Sitä samaa

Opiskelustressin takia ärsyyntymiskynnykseni on hyvin alhainen. Kaikki ottaa päähän ja enkä halua mitään lisähaasteita. Tästä johtuen kaikenlainen tuottava harrastustoiminta on vähän jäissä.

Onneksi on olemassa ihania ihmisiä: perjantaina harrastin laatuseurassa muunmuassa viinittelyä ja Kitkerien neitsyiden hoilaamista (“laulamiseni” tosin on vähintään rikos ihmiskuntaa vastaan). Autoin hieman neulomisessakin. Kehitimme kahden naisen voimin Cinderella’s secret stockings -malliin kauniimman aloituksen. On muuten kaunis sukkamalli, voisin tehdä tuollaiset itsellenikin vähän mallia muuntaen.

Koska perhoshihaisen boleron neulominen ei innosta (en todellakaan jaksa laskea ja suunnitella yhtään mitään), aloitin kasvivärjätyistä langoista huivin. Malli on geneerinen ja paljon viljelty, mutta idean sain Mustaa Villaa -blogista. Tästä omastani tosin tulee aika paljon tylsempi, eikä lainkaan hienostunut.

Minulla olisi lankaa yhteensä 400 grammaa, mutta katsotaan miten pitkälle tuota huivia jaksan neuloa.

Viime aikoina ei ole riittänyt energiaa kirppareillakaan kiertelyyn. Jotain löytöjä onnistuin kiireisellä kierroksella tekemään.

Löysin muutaman metrin käsinvirkattua lakanapitsiä:

Ja valtavan (10 litran?) Riihimäen keittiötölkin:

Tämä iltapäivä on mennyt Mr. Darcyn parissa, kolme viimeistä jaksoa Ylpeyttä ja ennakkoluuloa auttavat mainiosti sellaiseen klassiseen sunnuntaiahdistukseen. Siihen auttaa myös maitokahvi joululahjakupeista ja suklaakonvehdit.

Joululahjaksi saamani über-romanttinen pannumyssy pääsi myös kuvaan.

You may also like

9 Comments

  1. Samaa touhuttu täälläkin tämä ilta, Mr. Darcy, kutimet ja iso kannu vadelmamehua. Kummasti lakkaa ahdistamasta!Olen kateellinen lakanapitseistä, olen keräilly niitä muutaman vuoden ja haaveissa olis hyödyntää niitä vielä joskus verhoissa. Tarjonta on vaan melko heikkoa, millään ei innostaisi itse tarttua virkkuukoukkuun..

  2. Opiskelustressi on sentään luova tila, mutta se valmistumisen jälkeinen masennus… Kerron nyt vain, kun kukaan ei kertonut minulle ;-) Mutta siitä selviää kun varaa riittävästi lankaa kaappiin…Sain vihdoin siksakkia-huivin mallista kiinni, eikä siinä todellakaan ole mitään vikaa muualla kuin ylimmässä oikean laidan kuviossa heittää mallipiirros yhdellä silmukalla! Kaikki muu (ja sekin, etten heti sitä hoksannut) oli minun hölmöyttäni ja riittävän rauhallisen ajan puutetta. Nyt kälyn huivi etenee mainiosti ja osaan melkein jo tehdä ilman mallipiirrosta. Siitä tulee IHQU! Onneksi varasin langat myös omaa huivia varten.Ja kiitos pannunmyssyn kuvasta, keksinkin vihdoin millaisen myssyn teen pressopannulleni, kuvatkin ovat jo valmiiksi printattuna kankaalle! Siihen ei tule pitsiä, mutta…

  3. Terhi, mutta se ei ole samalla tavalla tyylikäs kuin sinun upea huivisi!Jatta, ja ehdottomasti Colin Firth Mr. Darcyna, muista en piittaa.:) Tuo pitsi oli yllättävän hyväkuntoista, vain ihan pientä kellastumaa jossain kohdissa. Tuollaista itse en ikinä jaksaisi alkaa virkata.Hepsi, kiitos!Tiinav, juu huomasin mainoksen. Taidan kadota lopullisesti empireaikaan.:)Tiina, olen sen verran pessimisti, että olen varautunut kaikenlaisiin vastoin käymisiin valmistumisen jälkeen tyyliin “musta ei ole ikinä mihinkään ja kukaan ei ikinä huoli mua kokopäiväduuniin”. Mutta mistä sitä tietää, mikä ylläri-postmasennus vielä pukkaa päälle. Ikuisena pessimistinä en vain kauheasti odota mitään.Kiva kuulla, että huivi edistyy!Satu h, tuo on kiva malli, kun sitä tehdessä ei kauheasti tarvitse miettiä, kunhan alkuun pääsee.Torrance, juuri se filmatisointi on paras. Kirja tietenkin myös, mutta eri tavalla.Tiinav, kiitos vinkistä, kaikkea sitä onkin olemassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.