Nykyajan nainen, huomio!

Muutama vinkki siihen, miten tulla viehättäväksi naiseksi. Kärsitkö kuivista kyynärpäistä? Ota esimerkkiä filmitähdestä ja hiero kyynärpäitä kerran viikossa sitruunalla ja suolalla.

Lisäksi olisi hyvä muistaa, että mm. seuraavat asiat ovat ankarasti kielletyt siltä naiselta, joka tahtoo olla viehättävä ja valloittava tai tulla sellaiseksi.

 • Itsensä puuteroiminen ja maalaaminen ravintolassa.
 • Määräysten ja tilausten antaminen tarjoilijalle silloin, kun mukana on kavaljeeri.
 • Kovalla äänellä puhuminen ravintoloissa, raitiovaunuissa ja julkisilla paikoilla.
 • Miesvalloituksistaan kertominen toiselle miehelle.
 • Käsilaukkunsa pullolleen ahtaminen.
 • Kutsuun vastaaminen vuorokautta liian myöhään.
 • Teatterissa paikoilleen selkä edellä vääntäytyminen.
 • Painostaan, sairauksistaan tai rahoistaan puhuminen.
 • Silmäänpistävästi pukeutuminen.
 • Verenpunaisten kynsien pitäminen.
 • Maalle ja luontoon meneminen korkeakorkoisissa jalkineissa ja ravintolaan meno urheilupuvussa.
 • Hakkailu toisten miesten kanssa.

Ei minusta olisi 50-luvun naiseksi. Ohjeet ovat kirjasta Kauneuden kirja – Terveyden- ja kauneudenhoidon ohjeita naisille vuodelta 1951. Mitäköhän kirjan kirjoittaja olisi sanonut blogin pitämisestä?

You may also like

22 Comments

 1. Minusta monet noista ohjeista ovat varsin varteenotettavia edelleen. Varsinkin painostan, sairauksistaan ja rahoistaan puhuminen saisi olla säädellympää. No, olenkin 20- ja 30-luvulla syntyneiden vanhempien kasvattama.

 2. Itse naureskelin juuri tuolle kohdalle, koska ulkonäöstäni ja terveydentilastani ainakin blogissani marisen koko ajan. En tiedä teenkö samaa myös IRL, toivottavasti en ainakaan liikaa. Mutta todella, suurin osa säännöistä kuulostaa aluksi hieman hassuilta, mutta loppujen lopuksi ne vain tähtäävät toisten huomioonottamiseen.

 3. Joo, olen sitä mieltä kanssa, että monet on ihan hyviä ohjeita :)Esim. naamansa maalaaminen ravintoloissa. Hakkailu toisten miesten kanssa. Jne.Mäki kitisen aina painosta, sairauksista ja rahasta. Hups.

 4. Ah hah, ja meillä ei ravintolassa asioimisesta tulisi koskaan mitään. Minä se nimittäin aina kokoan tilauksen ja välitän sen tarjoilijalle. Näin teen vain osani, koska mies hoitaa kotikeittiössä kaikki työt. =)

 5. “Kovalla äänellä puhuminen ravintoloissa, raitiovaunuissa ja julkisilla paikoilla.” Ei onnistu meiltä! Eikä olisi onnistunut, vaikka olisimme syntyneet 50 vuotta aikaisemmin. t.Rosa

 6. Markka, muuten tosta toisten miesten kanssa hakkailusta, joku suomalainen tapakasvattaja oli sitä mieltä, että suomalaisten pitäisi opetella paremmin flirttaamaan. Uskoakseni hän tarkoitti täll leikkimielistä flirttiä, joka toimii smalltalkin tapaan.Alcinoe, etkö yhtään häpeä olla tuollainen kauhean emansipoitunut nainen!Rosa, joo ei. Mä olen kyllä yrittänyt harjoitella sellaista Maria Guzenina -tyyppistä, hyvin pehmeää homeääntä.:)

 7. Homeääni xDMulla on just nyt verenpunaiset kynnet. Iik! Ja tykkään ihan itse tehdä tilaukset ravintolassa, oman annokseni siis.

 8. Minustakin nuo tuntuvat aika uskottavilta hienon ihmisen tunnusmerkeiltä edelleen (no eivät ihan kaikki, kuten se kynsijuttu…), niin naiselle kuin miehellekin sopivilta vinkeiltä. Luulen että olen lukenut tuon kirjan itsekin, minäkin harrastan noita eri-ikäisiä naisten ja tyttöjen oppaita. Hyllyssäkin on monta.

 9. Mainioita ohjeita sivistyneelle ihmiselle. Paitsi en varmasti pidä suutani kiinni ollessani kavaljeerin kanssa ravintolassa. Ja suurin syntini on täyteen ahdettu käsilaukku, mutta se johtuu vain siitä, että laukut ovat järjestään liian pikkuisia.

 10. Ihania neuvoja!!Minäkin yritän opetella puhumaan yleisillä paikoilla hiljaa ja matalasti, mutta sitten kun innostun, niin hyvin unohtaa.

