hekään.Kiitos muuten tästä postauksesta! En ollut ennen ajatellut että minullakin olisi mahdollisesti pitkät jalat, mutta erinäisten mittausten jälkeen tulin myös siihen tulokseen. Ja on kivaa olla pitkäkoipi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.