Yleisiä huomioita

Ilu keksi uuden meemin ja halusi tietää mistä langoista koostuu lempilankojeni top 5

. On vaikea päättää mitkä olisivat ehdottomia lemppareitani, koska kokeilen mielelläni erilaisia lankoja. Usein parhaimpia ovat oudot kirppareilta löydetyt langat. Esimerkiksi Pihlaja-takkiin kirpparilta löytämäni Finlaysonin Karoliina-puuvillalanka oli aivan mahtavaa (ja superhalpaa kaiken lisäksi). Lisäksi pidän luonnonkuiduista, niitä mukava neuloa ja käyttää.

Viisi lemppariani sekalaisessa järjestyksessä:

  • Riihivillan kasvivärjätyt langat Ne vain nyt ovat niin ihania, pehmeää villaa, kauniita sävyjä, joita voi yhdistellä keskenään vaikka miten. Suomalaisia. Lisäksi langassa on kiva paksuus.
  • Drops Alpaca Pehmeää alpakkaa, oikein mainio paksuus esim. huiveihin, ihana värikartta. Paljon meleerattuja sävyjä.
  • Pirkanmaan kotityön paksu Pirkkalanka Edelleen, kauniit värit.:) Villaisen langan paksuus on mainio käsinneulontaan, yksivärisiin töihin, kirjoneuleisiin, lapasiin, pipoihin, paitoihin… Todella mukava neuloa ja pysyy hyvänä käytössä. Yleislanka.
  • Colinetten Prism Värikartta todella hieno! Puuvillalla kerrattu epätasainen villasäie sopii vaikka mihin, tätä pitäisi taas tilata.
  • Álafossin Létt Lopi Värit, värit… (Olenko vähän tylsä!) Islanninlampaan villa on ihanan karheaa, mutta muuttuu käytössä pehmeämmäksi ja pörheämmäksi. Todella lämmin neulottuna pintana.

Pidän siis eniten villavista lämpöisistä langoista. Muita ihanuuksia ovat: Colinette Giotto, KnitPicks Alpaca Cloud, Drops Silke-tweed, epämääräinen italialainen Sesia Windsurf, jota varten pitää varmaankin lähteä käymään Pesaroon. Lisäksi haluaisin löytää jostain tweed-tyyppistä melko paksua puuvillalankaa. Mistäköhän sellaista voisi saada?

Laitan lankameemin eteenpäin Särmälle ja Lankakomerolle. Haluaisin tietää mitä lankoja ja miksi he pitävät lemppareinaan.

Jei, sain Marinadilta hänen kissabloggaajaominaisuudessaan “You make my day” -tunnustuksen. Kiitos kovasti. Mari ja Villi riemastuttavat minunkin päivääni, näin kissattomana ihmisenä on hauska katsoa kissavideoita ja lukea kissan tempauksista. Minun päiväni tekee mm. Matroskin, joka hämmentävän tuottelias ja päivittää blogiaan melkein joka päivä.

Kohta alkaa uusi Project Spectrum -kausi. Kaksi kertaa olen osallistunut, en tosin kauhean hyvällä menestyksellä, mutta ajattelinpa osallistua taas kerran. Tällä kertaa jaksot on valittu eri elementtien mukaan. Aiheenakin elementit inspiroivat!

You may also like

17 Comments

  1. meinaan kans listat lempilankani, tosin monen mielestä lista on varmaan tylsä muttakun en oo kaikenmaailman hienouksiin vielä ennättänyt tutustua eikä minusta ns. peruslangoissakaan ole mitään vikaa.

  2. Särmä, kiva!Satu h, no tuon listan lisäksi mulla on tietysti peruslankalemppareita, mutta noilla voisin neuloa koko ajan, jos vain olisi mahdollista.Sahrami ja Alcinoe, kiitos!

  3. Sinun tekstisi kyllä piristävät aina minun päiväni, ehkäpä juuri huumorinsa takia. Voisin kyllä rehellisesti väittää että luen blogiasi miltei yhtä mielelläni kuin Hilja Valtosta. Siitä syystä palkinto siis…

Leave a Reply

Your email address will not be published.