 11. Kauneusvinkistä muistui mieleen lapsuuden kesäillat ex-mökillä, jossa monen naisen voimalla levitettiin kasvoille kaura-hunajanaamioita ja kurkkuviipaleita sekä istuttiin tuvan pöydän ääressä kyynärpäät sitruunanpuolikkaissa.Listaa ajatellen olen kyllä aika kaukana 50-luvun valloittavasta naisesta. Ainoastaan korkokengissä luonnossa koikkelehtiminen ja hakkailu puuttuvat omalta syntilistaltani, auts:-)

 12. Itse lisäsin joskus huulipunaa pikkupeilin avulla baaripöydässä ja kavaljeerini, Albaniasta kotoisin oleva opiskelija ja ilmeisesti rikkaan perheen poika, loukkaantui syvästi. Hänen mielestään se oli todella epäkohteliasta. Ulkopuolella hän kuitenkin sanoi, että oli halunnut syödä minut elävältä, joten ehkä nuo etikettivirheet eivät niin vakavia sitten olekaan. Suhteemme esteeksi tuli kuitenkin hänen isänsä, jonka mielestä miehen pitää olla naista vanhempi, piste.

 13. No voi Luoja, on siinä ollu sedillä (ja tädeillä, valitettavasti) hommaa ku on mietitty että miten saadaan pidettyä ne naiset aisoissa kun ne on niin kauheen kovaäänisiä ja punakyntisiä ja hakkailevia ja käsilaukkunsaki vielä pakkaavat täyteen! x) Ihan joo osa hyviä vinkkejä, mutta lähinnä mua ottaa päähän se, ettei käsittääkseni miesten käytöstavoista oo samalla lailla julkastu pienen kirjaston täyttäviä opuksia. Pah. Ei-enää-niin-sisäinen feministini paheksuu.Ihan kunnioitettava harrastus sulla, jos siis jaksat lukee noita ihan huumorilla :). Kiitos tästäkin hauskasta kuriositeetista.

 14. Koska muun muassa tämä teksti “teki päivän”, niin nakkasin sulla tuon Villin blogin kautta plakaatin (ja tietty siksi, että taannoin erehtdyit kehumaan Villiä ;))

 15. Oola, no kyl sä tiedät, sellainen pehmeän naisellinen ääni. Ei onnistu multa kuin minuutti kerrallaan.:)Inana, samantyyppisiä listoja on muissakin kirjoissani, vähän saattaa sisältö vaihdella. Mutta mahtavia nuo on lukea.Livia, mullakin pitää olla aina julmetusti mukana tavaraa, vaikken puoliakaan tarvitsisi. Tuntuu vain jotenkin turvalliselta, että mukana on aina lukemista ja käsityötä ja…Pami, joo, välillä mäkin tosiaan yllätän itseni kailottamasta, kun oikein innostun tai närkästyn!Weirdrockstar, jos mulla olisi kynsiä, niin ne olisivat paheellisen punaiset.Rappiotäti, uskoisin, että nuo kauneusvinkit ovat enemmän psykologisia kuin oikeasti toimivia.Satu h, samoin.:)Maria, jossain maissa tosiaan ollaan hyvin paljon vanhoillisempia kuin täällä liberaalissa Pohjolassa.Lotta, kyllä noita miehille suunnattuja opuksiakin on ollut. Mutta naisten opuksille on selvästi ollut suurempi menekki. Eikä mikään ihme, naiset ovat aina olleet kiinnostuneempia ulkonäöstään. Lisäksi hyvällä käytöksellä ja kauniilla ulkonäöllä on voinut päästä pidemmälle. Ennen sotia porvarisnaisista (joille oppaat on usein suunnattu) harva kävi töissä ja hyvän avioliiton solmiminen oli helpomman elämän tae.Ehkä mun pitäisi tehdä postaus myös noista miesten oppaista.Marinadi, oi kiitos!:)

 16. Pitkä on syntilista täälläkin. En tosin ymmärrä miksi se julkimeikkaaminen on niin kamalaa, kun kaikki kuitenkin tänäpäivänä tietävät, että hyvin monet naiset maalaavat naamansa. Eri asia on toki se, jos jossain ravintolapöydässä tylsistyttää seuralaisensa meikkaamisellaan, mutta mitä pahaa on siinä jos sipaisee lisää huulipunaa tai hieman töpsäyttää puuteria nenäänsä? vertautuuko se jotenkin johonki epämiellyttäviin ruumiintoimintoihin, vaiko miksi se on/oli niin paha juttu?

 17. O.S., kai se on ylipäätään se, ett naiset meikkaavat. Musta on aina yhtä huvittavaa, että jotkut miehet pitävät luonnonkauniina sellaista naista, jolla on huomaamaton meikki. Jotenkin jotkut eivät tunnu rekisteröivän ollenkaan meikkivoiteella silotettua ihoa tai ripsarilla korostettuja silmiä.:)

 18. Vieläkin on paljon naisia, jotka eivät saa ravintolassa suutaan auki, vaan perheen pää tekee tilauksen. Se on tarjoilijalle paljon tympämpää, kun ei tiedä, kuka ottaa mitäkin.Pääsinpä tästäkin urputtamaan, vaikken tarjotinta ole Suomessa kantanut sitten vuoden 1992! ;-)Siskolla oli 70-luvulla joku teinityttöjen käytösopas ja siinä myös puhuttiin hakkailusta poikien kanssa. Minulle hakkailu oli lähinnä lyömistä, silmät suurella ja hämmästellen luin sitäkin kirjaa…

 19. Mielitty, meillä on jossain englantilainen Good Housekeeping ohjekirja jostain 50-60 luvulta. Pitääkin etsiä se jostain.Yhden kohdan muistan, jotenkin näin se meni – naiset, kun mies tulee töistä, hän haluaa rentoutua. Hänellä on töissä paineita, eikä hänen pitäisi kuulla sinun päivän ongelmista. Sinun ja lasten tulee olla siistit, lapset kylvetetty, puhtaat vaatteet, hiukset kammattu, iloisia ja hiljaa kun mies tulee kotiin.Ihan oikeasti! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.